Mendapatkan sebuah Bikini badan – berat badan anda tidak penting

Mendapatkan sebuah Bikini badan – berat badan anda tidak penting

Apabila anda cuba untuk mendapatkan sebuah badan bikini anda mungkin tidak tahu bahawa jumlah berat anda adalah tidak penting. Peratusan lemak badan anda adalah.

Apakah peratusan lemak badan

Badan anda terdiri daripada badan kurus besar-besaran dan lemak besar-besaran. Peratusan berat keseluruhan badan anda yang gemuk dipanggil peratusan lemak badan anda. Apabila anda melihat model bikini, anda akan melihat bahawa mereka adalah sangat tona dan sesuai. Ini adalah kerana peratusan lemak badan mereka adalah rendah. Mereka tidak menumpukan perhatian pada mereka jumlah berat, kerana apabila toning otot anda akan meningkatkan tubuh kurus besar-besaran dan begitu jumlah berat anda akan meningkat disebabkan kepada fakta bahawa bersandar badan jisim berat lebih lemak. Walaupun mereka adalah skinnier dan tona lebih, mereka berat lebih ramai daripada dulu!

Kebanyakan orang-orang yang apabila mereka mula rejim penurunan berat badan yang cenderung untuk menumpukan perhatian kepada matlamat berat badan. Mereka memberi tumpuan untuk berat ini dan tidak menyedari bahawa komposisi badan adalah jauh lebih penting.

Peratusan lemak badan anda adalah sebuah penunjuk banyak banyak yang lebih baik untuk kesejahteraan anda. Terdapat cadangan-cadangan yang berlainan untuk tahap peratusan lemak badan, tapi datang yang berikut dari Majlis Amerika pada senaman.

Perempuan: Penting lemak 10-12%, atlet 14-20% 21-24% Kecergasan, diterima 25-31%, risiko > 31 %

Lelaki: Penting lemak 2-4%, atlet 6-13% 14-17% Kecergasan, diterima 18-25%, risiko > 25 %

Ilustrasi bagaimana peratusan lemak badan adalah sebuah penunjuk yang jauh lebih baik daripada kesihatan bukan sesuatu seperti BMI akan menjadi orang-orang “lemak kurus”.

Katakan saya seorang wanita yang mempunyai berat 154 kg dan saya 5’6 “tegak. 24.4 BMI saya memberitahu saya bahawa saya dalam pelbagai berat badan normal. Saya selepas itu pergi dan menentukan peratusan lemak badan saya dan bahagian badan saya yang lemak tulen adalah 33%. Ini menunjukkan saya benar-benar berisiko. Saya mempunyai terlalu banyak lemak bertentangan dengan jisim badan tanpa lemak pada badan saya dan jadi saya sebenarnya berisiko walaupun BMI saya memberitahu saya saya dalam lingkungan berat badan yang normal.

Sama boleh pergi dengan cara yang lain. Katakan saya pembina badan manusia Siapakah 6’4 “tinggi dan berat 253lbs. secara semulajadi berat badan berlebihan adalah jisim otot! BMI saya akan memberitahu saya bahawa saya berlebihan berat badan dan lagi sekali saya melakukan pemeriksaan peratusan lemak badan saya saya mempunyai peratusan sebanyak 8%. Ini sebenarnya menunjukkan saya dalam kelas atlet dan tidak gemuk.

Apabila anda ingin mendapatkan sebuah badan bikini, tumpuan peratusan lemak badan dan bukannya jumlah jisim adalah salah satu daripada pembakaran rahsia tidak lemak orang ramai tahu mengenai matlamat pelaksanaan. Ia adalah satu petunjuk yang agak jauh lebih baik di mana anda berada kesihatan yang bijak.

Penjelasan lain adalah otot itu jisim berat jauh lebih banyak daripada lemak dan jadi pada masa-masa apabila anda membina lebih banyak jisim tanpa lemak yang anda akan lihat keuntungan pada skala yang sangat benar-benar sesuai, kerana ia menandakan peratusan lemak badan anda berkurangan dan anda akan lebih sihat dan lebih ramping. Tisu-tisu otot anda hanya berat lebih!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *