Mendapatkan penjagaan kesihatan jangka panjang

Mendapatkan penjagaan kesihatan jangka panjang

Kerana anda semakin tua, perumahan boleh menimbulkan lebih banyak dan lebih daripada satu kebimbangan, terutamanya jika kesihatan anda gagal. Jika anda bimbang bahawa anda mungkin tidak mampu untuk menjaga keperluan asas anda sebagai anda umur, seperti Kering, memasak, mandi dan penyelenggaraan, kemudian melihat pilihan penjagaan kesihatan jangka panjang anda adalah pilihan yang penting. Mari kita mulakan segera dengan pilihan anda.

Penjagaan kesihatan rumah penjagaan rumah adalah pilihan terbaik untuk orang-orang yang mempunyai tahap kecergasan yang lebih tinggi, dan mahu kekal sebagai bebas mungkin sepanjang tahun-tahun kemudian mereka. Dalam situasi ini, jururawat rumah penjagaan kesihatan boleh datang dan melawat anda setiap hari, atau setiap beberapa hari, untuk menjaga keperluan kesihatan harian anda. Selain itu, yuran boleh digunakan, serta atendan kesihatan peribadi, yang bertanggungjawab untuk membantu hidup harian – seperti teman, pemandu, Tukang masak atau sebagainya. Rumah penjagaan kesihatan adalah agak mudah untuk mengesan; Hanya hubungi jururawat sebuah persatuan atau Cari dalam Yellow Pages. Meneruskan penjagaan perantara antara rumah kejururawatan dan berdikari, meneruskan tawaran rawatan atau komuniti persaraan, pelbagai manfaat kesihatan dan perkhidmatan kepada penduduk mereka. Komuniti ini adalah biasanya semua termasuk, di mana penduduk menerima Lojing, Menu, acara sosial, berbeza-beza tahap penjagaan kesihatan dan kadang-kadang lain-lain faedah juga.

Bayaran masuk bagi pertubuhan ini boleh agak tinggi (antara $10,000 hingga lebih 300,000); ditambah yuran bulanan mereka (bermula dari $800-4000), dan opsyen ini boleh membuktikan untuk penjagaan kesihatan yang mahal. Walau bagaimanapun, Perkhidmatan dijamin untuk baki hidup anda jika anda memilih opsyen ini, dan jika kesihatan anda falters, anda sentiasa boleh dipindahkan ke bahagian rumah penjagaan kemudahan penjagaan kesihatan mereka.

Kerana sifat semua termasuk penjagaan kesihatan jenis ini, anda akan mahu untuk membaca cetakan halus dengan berhati-hati dalam kontrak anda. Apakah semua yuran berulang dan sekali? Apa yang sebenarnya dilindungi dengan yuran tersebut? Apakah penjagaan kesihatan pilihan adalah, dan yang tidak ditawarkan? Anda perlu membeli insurans kesihatan tambahan untuk menampung kos penjagaan khusus anda? Juga Jangan lupa untuk menyemak dengan Biro perniagaan yang lebih baik tentang status pembiayaan anda berminat; Jika anda bercadang untuk tinggal di sini sepanjang hidup anda, anda mungkin mahu semak reputasi, terlalu.

Rumah kejururawatan di rasa yang sangat mudah, kejururawatan rumah akan menjaga keperluan penjagaan kesihatan anda apabila anda tidak lagi mampu. Ini mungkin untuk tempoh yang singkat masa sementara anda akan pulih, atau untuk tempoh yang lebih lama daripada masa umur anda. Rumah kejururawatan akan kesepakatan seluruh makanan penjagaan kesihatan bagi warga tua atau sebaliknya anak. Jika ini adalah pilihan yang anda fikir mungkin anda perlukan, Terdapat banyak perkara untuk membincang dan mempertimbangkan apabila mencari pilihan anda. Adakah rumah memberi jenis rawatan yang akan anda perlukan? Penyelidikan sejarah rumah penjagaan; Adakah terdapat mana-mana tompok-tompok hitam pada rekod mereka? Bercakap dengan orang-orang yang telah tinggal di sana, telah menggunakan perkhidmatan mereka atau yang masih hidup ada sekarang, jika boleh. Mendapatkan pandangan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *