Mendapatkan fakta-fakta di sebalik kecergasan dan gaya hidup aktif dengan kecergasan perjanjian sebenar di udara sistem

Mendapatkan fakta-fakta di sebalik kecergasan dan gaya hidup aktif dengan kecergasan perjanjian sebenar di udara sistem

Obesiti telah mencapai perkadaran wabak dalam populasi dewasa semua negara-negara Eropah dan Amerika Syarikat. Lebih teruk, masalah obesiti kanak-kanak semakin meningkat lebih cepat. Tahap obesiti sudah mula menimbulkan krisis kesihatan dan dalam tempoh 10 tahun akan datang, jika tiada tindakan yang diambil, keadaan akan lebih buruk lagi dan benar-benar menyukarkan sistem penjagaan kesihatan yang sedia ada…

Penyelesaian yang hanya berdaya maju dan mampan adalah untuk menangani punca utama dan memberi alternatif penyelesaian untuk membina lebih banyak Hospital semata-mata. Klausa utama adalah jelas. Terlalu ramai orang memilih untuk tidak bersenam dengan cukup dan memilih untuk minum terlalu banyak minuman yang tidak sihat dan terlalu banyak makanan yang tidak sihat. Saya dilindungi sihat minum dan makan dalam satu artikel yang terdahulu tetapi apa tidak cukup senaman min?

Pertama sekali, marilah kita memusnahkan beberapa mitos! Senaman yang sihat tidak bermakna anda perlu:

Menyertai gimnasium dan menghabiskan ganti masa anda tiada

Beli pakaian mahal kecergasan dan peralatan

Muda dan sesuai untuk memulakan senaman

Latihan intensif yang anda tidak boleh berjalan selama seminggu selepas itu

Menikmatinya! (OK, yang lebih baik jika anda menikmati senaman tetapi Adakah anda menikmati memberus gigi anda?)

Pada awal sejarah manusia terdapat gimnasium tiada, tiada kecergasan proclaimed diri “pakar”, tiada Mesin Tempahan elliptical kardio dan mungkin tiada kata-kata untuk senaman. Orang yang hanya aktif. Mereka diburu untuk atau berkembang makanan mereka sendiri. Mereka membina Wakaf dan muda mereka sendiri atau lama, apabila haiwan liar yang besar adalah menyemak mereka sebagai potensi Snek, mereka mungkin berlari. Memilih untuk duduk dan menunggu haiwan makan mereka tidak adalah pilihan penyelesaian walaupun mereka tidak suka berjalan…

Badan kita telah berkembang lebih besar panjang masa hanya berfungsi dengan betul apabila kita menjalani gaya hidup yang aktif. Bukti ini boleh dilihat di sesiapa kerana membesarkan walaupun beberapa minggu. Satu lagi contoh adalah seorang tua yang memberi sehingga mereka bersiar-siar. Dalam tempoh yang agak singkat masa yang mereka akan kehilangan keupayaan mereka untuk bergerak baik kerana mereka memilih untuk mengurung diri untuk kerusi dan badan mereka merosot. Sekadar menjadi aktif melambatkan penuaan!

Terdapat dua jenis aktiviti yang tetap diperlukan. Yang pertama ialah rutin senaman dengan teliti program untuk memastikan bahawa sistem musculo-rangka anda seimbang (contohnya untuk postur dan Kesihatan) dan kedua ialah menyepadukan pelbagai keseronokan aktiviti ke dalam gaya hidup aktif.

Anda perlu menempah slot masa dua atau tiga setiap minggu untuk program senaman rutin tempoh 30 hingga 60 minit dan menjadikannya satu tabiat keutamaan yang tinggi. Ini bermaksud bahawa aktiviti-aktiviti lain perlu diatur sekeliling mereka atau penjadualan dalam kes terburuk anda semula salah satu slot masa supaya anda masih boleh mengekalkan komitmen anda setiap minggu. Terdapat pelbagai pilihan termasuk, menyertai sebuah gimnasium, kelas-kelas Yoga, kelas Tai Chi atau aerobik, bekerja dengan pelatih peribadi atau bersenam sendiri menggunakan kaedah kecergasan yang luas. Anda boleh membaca tentang metodologi rutin senaman saya dan memperolehi Laporan percuma di laman web kami.

Pilihan terbaik program senaman rutin yang bergantung kepada keadaan peribadi anda dan keutamaan dan kelebihan tertentu setiap pilihan. Sebagai contoh, jika anda hanya bermula di sana ada pengganti untuk bekerja untuk satu dengan pelatih peribadi tetapi dalam tempoh yang lebih panjang, anda boleh memilih suasana sosial yang bekerja dalam satu kelas aerobik. Jika matlamat anda adalah untuk bekerja di badan dan jiwa anda mungkin lebih suka Yoga atau Tai Chi. bagi fleksibiliti muktamad anda boleh memutuskan untuk mengajar diri anda dengan menggunakan kaedah kecergasan dan reka bentuk rutin senaman anda sendiri (seperti yang digunakan dalam sistem udara kecergasan perjanjian).

Mungkin pendekatan yang terbaik adalah untuk mencuba seberapa banyak pilihan yang mungkin sehingga anda mencari satu yang sesuai untuk anda terbaik. Ini juga akan membolehkan anda untuk memilih aktiviti campuran akan sebagai keadaan peribadi anda dan menukar keutamaan.

Apa-apa rutin senaman yang anda memilih mereka perlu berikan juga seimbang out kerja-kerja yang sangat sukar atau mustahil untuk mencapai dengan hanya mempunyai gaya hidup aktif. Manfaat lain adalah bahawa anda boleh memantau prestasi dan peningkatan prestasi berbanding dengan orang lain atau ditulis piawaian anda sendiri. Mengukur prestasi membolehkan anda untuk menjadi sesalur lebih cepat dan meningkatkan motivasi anda untuk hasil yang konsisten.

Cabaran nombor 1 muka pelanggan saya dalam perjalanan mereka untuk mengubah kehidupan mereka yang kekurangan motivasi untuk bersenam; Jika terdapat hanya satu senaman pil untuk menelan, mereka akan lebih gembira untuk mengambil! Walau bagaimanapun, ini tidak akan berlaku dan ada alternatif! Oleh itu, senaman rutin yang perlu berkesan mungkin (memaksimumkan hasil dan meminimumkan masa) tetapi pada masa yang sama sesuai untuk tahap keupayaan orang latihan. Sesiapa sahaja boleh Reka bentuk rutin senaman yang sengit tetapi objektif adalah untuk melakukannya tanpa menggalakkan orang yang berputus asa!

Dua perbezaan utama di antara sistem udara kecergasan perjanjian dan sistem-sistem kecergasan yang lain adalah bahawa ia mengambil pendekatan holistik dan ia bertujuan untuk orang-orang yang hanya ingin berasa dan kelihatan hebat, tanpa usaha (unadvertised) yang benar-benar diperlukan untuk kelihatan seperti pembina badan yang dengan 6 pack abs. Pendekatan holistik yang menjadikan bersenam lebih mudah. Sebagai contoh, terdapat cadangan peralatan berkesan, garis panduan senaman yang boleh dipercayai, ia alamat perubahan gaya hidup, meningkatkan kecergasan dan tenaga anda dan membuatkan anda ingin bersenam! ….

Menyepadukan keseronokan aktiviti ke dalam gaya hidup aktif adalah mudah jika anda memberi keutamaan yang tinggi. Beberapa tips saya termasuklah:

Dalam semua kerja-kerja harian yang anda cuba untuk lebih aktif secara fizikal contohnya berjalan ke kedai-kedai atau tempat letak kereta sedikit lagi kaki, naik tangga dan bukannya Lif, bersungguh-sungguh membersihkan rumah daripada menonton TV dan bermain dengan anak-anak anda! Manfaat daripada perubahan kecil ini akan menambah.

Tiap-tiap hari menempah 30 minit untuk melakukan aktiviti yang meningkatkan denyutan jantung anda dan anda menikmati. Ini boleh menjadi apa-apa dari berjalan pantas di Taman dengan anjing anda, melakukan shopping setiap minggu tanpa Kereta, membersihkan Taman bunga rumpai, romp yang panas di katil dengan teman wanita atau teman lelaki!

Cuba hujung minggu untuk melakukan aktiviti-aktiviti yang lebih aktif. Sebagai contoh, anda mungkin suka muzik dan kelas-kelas tarian mula atau mungkin anda ingin menghabiskan lebih banyak masa di luar bandar dan boleh berjoging atau Berbasikal. Mengapa tidak menggabungkan makan tengahari pub mingguan anda dengan berjalan pantas Desa?
Seperti makan dan minum secara sihat titik penting bahawa anda menggantikan aktiviti-aktiviti yang tidak sihat dengan orang-orang yang sihat yang (sebaik-baiknya) yang anda sukai. Ia juga mungkin bermaksud melakukan aktiviti-aktiviti yang anda tidak menikmati pada mulanya tetapi dari semasa ke semasa mereka membesar pada anda kerana mereka menjadi sebahagian daripada rutin anda! (sama seperti memberus gigi anda merasakan apabila anda masih kanak-kanak).

Dalam kedua kes ia adalah tanggungjawab anda untuk menyusun waktu sesuai dan berkomunikasi keutamaan anda untuk sesiapa yang terjejas (seperti keluarga). Sebaik-baiknya, anda akan dapat meyakinkan keluarga anda untuk membuat perubahan terlalu tetapi anda mesti berupaya untuk berjalan sebelum anda jalankan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *