Mendapat yang terbaik daripada sebuah mesin Elliptical

Mendapat yang terbaik daripada sebuah mesin Elliptical

Adakah anda mahu dapatkan fit? Adakah anda mahu dapatkan ke atur cara kardiovaskular yang akan menumpahkan pound dari perut anda dan memastikan jantung anda bekerja dalam bentuk atas Petua? Kebanyakan orang akan berfikir bahawa jawapan ini adalah melompat di atas treadmill atau Berbasikal endlessly. Walau bagaimanapun apa-apa bentuk senaman sebab lebih kesakitan daripada keuntungan. Jika anda seorang yang tahu ini sangat baik maka anda mungkin mahu untuk mencuba menggunakan sebuah mesin elliptical.

Tahun-tahun 1980an, dunia kecergasan menyambut ketibaan Mesin langit merentas desa. Mereka telah dilihat sebagai alternatif yang lebih baik kepada kuno treadmill dan basikal pegun kerana mereka membenarkan peminat kesihatan untuk senaman yang lebih banyak dengan masa yang kurang. Mesin merentas desa telah memang hebat dalam cahaya ini tetapi ramai mencari ski merentas desa pergerakan agak luar tabii dan dengan itu lebih mencabar untuk melakukan. Oleh kerana itu, pemaju Mesin kecergasan inovatif kali Reka bentuk untuk menyesuaikan diri dengan orang biasanya apa dengan badan mereka – berjalan, melangkah, Berbasikal atau Berski, tetapi kini dengan satu gerakan elliptical, yang menghasilkan kesan yang kurang atau tiada. Ini membolehkan orang bersenam lebih dan membakar lebih banyak kalori tanpa semakin letih atau dibakar dengan mudah.

Bagaimanakah keberkesanan adalah sebuah mesin elliptical dalam pembakaran kalori?

Terdapat beratus-ratus elliptical Mesin di pasaran dan keberkesanannya untuk membakar kalori sangat berbeza-beza. Sesetengah pengeluar mengatakan bahawa dalam tempoh satu jam anda boleh menulis lebih daripada 700 kalori atau lebih. Walaupun ini mungkin benar, pengoptimuman pembakaran kalori bergantung atas pengguna – berapa banyak masa atau berapa banyak usaha diberikan bersenam merupakan faktor utama keberkesanan Mesin elliptical. Ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa kadar akan sama dengan mesin ski merentas desa.

Kebaikan dan kelemahan dengan mesin Elliptical

Sebuah mesin elliptical membolehkan latihan untuk bersenam badan mereka dalam tempoh yang lebih pendek dengan terikan kurang atau tiada. Elliptical Mesin boleh digunakan untuk semua tahap kecergasan, dari pemula untuk olahraga, dan semua bekerja zaman. Warga tua boleh juga memanfaatkan penggunaannya kerana ia menghasilkan kurang tekanan pada sendi. Ia boleh menjadi satu alternatif yang hebat untuk berbasikal dan mesin-mesin yang sedang berjalan untuk mengelakkan kebosanan dari bersenam. Di rumah, ia boleh digunakan ketika menonton TV atau mendengar radio kerana ia biasanya menghasilkan bunyi yang kurang berbanding dengan berjalan di treadmill.

Masalah dengan mesin elliptical juga terbaring di atas faedah. Kerana ia mudah untuk digunakan, sesetengah orang cenderung keterlaluan senaman mereka. Orang lupa kepentingan memanaskan badan, regangan, dan menyejuk. Exercisers beberapa juga cenderung untuk bekerja kadar nadi mereka sehingga had. Kekurangan kesan juga boleh menyebabkan ke dalam pembakaran kalori yang lebih sedikit apabila usaha tidak mencukupi diberikan. Pelbagai model boleh mengelirukan kepada banyak pengguna berbanding membeli mesin-mesin yang lebih asas seperti treadmill, di mana kebimbangan itu hanya kerana ia membenarkan seseorang untuk menjalankan terus.

Apabila membeli mesin elliptical penting pertama semak bajet anda dan kemudian melihat semua model dan jenama yang akan padan dengan dana anda. Anda harus kemudian semak ciri-ciri setiap model dan lihat apa yang anda fikirkan akan menepati tujuan anda. Ia adalah penting untuk cuba bekerja pada mesin seperti anda menginap biasanya bekerja keluar – kasut yang sesuai dengan pakaian. Paling penting, anda perlu menyemak dengan doktor anda untuk melihat jika mesin dan senaman yang membolehkan anda untuk melakukan akan sesuai untuk tahap kesihatan anda.

Bersenam boleh bersenang-senang dengan sebuah mesin elliptical! Cuba dan lihat sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *