Mendapat Toenails bahagian yang menyakitkan?

Mendapat Toenails bahagian yang menyakitkan?

Mendapatkan rawatan apabila bahagian toenails kegusaran kecil! Hampir semua orang, pada satu-satu masa atau lain dalam hidup mereka, telah mengalami kuku jari kaki bahagian satu. Selalunya, ini pertama kali berlaku semasa remaja, tetapi boleh berlaku di mana-mana umur. Lengkung kuku jari kaki ke dalam kulit yang menyebabkan kemerahan, kerengsaan dan kesakitan. Kebanyakan kanak-kanak tidak mengadu sehingga mereka jari kaki bengkak, merah dan dripping nanah! Jangan risau, Mama, mereka menyembunyikannya sehingga mereka tidak tahan kesakitan lagi. Sesetengah kanak-kanak yang lebih tua (Ya, saya maksudkan anda!) melakukan perkara yang sama dengan pasangan mereka. Tidak berlengah-lengah bahagian kuku jari kaki rawatan, anda tidak perlu hidup dengan rasa sakit. Ada jawapan, dan mereka mudah, apabila kuku jari kaki yang mula-mula menjadi bertambah buruk, dan menjadi lebih kompleks masa nastier jangkitan. Dalam pesakit kencing manis dan pesakit-pesakit mereka dengan Sirkulasi yang buruk, kuku jari kaki bahagian yang boleh membawa kepada yang Amputasi kaki.

Apa yang menyebabkan bahagian toenails? Toenails boleh cacat sedikit sebab keturunan (menyalahkan ibu dan ayah). Ia juga boleh berlaku dari trauma, Menggilap tekanan dan toenails yang tidak dipotong; biasanya kulat yang terlalu pendek dalam periksa juga boleh menyebabkan bahagian toenails dan kasut yang ketat atau runcing toed juga boleh untuk menyalahkan.

Penyelesaian mudah untuk mengawal bahagian kuku jari kaki:
1. Rawatan untuk bahagian toenails boleh semudah mengurangkan tekanan pada kulit dengan memotong kuku jari kaki yang (dengan steril instrumen, tidak di bilik mandi anda!)dan kemudian sebagai kuku jari kaki yang tumbuh, menggalakkan kulit dari cita.
2. Cuba Kasut dengan jejari yang lebih besar atau lebih jari kaki bilik.
3. Bersihkan kawasan dengan sabun antibakteria dan memohon antiseptik sekali sehari
4. Rendam kaki anda selama 15 minit dalam air panas dan garam Epsom, kemudian potong kuku terus merentasi (tidak menggali di sudut) dan perlahan-lahan urut kulit dari kuku. Ingat bahawa lama isteri kisah memotong takuk pada kuku jari kaki dalam kerja-kerja jarang

Jika ini tidak berkesan, hubungi podiatrist anda (bukan anda pedicurist!) dan membuat temujanji. Jangan tunggu sehingga sakit begitu buruk bahawa anda amat ditakuti malah Menyarungkan kasut anda.

Penyelesaian pembedahan biasanya diperlukan kerana kebanyakan orang akan melambatkan penjagaan sehingga jari kaki yang dijangkiti dengan ketara. Pembedahan seperti jangkitan, dengan penyingkiran spicule kuku, biasanya diperlukan; diikuti dengan prosedur ablation kuku kekal menggunakan kimia, laser atau teknik lain untuk mengeluarkan akar kuku dalam kes-kes yang kronik. Antibiotik yang sering ditetapkan dan penjagaan luka tempatan diperlukan untuk merawat luka pembedahan dan jangkitan selepas pembedahan.

Walaupun dalam kes-kes paling teruk bahagian toenails, kebanyakan orang akan kembali kepada aktiviti dalam hanya beberapa jam atau hari bergantung kepada toleransi kesakitan dan tahap jangkitan. Dalam kes-kes yang jarang berlaku, jangkitan adalah begitu buruk kemasukan ke hospital dan antibiotik IV diperlukan untuk mengelakkan kehilangan jari Amputasi.

Bottom line: mendapatkan rawatan perubatan awal bagi bahagian toenails. Mengurangkan kuku berulang di bilik mandi anda membawa kepada kecacatan yang ketara dan jangkitan kuku. Hubungi atau hubungi pejabat untuk temujanji. Jangan main-main dengan bahagian toenails!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *