Mendapat ke dalam perniagaan jagung cerek

Mendapat ke dalam perniagaan jagung cerek

Cerek jagung bukanlah caramel jagung; ianya tidak seperti keropok bicu, dan ia tidak seperti popcorn keju atau lain-lain “flavored” assortments. Jagung cerek yang pasti berbeza; tidak ada apa yang luar biasa ditambah kepadanya seperti MSG; Ia adalah bagaimana anda mengintegrasikan bahan-bahan yang memberi rasa yang sedap. Walaupun piawaian bahan-bahan cerek jagung sama: minyak, popcorn, garam dan gula, nisbah gula garam dan minyak itu sendiri membuat perbezaan antara sesuatu yang so-so dan sesuatu yang akan memaksa pembeli anda untuk datang kembali masa dan masa lagi.

Anda perlu mengaturkan pemeriksaan dari Jabatan Kesihatan; yang merupakan normallyaffordable, tetapi anda akan menemui keperluan yang unik bagi setiap kawasan. Beberapa bandar-bandar atau Daerah mungkin memerlukan anda untuk memiliki barang-barang yang khas, yang akan meningkatkan jumlah wang yang anda perlukan untuk meletakkan terlebih dahulu. Beberapa peralatan tambahan boleh singki atau sink (untuk mencuci segala-galanya dari tangan anda untuk peralatan) dan tangki air tekanan tinggi dengan sumber haba.

Di beberapa Daerah seluruh negara, lesen Negeri perlu (selalunya pada masa-masa dipanggil “sementara Penjual Lesen) sebelum anda boleh menyediakan kedai–dan, sebelum anda boleh mendapatkan ini kertas kerja (yang boleh menjadi sesuatu yang nampaknya tidak berkaitan usaha anda) anda mungkin bertanggungjawab untuk mendapatkan beberapa liabiliti insurans. Insurans ini bertujuan untuk melindungi diri anda harus seseorang pelanggan atau pekerja menyakiti diri anda “harta”. Walaupun keadaan anda tidak perlukan insurans ini, acara mungkin memerlukan semua orang untuk memilikinya, walaupun beberapa tempat-tempat yang mempunyai Akta mereka bersama-sama (beberapa pameran mingguan yang lebih besar atau pasar Tani, untuk nama beberapa) akan mempunyai liputan mereka sendiri.

Sebaik sahaja anda telah nailed turun kertas-kerja penting bagi lesen dan permit, anda akan mahu untuk mengesan acara-acara yang di mana anda akan dapat menjual produk anda. Besar tidak semestinya bermakna lebih baik; lokasi yang besar akan mahu lebih banyak pembayaran dengan serta-merta kerana lebih ramai orang cenderung untuk meningkatkan harga set-up. Walau bagaimanapun, tinier tempat seperti Pasar tani mingguan tempatan dan pameran seni dan kraf yang lebih besar boleh akhirnya menjadi agak lucarative. Peristiwa-peristiwa ini memerlukan kurang sekaki persegi dan mempunyai lebih daripada satu penjual bagi setiap produk khusus, jarang kerana kebimbangan mereka penting menjual hasil tempatan yang segar. Mempunyai sesuatu yang luar biasa seperti cerek jagung, bagaimanapun, boleh Seri besar untuk pelanggan. Bunyi dan bau jagung segar cerek memaksa ramai individu untuk menyiasat pada peristiwa-peristiwa ini; Ia adalah sangat luar biasa sekali ini jisim rasa jagung cerek anda, mereka akan menjadi ketagih seperti penagih.

Perniagaan jagung cerek, tidak seperti beberapa perniagaan yang lain, kos permulaan anda adalah agak kecil, terutamanya apabila anda memahami potentiality pendapatan.

Selepas anda telah menyediakan diri anda dengan cerek anda, bin, kereta kebal propane dan khemah atau kiosk, anda akan terkejut pada margin keuntungan-perbelanjaan anda. Ini tidak mengatakan bahawa menjalankan perniagaan jagung cerek adalah mudah wang-anda perlu bekerja pada ia. Akta fizikal dan menyediakan semua peralatan dan dikacau berterusan bagging–sering di bawah ekstrem daripada cuaca–akan pasti tayar anda oleh masa yang anda selesai. Selepas meletakkan gila untuk kebanyakan hari ini, Bilakah anda termasuk dalam masa yang dibelanjakan menubuhkan, membersihkan dan perjalanan, ia boleh menambah hari panjang yang meletihkan.

Pada sebelah tambah, anda akan di caj–bernafas leher anda dan memberi anda arahan. “Kelemahan” adalah anda melakukan segala-galanya–menyediakan, mengangkut, menyimpan buku-buku, (walaupun anda perlu mempunyai seorang Akauntan apabila datang masa cukai) dan anda perlu melakukan beberapa PR, serta. Ini adalah satu kawasan yang lain-lain keseluruhan dan memiliki perniagaan jagung cerek, yang mempunyai prasyarat sendiri tertentu, termasuk lawatan dari pemeriksa kesihatan tempatan, sudah tentu, memikirkan harga anda dan peruncit di potong. Untuk runcit, pelabelan yang diperlukan–anda perlu menyenaraikan bahan-bahan, maklumat dalam sesetengah kes anda juga mungkin perlu tarikh tamat hubungan.

Seperti dengan mana-mana permulaan Perniagaan, anda akan menemui banyak laluan untuk mengambil, tetapi usaha anda akan dibayar balik sebaik sahaja anda menyedari keuntungan dan populariti anda jagung cerek–dan anda melakukannya semua sendiri!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *