Mendapat A perubatan bil dan pengekodan pensijilan berbaloi

Mendapat A perubatan bil dan pengekodan pensijilan berbaloi

Mendapat pengtauliahan diwajibkan dengan beberapa kerjaya, manakala di lain-lain, ia adalah disyorkan atau hanya dianggap secara sukarela. Walaupun ianya tidak diperlukan, mendapatkan pensijilan yang boleh memberi seorang pencari kerja di pinggir dengan majikan yang bakal. Bagi mereka yang sudah mempunyai pekerjaan, ia boleh meningkatkan peluang untuk promosi. Perubatan billers dan coders kadang-kadang hairan jika mendapat bil perubatan yang sukarela dan pengekodan pensijilan adalah berbaloi.

Pertama, sedikit mengenai pensijilan, yang biasanya diperolehi selepas tamat pengajian dari satu program pendidikan yang formal. Individu perlu mengambil dan lulus satu peperiksaan pensijilan untuk menunjukkan bahawa mereka memenuhi tahap kecekapan minimum. Beberapa organisasi menawarkan persijilan di kawasan yang berbeza dan bil perubatan pengekodan bidang. Kebanyakan mereka adalah berasaskan keahlian persatuan profesional dan dalam hampir semua kes, adalah penting untuk tempoh tertentu, biasanya satu tahun. Memperbaharui pensijilan, individu mesti mendapat sejumlah tertentu pendidikan berterusan unit.

Ia adalah penting untuk membezakan proses pensijilan secara sukarela ini daripada keperluan Pelesenan Negeri-mandat. Pada masa ini, negeri di Amerika Syarikat tidak memerlukan lesen untuk amalan sebagai biller perubatan atau coder. Walaupun Sijil ini juga tidak perlu, membantu orang-orang yang menggambarkan komitmen mereka terhadap profesion ini dan meningkatkan potensi pendapatan dan peluang-peluang kemajuan. Dengan memegang pensijilan yang, individu yang mempunyai bukti yang kuat bahawa mereka memiliki tahap asas pengetahuan yang penting untuk melaksanakan dalam kerjaya ini.

Perubatan bil Persatuan Amerika, AMBA, menawarkan pensijilan Certified Medical balik pakar (CMRS). Peperiksaan diperlukan, berharga $325 termasuk kos keahlian AMBA, mempunyai 16 seksyen yang mengandungi soalan-soalan 700. Soalan-soalan yang meliputi terma perubatan, pengekodan perubatan, pampasan insurans, pematuhan Persekutuan, dan menuntut rayuan. Untuk menerima jawatan CMRS, seseorang perlu menjaringkan sekurang-kurangnya 85 peratus pada peperiksaan.

Certified Medical bil bersekutu (CMBA) dan perlantikan disahkan bil penjagaan kesihatan dan Pengurusan Eksekutif (CHBME) disediakan oleh Persatuan Pengurusan dan penjagaan kesihatan Bil. Ini direka bentuk untuk penyelia-penyelia, Pengurus, dan Eksekutif bil perubatan dan pengekodan. Di Amerika Syarikat Kesihatan maklumat pengurusan Persatuan (AHIMA) menawarkan kelayakan yang tertinggi dalam bil perubatan, RHIA dan RHIT. RHIA, yang berdaftar Kesihatan maklumat pentadbir, menguruskan rekod perubatan dan maklumat kesihatan pesakit lain. Untuk RHIT, juruteknik maklumat kesihatan berdaftar, adalah seorang juruteknik maklumat yang mengkhususkan diri dalam rekod perubatan dan sistem berkaitan komputer dan aplikasi.

Dalam bidang perubatan, pengekodan, pensijilan ditawarkan oleh kedua-dua AHIMA dan American Academy Coders profesional (AAPC). Menentukan kelayakan yang mendapatkan memerlukan menentukan laluan kerjaya yang diingini dan perlantikan yang a berkaitan majikan akan memilih. AAPC pensijilan termasuk Coder profesional Bertauliah (CPC) dan pensijilan AHIMA termasuk disahkan pengekodan bersekutu (CCA) dan Certified pengekodan pakar (CCS).

Sama ada individu billers perubatan atau coders, tahap pengalaman, jenis majikan, dan lain-lain faktor menentukan jenis perubatan bil dan pengekodan pensijilan yang sesuai. Satu berita baik ialah terdapat banyak pengiktirafan untuk dipilih dan tiada seorang pun daripada mereka kini secara sukarela. Orang boleh menghabiskan masa mendapatkan persijilan berganda untuk memberi diri kelebihan daya saing bagi pengambilan pekerja, membayar, dan promosi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *