Mencegah selesema bermusim dengan Quercetin, komponen semulajadi gen-eden

Mencegah selesema bermusim dengan Quercetin, komponen semulajadi gen-eden

Selesema bermusim adalah masalah kesihatan yang teruk yang beredar secara global dan memberi kesan kepada orang-orang daripada kumpulan umur yang berbeza. Virus Influenza A dan B menyerang kami trek pernafasan yang menyebabkan demam, sakit kepala yang mengungkapkan, batuk dan sejuk dan kesakitan otot dan sendi. Banyak kajian telah mendedahkan hakikat bahawa quercetin, sebuah loji-petikan flavonoid, dikesan dalam pelbagai buah-buahan dan sayur-sayuran, mempunyai keupayaan untuk melawan influenza virus. Penyelidik membentangkan laporan-laporan yang terperinci mengenai hubungan yang kukuh pelaksanaan tekanan dengan influenza. Mereka menerangkan bahawa kemungkinan jangkitan trek pernafasan atas boleh meningkatkan dengan latihan tekanan dan kemudian jasad manusia yang lemah tidak dapat menentang jangkitan virus seperti influenza. Kajian juga telah menunjukkan bahawa pengambilan quercetin jangka pendek mungkin mempunyai kesan yang positif terhadap kecenderungan kepada jangkitan virus yang disebabkan oleh tekanan senaman. Berita ini adalah penting dan cukup berharap juga, kerana Pertubuhan Kesihatan Sedunia telah influenza sebagai wabak Tahunan yang menjangkit kira-kira tiga hingga lima juta orang dengan penyakit yang teruk dan kira-kira menyebabkan 250,000-500,000 kematian setiap tahun.

Bilangan kertas kajian telah menunjukkan bahawa apabila kita mengalami selesema, “stres” mengambil tempat. Ini bermakna kecekapan badan untuk memulihkan atau membuang dalam dirinya akan dikurangkan dengan ketara. Kajian telah menunjukkan bahawa orang harus memilih quercetin sebagai satu rawatan pencegahan untuk selesema bermusim. Malah, quercetin ini mampu memulihkan pelbagai antioksidan yang boleh melindungi sistem pernafasan kita kesan berbahaya daripada radikal bebas (merosakkan sel-sel dalam badan kita) dihasilkan semasa jangkitan virus. Quercetin merupakan sumber baik antioksidan yang melambatkan proses oksidatif yang disebabkan oleh radikal bebas. Dengan cara ini, quercetin memainkan peranan yang penting dengan mengurangkan risiko jangkitan virus. Hasil kajian ini mungkin mempunyai kesan yang positif pada berjuta-juta orang yang sakit yang mengalami selesema bermusim.

Gen-Eden merupakan suplemen unik antivirus mengandungi quercetin sebagai salah satu komponen utama. Dr. Tempahan di Hanan Polansky telah membangunkan produk semula jadi ini bergantung kepada kesan antiviral unik quercetin. Ia adalah sejenis bahan yang berkesan untuk mengalahkan influenza virus. Quercetin bersama-sama dengan bahan-bahan lain empat seperti teh hijau, ekstrak likuoris, ekstrak Cinnamon dan Selenium membuat gen-Eden lebih berkesan dan berkuasa daripada quercetin semata-mata. Beberapa kajian saintifik telah mengesahkan harta antivirus kuat bahan-bahan semulajadi yang lima ini. Kajian David et al ditubuhkan hakikat bahawa pemakanan quercetin jangka pendek boleh mencegah selesema, mono dan jangkitan virus lain dengan meningkatkan kecekapan sistem imuniti. Gen-Eden adalah produk itu dengan bahan-bahan yang terbukti yang memerangi virus-virus pendam atau kronik yang paling biasa. Jika anda bimbang tentang selesema bermusim dan ingin kekal sihat semasa musim sejuk dan musim luruh yang akan datang, anda perlu memilih gen-Eden.

Untuk maklumat lanjut, pergi ke www.gene-eden.com. Gen-Eden boleh juga didapati di Amazon.com.

Sumber-sumber

1: Quercetin mengurangkan kecenderungan untuk jangkitan influenza yang mengikuti latihan tekanan, oleh David JM Murphy EA, McClellan JL, MD Belfast, Gangemi JD.

2: Pertubuhan Kesihatan Sedunia. Lembaran fakta Wabak Influenza bermusim.

3: Kesan quercetin tambahan pada antixodiants paru-paru selepas jangkitan virus influenza eksperimen, oleh Kumar P Khanna M, Tyagi YK Raj HG, Ravi K.

4: Maklumat kesihatan Medline Plus, antioksidan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *