Mencegah pancutan pramatang melalui Diet sihat dan senaman

Mencegah pancutan pramatang melalui Diet sihat dan senaman

Bagi lelaki yang mengalami ejakulasi pra-matang (PE), berjimak boleh berita buruk. Walau bagaimanapun, berita baik ialah bahawa ejakulasi pramatang – paling seks masalah antara manusia – juga yang paling mudah untuk mencegah serta menyembuhkan. Walaupun, rawatan perubatan bagi PE selalunya tidak menyakitkan, murah dan mudah, mengambil diet yang sihat dan kerap bersenam juga boleh membantu mengelakkan PE.

Adakah diet yang membantu dalam mencegah pancutan pramatang?

Ejakulasi pramatang biasanya adalah hasil daripada perubahan fizikal badan anda. Masalah yang memalukan untuk sesiapa sahaja, ia mungkin mengambil pendekatan holistik untuk menakluk ejakulasi pra-matang. Mungkin ada aspek-aspek psikologi dan fisiologi yang mungkin memerlukan perhatian, tetapi menyelesaikan keperluan pemakanan selalunya boleh membantu mengatasi ejakulasi pramatang pada lelaki yang sihat.

Diet yang membaiki peredaran darah

Langkah pertama dalam penyembuhan anda ejakulasi pramatang adalah untuk meningkatkan peredaran anda. Kadang-kadang masalah ini boleh berlaku kerana kekurangan aliran darah ke zakar; ini menyebabkan otak untuk mencetuskan tindak balas pelepasan awal untuk memastikan pancutan yang berlaku semasa zakar masih tegak. Vitamin C dan E memastikan bahawa fungsi saluran darah dan sel-sel darah dengan betul. Co-Enzyme Q10 ini juga penting untuk peredaran darah. Diet yang sihat boleh meningkatkan fungsi keseluruhan sistem peredaran darah.

Cuba makanan ransangan seks

Selain mengambil diet yang menggalakkan peredaran darah, anda juga boleh memasukkan makanan yang meningkatkan rangsangan anda; makanan ini diistilahkan sebagai makanan ransangan seks. Manakala coklat gelap mempunyai kesan positif kepada mood melalui neurotransmitters pada otak dan meningkatkan keinginan seksual, Tiram akan bermanfaat bagi kesihatan seksual anda. Raspberi dan Strawberi adalah afrodisiak potensi lain. Memakan kombinasi makanan ini boleh mempunyai kesan yang terkumpul pada nafsu seks dan kesihatan seksual anda.

Makanan yang menenangkan saraf

Di samping edaran penyembuhan dan makanan ransangan seks, anda boleh juga cuba untuk bekerja pada kebimbangan anda yang mungkin menyebabkan keadaan anda. Kalsium, magnesium dan vitamin B kompleks adalah penting untuk menenangkan saraf; Ia membantu meningkatkan pengeluaran neurotransmitters pada otak. Bahan-bahan ini dalam diet anda boleh membantu menghilang perasaan kebimbangan.

Senaman yang boleh mencegah pancutan pramatang?

Senaman Kegel direka untuk menguatkan otot-otot lantai pelvik dan baik untuk lelaki yang mengalami kekurangan kawalan ejaculatory. Untuk melakukan senaman Kegel, anda hanya perlu kontrak punggung bagi kedua seolah-olah anda telah cuba untuk melambatkan gerakan usus; Ulangi ini 15 kali berturut-turut, dua kali sehari. Kegels bertujuan untuk menguatkan otot pelvis anda supaya anda boleh kontrak atau berehat seperti yang anda berhampiran puncak syahwat anda, berjaya melambatkan ejakulasi. Seperti sesetengah lelaki tahan lebih lama ketika memerah otot-otot, dan lain-lain apabila mereka yang menyenangkan, anda perlu memilih apa yang sesuai dengan tujuan anda.

Jangan bersenam sejurus sebelum hubungan seks yang dimaksudkan

Walaupun senaman adalah sebahagian daripada gaya hidup sihat secara keseluruhan yang membantu menghalang atau melawan ejakulasi pra-matang, ia adalah tidak bijak untuk bersenam sejurus sebelum seks. Apabila anda bersenam, badan mengarahkan semua darah kumpulan otot-otot yang sedang dilaksanakan dan dari zakar anda. Jadi Simpan senaman anda untuk masa yang lain.
Kesimpulan

Terdapat beberapa perkara yang anda boleh lakukan untuk membantu diri anda mengenali titik tidak dapat dielakkan. Jika teknik bantu diri ini tidak membantu, doktor anda mungkin mencadangkan kursus pendek rawatan ejakulasi pramatang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *