Mencegah dan membetulkan mati pucuk

Mencegah dan membetulkan mati pucuk

Walaupun ia adalah satu topik yang kebanyakan manusia enggan membincangkan, disfungsi erektil akan memberi kesan kepada kira-kira 85% daripada lelaki dewasa sekurang-kurangnya sekali sepanjang hayat mereka. Disfungsi seksual lelaki boleh menyebabkan kemurungan, kehilangan harga diri dan hubungan masalah, yang seterusnya menjejas fungsi seksual, membawa kepada kitaran ganas yang sukar untuk melarikan diri. Berita baik adalah bahawa penjagaan kesihatan zakar yang betul yang merangkumi regimen pemakanan yang baik, senaman dan rawatan harian dengan crème Kesihatan zakar yang mengandungi vitamin semulajadi dan pelembab (profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) boleh membantu untuk mencegah mati pucuk dan memulihkan fungsi seksual yang sihat.

Apakah yang menyebabkan mati pucuk?

Mati pucuk adalah ringkas, ketidakupayaan untuk mencapai ereksi atau mengekalkan satu yang cukup lama untuk selesai persetubuhan melalui ejakulasi. Rangsangan seksual adalah satu proses yang kompleks, dan terdapat banyak faktor yang boleh mempengaruhi prestasi seksual seorang lelaki; mati pucuk boleh menjadi gejala pelbagai masalah emosi atau fizikal. Antara punca yang paling biasa untuk fungsi seksual yang terjejas adalah seperti berikut:

• Kesihatan kardiovaskular yang miskin: dalam perintah untuk ketegangan zakar berlaku, zakar mesti menjadi engorged dengan darah; jantung dan masalah peredaran darah boleh menghalang aliran darah yang diperlukan untuk mencapai ereksi dan mengekalkan ia cukup lama untuk selesai persetubuhan.

• Obesiti: berat badan yang berlebihan boleh menjejaskan banyak penting fungsi tubuh, termasuk rangsangan seksual. Terlalu banyak lemak badan juga boleh menjejaskan stamina seorang lelaki, menjadikan ia sukar untuk mengekalkan tenaga yang diperlukan untuk berjaya seks.

• Tekanan, kemurungan dan lain-lain masalah kesihatan mental: tekanan memainkan peranan yang besar dalam jenis-jenis hormon yang ada dalam badan. Lelaki yang mengalami masalah kesihatan mental seperti stres, kemurungan atau keresahan mungkin mempunyai tahap hormon yang sangat diperlukan untuk mencetuskan ketegangan zakar yang lebih rendah daripada biasa.

• Masalah emosi dan pasangan bercanggah: emosi adalah juga penting untuk mencetuskan rangsangan seksual; lelaki yang mengalami masalah perhubungan mungkin mendapati sukar untuk mencapai ereksi untuk tempoh yang lama cukup untuk melengkapkan hubungan seks.

• Penggunaan Rokok, dadah dan alkohol: bahan-bahan kimia yang terdapat dalam rokok tembakau serta alkohol dan dadah rekreasi, mengganggu proses fisiologi yang kompleks yang diperlukan untuk mencetuskan ketegangan zakar.

• Kehilangan sensasi zakar: dari masa ke masa, seks yang agresif dan melancap boleh membawa kepada kulit toughened, calloused dalam sesetengah lelaki, menyebabkan kehilangan sensasi yang diperlukan untuk merangsang rangsangan seksual.

Adakah ubat-ubatan preskripsi jawapan untuk merawat mati pucuk?

Manakala ubat-ubat preskripsi yang telah menjadi begitu popular untuk merawat mati pucuk sepanjang beberapa dekad yang lalu mungkin boleh membantu sesetengah lelaki, mereka boleh menyebabkan pelbagai kesan sampingan yang tidak menyenangkan atau bahkan berbahaya dan tidak harus dianggap satu penyelesaian jangka panjang. Cara terbaik untuk merawat mati pucuk adalah untuk mengetahui punca-punca asas. Walaupun ia adalah perkara biasa mengalami mati pucuk yang kadang-kadang, lelaki yang mempunyai masalah yang kronik atau berulang dengan rangsangan seksual perlu mendapatkan nasihat pakar perubatan.

Bagaimana untuk mengelakkan keadaan zakar yang boleh membawa kepada kehilangan fungsi seksual

Cara terbaik untuk mencegah masalah-masalah zakar seperti mati pucuk adalah untuk mengekalkan gaya hidup yang sihat dengan makan diet yang seimbang, menghadkan pengambilan alkohol, minum banyak air, dan mengelakkan penggunaan produk-produk tembakau; ianya juga penting untuk memilih rakan-rakan seksual dengan berhati-hati. Di samping itu, ia dicadangkan bahawa a crème Kesihatan zakar, (Kesihatan profesional mengesyorkan minyak lelaki Man1) mengandungi zakar khusus vitamin, mineral dan nutrien penting lain boleh digunakan setiap hari untuk melembapkan kulit dan melindungi zakar daripada jangkitan bakteria atau kulat dan bahan cemar alam sekitar yang boleh membawa kepada isu-isu kesihatan zakar yang lebih serius.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *