Mencari sumber yang boleh dipercayai daripada rekod-rekod perceraian California

Mencari sumber yang boleh dipercayai daripada rekod-rekod perceraian California

Pada masa ini, ia adalah jelas bahawa pasangan yang berkahwin lebih dan lebih memilih untuk memanggil ia berhenti untuk pelbagai sebab. Tidak hairanlah satu individu kini mengambil langkah berjaga-jaga yang perlu untuk memastikan bahawa mereka akan mempunyai orang yang jujur tempahan untuk tarikh dan akhirnya ikat simpul dengan. Dokumen-dokumen awam, seperti rekod perceraian California, adalah satu sumber yang baik maklumat untuk menemui seseorang semasa atau lepas hubungan, serta bagaimana dan mengapa ia berakhir.

Bagi seorang penyelidik yang berpengalaman, mempunyai akses kepada maklumat seperti ini harus tidak mencipta apa-apa masalah dalam apa jua cara. Tetapi, untuk pemula, kerja tersebut boleh menjadi agak sukar. Biasanya, seseorang boleh mendapatkan fail di pejabat-pejabat kerajaan dan perkhidmatan maklumat jenis ini. Tindakan-tindakan tertentu dan syarat-syarat mungkin perlu sebelum data akan dikeluarkan. Syarat-syarat yang terdapat dalam butir-butir penting mengenai orang/s yang anda inginkan.

Di Negeri California, di California Jabatan Perkhidmatan Kesihatan melalui pejabat rekod penting Kerajaan menawarkan rekod penamatan perkahwinan. Pejabat tersebut hanya boleh mengeluarkan Sijil rekod bagi perceraian yang berlaku antara tahun 1962 dan Jun 1984. Fail ini mengandungi nama-nama pihak-pihak yang terlibat, rantau ini berlaku dan nombor rujukan Mahkamah.

Individu-individu yang ingin mendapatkan salinan dekri perceraian sebenar perlu menghubungi mahkamah di daerah di mana perpecahan-naik telah difailkan. Selain daripada butir-butir yang perlu dimasukkan dalam borang permohonan, caj berjumlah $13 wajib dibayar satu salinan fail yang diminta. Yuran akan dibayar dengan cek, kiriman wang atau cek peribadi.

Kini, yang paling penting dan mungkin langkah paling mudah untuk mendapatkan maklumat tersebut secara percuma adalah untuk menyemak di Laman Web Kerajaan. Dalam carian ini, masukkan nama, umur dan alamat akaun yang anda sedang mencari untuk individu. Walau bagaimanapun, pastikan anda mahu melakukan proses melalui percuma Caj Perkhidmatan; mereka adalah paling dikenali untuk menjana data tidak mencukupi dan tidak betul.

Hanya kira-kira segala-galanya ini kini boleh diakses melalui Laman Web, termasuk rekod-rekod Mahkamah perceraian. Beralih kepada Internet adalah cara yang paling mudah dan berkesan kos untuk mendapatkan kerja yang dilakukan. Berterusan untuk perkhidmatan percuma boleh menjadi pilihan yang baik jika anda sedang mencari daripada kebimbangan. Namun, untuk tujuan undang-undang, ia membayar Amanah berasaskan yuran peribadi rekod pembekal untuk membekalkan maklumat kebanyakan-diperlukan segera untuk harga berpatutan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *