Mencari rekod perkahwinan kerajaan awam New York

Mencari rekod perkahwinan kerajaan awam New York

Dikeluarkan dan sakit dah jatuh cinta dengan orang yang salah? Mungkin tidak semua berasa acara hurtful ini, tetapi sesungguhnya, tiada siapa pernah telah dikehendaki untuk melalui perkara tersebut untuk beberapa kali. Jika anda tidak mengalami separuh lebih baik betul lagi, maka ini mungkin adalah masa yang paling sesuai untuk anda untuk melihat ke dalam rekod perkahwinan New York dan memastikan bahawa anda tidak akan di tangan yang beguiler. Banyak fakta-fakta yang mendedahkan tentang keperibadian sebenar seseorang biasanya terkandung dalam dokumen jenis ini.

Di negeri New York, salinan maklumat perkahwinan akan dikeluarkan kepada sesiapa sahaja atas permintaan. Semua akaun yang bertarikh dari 1881 dan seterusnya boleh didapati di Jabatan Kesihatan Negeri New York. Umum kedua-dua jenis sijil perkahwinan ia boleh membekalkan adalah salinan yang diperakui dan disahkan bebas. Kos satu salinan yang diperakui berbeza daripada salinan yang noncertified; pertama memerlukan $30, manakala yang kedua ialah $22 setiap pembiakan.

Permohonan rekod-rekod pra-1914 bandar Albany, Buffalo dan Yonkers hendaklah dikemukakan terus kepada agensi tempatan, tidak di New York State rekod penting Kerajaan. Bagi orang-orang yang mencari untuk tujuan genealogical, sebanyak $22 meliputi untuk lookup 3 tahun, tetapi tempoh pemprosesan bagi prosedur ini biasanya mencecah lima bulan atau lebih. Senarai lengkap dan gambar nuptials yang dicipta sejak 1908-1935 begitu juga dapat dilihat melalui Internet.

Beberapa kaedah digunakan untuk mendapatkan maklumat ini di agensi-agensi kerajaan adalah Bilik, telefon, mel atau secara dalam talian. Selain daripada yuran yang berbeza, masa pusingan bagi semua permohonan juga mungkin berbeza bergantung kepada exactness data yang anda masukkan tentang seseorang maklumatnya perkahwinan yang anda sedang memburu untuk. Biasanya, anda akan diminta untuk memberikan butir-butir penting seperti nama orang yang terlibat dan keadaan di mana beliau tinggal atau berkahwin.

Cara yang paling mudah dalam jenis dokumen ini hari ini adalah melalui Internet. Dengan syarat bahawa anda mempunyai butir-butir yang diperlukan mengenai orang yang terlibat, mencari dalam talian boleh dilengkapkan dalam hanya beberapa minit. Perkhidmatan berasaskan web boleh secara percuma atau berasaskan yuran, tetapi untuk hasil yang lebih terperinci, anda lebih baik dengan versi berbayar. Dengan harga yang sangat rendah, ini jenis perkhidmatan jamin untuk menyampaikan apa yang anda perlukan dalam masa yang singkat.

Apa yang penting mengenai rekod perkahwinan ialah bahawa ia merangkumi penting khusus mengenai seseorang, termasuk beliau perkahwinan Negeri sejarah, nama-nama wedded isteri dan suami, masa dan tempat nuptial, lesen atau memfailkan nombor, untuk menamakan beberapa. Hari ini, orang ramai menggunakan ia dalam mengesahkan sama ada atau tidak seseorang adalah kini berkahwin, mengekalkan proses-proses yang sah seperti perceraian, menyelidik sejarah keluarga dan sebagainya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *