Mencari rekod kelahiran California dalam talian percuma

Mencari rekod kelahiran California dalam talian percuma

Dari segi penduduk, tiada negeri lain di negara ini boleh menambah California dengan penduduk lebih dari 37 juta. Sebab ini sahaja, ia adalah selamat untuk menganggap bahawa bilangan rekod kelahiran California Negeri sedang menghalang di pracetak yang amat sangat besar. Pada masa ini, mendapat akses kepada maklumat seperti ini menjadi lebih biasa dan agak mudah dengan semua perkhidmatan Kerajaan menyediakan.

Terdapat pelbagai agensi yang ditugaskan oleh setiap negeri untuk berurusan dengan betul pengagihan ini jenis maklumat kepada umum. Setiap Agensi hendaklah mematuhi dasar masing-masing. Dalam kes Negeri emas, tanggungjawab itu jatuh pada bahu daripada California Jabatan awam kesihatan melalui pejabat rekod-rekod yang penting. Dokumen kelahiran peristiwa-peristiwa yang telah berlaku sejak Julai 1905 sehingga sekarang boleh didapati di Pejabat ini. Memfailkan suatu permintaan akan kos anda $14.

Bagi orang-orang yang memohon untuk mendapatkan rekod kelahiran percuma sebelum tahun 1905, mereka perlu melawat atau hubungi perakam County di daerah di mana orang yang namanya adalah mengenai laporan dilahirkan. Seperti yang anda juga tahu, tiada pengetahuan mengenai county mana subjek dilahirkan boleh menimbulkan masalah kerana California mempunyai sejumlah 58 Hillsborough. Dan setakat yuran dan tempoh menunggu yang berkenaan, amaun dan masa pemprosesan mungkin berbeza-beza antara setiap county.

Apabila ia datang untuk meminta salinan diperakui bagi rekod-rekod kelahiran California, pemohon perlu mematuhi prosedur dan keperluan yang telah disediakan. Mula-mula, requester yang perlu mengisi borang permintaan dan menandatangani satu kenyataan yang sesungguhnya Syaitan yang telah disahkan untuk permintaan beliau untuk diproses. Jika keperluan tidak telah dipenuhi menyerah, permintaan akan dianggap tidak lengkap dan kerana itu dikembalikan kepada pemohon tanpa apa-apa tindakan yang dilakukan.

Di sisi lain, jika anda letih mematuhi prosedur-prosedur yang sukar dan memeritkan keperluan tersebut, pembekal rekod perdagangan dan laman web carian data yang mempunyai reputasi yang baik adalah alternatif yang berdaya maju. Walaupun tidak konvensional, jenis perkhidmatan ini telah meluas diterima oleh profesional yang banyak sebagai sumber maklumat yang baik berhubung dengan acara-acara yang penting seperti kelahiran, kematian, perkahwinan, perceraian dan juga menerima pakai profil.

Banyak genealogists, penyelidik, dan walaupun purata individu belajar menghargai faedah mempunyai pangkalan untuk kelahiran percuma semua termasuk rekod data yang boleh diakses pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Dengan memilih untuk Perkhidmatan tersebut, anda boleh membuat apa-apa jenis penyelidikan lebih cekap dan kos efektif, terutamanya dengan yuran keahlian yang berpatutan sekali yang membolehkan anda mempunyai akses tanpa had ke pangkalan data di tapak dan lain-lain ciri-ciri yang tersedia. Dengan ini jenis kemudahan dan praktikal, anda berhutang kepada diri anda untuk memberikan pembekal rekod dalam talian ini cuba.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *