Mencari rawatan sista coklat? Penawar semulajadi ini dapat menyelesaikan masalah anda

Mencari rawatan sista coklat? Penawar semulajadi ini dapat menyelesaikan masalah anda

Ramai orang boleh bertanya ‘Apakah yang sista coklat’? Saya tidak pernah mendengar tentang hal itu hingga aku bekerja dengan seorang gadis yang mengalami sakit tempoh paling dahsyat yang pernah menginap pada masa yang hampir pengsan dengan kesakitan. Unluckily masa beliau didiagnosis, sista beliau telah mencapai saiz limau gedang yang besar dan komplikasi telah menetapkan dan rosak salah satu ovari beliau. Kerana dia hanya di koleh beliau, ia adalah satu tamparan besar kepada beliau.

Jadi apakah sista coklat dan bagaimana ia mendapat nama? Sista ini berasal dari satu keadaan yang dikenali sebagai endometriosis dan ia memberi kesan kepada wanita semasa tahun-tahun menanggung kanak-kanak mereka. Ia berlaku apabila lapisan rahim detaches sendiri dan mula tumbuh di luar rahim. Lapisan ini boleh kemudian implant itu sendiri di mana-mana dalam rongga abdomen. Endometriosis yang menyerang ovari, sista dipenuhi darah yang dikenali sebagai endometriomas menghasilkan. Akhirnya darah ini menggelapkan dan menjadi tebal dan melekit, hampir seperti coklat – maka istilah coklat sista.

Terdapat rawatan sista coklat pembedahan tetapi pembedahan membawa risiko, dan pakar bedah yang terlalu bersemangat pada masa-masa boleh keluarkan terlalu banyak tisu yang sihat yang boleh memberi kesan yang memudaratkan pada kesuburan. Itulah sebabnya mengapa ia adalah lebih baik untuk pergi dalam rawatan sista coklat semulajadi. Perkara yang menarik mengenai rawatan sista coklat semulajadi adalah bahawa ia telah terbukti berjaya – beribu-ribu wanita telah benar-benar dihapuskan sista mereka, kekal, menggunakan pendekatan ini. Rawatan sista coklat ini akan membantu untuk mengurangkan saiz cyst dan juga seperti mengurangkan kesakitan.

Rawatan sista coklat semulajadi terdiri daripada percantuman perkara-perkara seperti perubahan pemakanan dan nutrien perancangan. Perubahan pemakanan adalah sangat penting apabila ia datang untuk rawatan sista coklat. Anda mesti mengurangkan paras lemak seperti mana-mana lemak yang terkumpul di dalam badan menghasilkan Syurga untuk pengeluaran estrogen, yang jika tidak dirawat akan lagi membuang kitaran haid menjadi huru-hara. Jadi ia adalah dinasihatkan untuk memotong keluar barangan tenusu dan ayam dan meningkatkan nutrien makanan yang kaya seperti sayur-sayuran hijau dan kacang soya yang akan membantu untuk mengimbangi hormon dan mengeluarkan lebihan estrogen dari tubuh.

Terdapat juga pelbagai vitamin dan mineral yang boleh digunakan untuk membayar apa-apa kekurangan dalam diet anda sehari-hari, seperti kalsium dan magnesium.

Rawatan sista coklat semulajadi akan bekerja keajaiban untuk anda. Bayangkan betapa hebatnya ia akan bangun setiap pagi rasa semungkin dan bersedia untuk menghadapi dunia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *