Mencari penyingkiran Ketuat

Mencari penyingkiran Ketuat

Pembuangan Ketuat adalah biasanya terbaik kiri ke seorang doktor kulit atau pakar dermatologi. Walau bagaimanapun, mungkin ada masa apabila anda mahu untuk mengetahui jika anda boleh menjaga Ketuat itu sendiri. Jika ini berlaku, maka anda pasti akan perlu membaca pada jenis kulit tag, tahi lalat dan Ketuat yang penyakit kulit yang biasa.

Bercakap pada asasnya, Terdapat empat jenis Ketuat yang anda boleh mendapatkan termasuk rata Ketuat, Ketuat biasa dan Ketuat plantar, seperti juga mana-mana jenis Ketuat yang disebabkan oleh Virus Papilloma manusia yang Agung. Jika anda pernah mengesyaki bahawa anda mempunyai Ketuat, maka adalah lebih baik bahawa anda melihat pakar perubatan untuk panduan dan/atau untuk mereka dikeluarkan. Venereal Ketuat akan sentiasa memerlukan untuk dirawat oleh profesional kerana jenis luka yang mereka.

Lain-lain jenis Ketuat, seperti Ketuat yang biasa, secara amnya boleh dihapuskan dengan hanya menggunakan produk kaunter atau ubat-ubat yang anda boleh dapati layanan tempatan anda. Ketuat plantar boleh agak rumit dan perlukan pada masa-masa untuk dikeluarkan oleh seorang doktor.

Rata Ketuat akan tanggal dengan ke atas produk kaunter. Anda boleh mula notis bahawa anda mempunyai Ketuat yang biasa membangunkan tangan anda jika tiada berlaku kepada mana-mana kulit yang retak atau pecah.

Jika anda perlu untuk menghilangkan Ketuat plantar, maka anda mungkin perlu mendapatkan nasihat daripada doktor anda. Ketuat ini ditemui pada satu-satunya dan jari kaki dan boleh menjadi sangat menyakitkan dan menyebabkan anda tidak dapat berjalan dengan baik. Dalam kes Ketuat yang rata, mereka perlu ditonton kerana ia boleh merebak dan berkembang pada nombor dengan cepat.

Di samping itu, mereka boleh menjadi sangat tidak selesa dan gatal dan sukar untuk berurusan dengan. Mencari yang terbaik ke atas kaunter ubat untuk Ketuat ini boleh menjadi rumit; oleh itu, anda mungkin perlu bertanya kepada doktor anda yang adalah yang terbaik bagi penyingkiran Ketuat.

Ketuat dan label kulit atau luka-luka boleh menjadi kerumitan besar untuk berurusan dengan, tetapi mungkin berlaku untuk semua orang pada beberapa titik dalam kehidupan mereka. Mencari bantuan profesional adalah satu-satunya pilihan pada masa-masa, terutamanya jika satu-satunya cara untuk membuang Ketuat ini adalah dengan cauterization atau pembedahan. Cauterization adalah pembakaran daripada Ketuat tersebut atau tahi lalat yang menggunakan laser. Pembuangan Ketuat jenis ini adalah rawatan perubatan yang hanya boleh dilakukan oleh doktor.

Pembuangan Ketuat – rawatan klinikal tidak lagi adalah yang terbaik

Pembuangan Ketuat dengan rawatan klinikal bukanlah yang terbaik. Ini mungkin menjadi suatu kenyataan yang berani tetapi seperti yang anda baca, anda akan sedar mengapa inilah jadi. Jika anda sedang memikirkan bahawa diri pembuangan Ketuat di rumah adalah alternatif yang lebih baik, anda adalah betul dan salah. Anda adalah betul dalam erti kata bahawa anda boleh mentadbir rawatan diri sendiri dari rumah, tetapi salah jika anda mengaitkan ia dengan penggunaan (over-the-counter, OTC) atau ditetapkan ubat-ubatan seperti Asid salisilik dan tretinoin plasters dan lain-lain produk dengan sifat-sifat kulit mengelupas. Artikel ini akan mendedahkan beberapa risiko dan mampu menampung kekurangan yang anda perlu pertimbangkan sebelum pergi untuk rawatan pembuangan klinikal yang dilakukan oleh pakar dermatologi anda. Anda akan juga menangkap a kelibat anak faedah menggunakan rawatan rumah yang benar-benar selamat dan semula jadi berbanding menggunakan ubat-ubatan OTC untuk menghilangkan Ketuat tersebut.

Marilah kita melihat lebih dekat pada rawatan penyingkiran Ketuat klinikal yang anda mungkin akan tertakluk kepada pakar dermatologi di klinik. Peluang yang dermatologi di cadangkan cauterization, cryrotherapy atau excision untuk menghilangkan Ketuat tersebut. Rawatan laser juga boleh dicadangkan sebagai alternatif lain, tetapi kebanyakannya adalah dielakkan jika perlu kerana kos yang tinggi. Berikut adalah ringkasan setiap kaedah rawatan dan kesan-kesan berbahaya yang mungkin.

Cauterization adalah istilah perubatan bagi pembakaran pertumbuhan kulit. Ia digunakan bersama-sama dengan arus elektrik dan rawatan penyingkiran ini kadang-kadang dipanggil electro-pembedahan. Selain daripada Ketuat, ia boleh digunakan untuk membuang kecacatan kulit lain seperti tag kulit dan tahi lalat. Proses ini mungkin mudah tetapi kejayaan bergantung kepada kemahiran pakar dermatologi yang melaksanakan prosedur.

Cyrotherapy melibatkan pembekuan Ketuat tersebut supaya mereka boleh dikeluarkan dengan mudah. Dermatologi yang akan klip Ketuat dengan forsep atau mengambil pinset lain-lain logam dan menggunakan cecair nitrogen, pembekuan Ketuat yang hampir instantenously. Risiko mengalami kulit terbakar atau luka-luka/luka dyschromic wujud untuk kaedah ini.

Excision oleh sepasang Gunting atau pisau bedah boleh sakit walaupun semasa pesakit sedang kesan kebas bius setempat. Pendarahan mungkin berlaku dan jika tag kulit banyak, pendarahan boleh penglihatan yang agak messy bagi pesakit. Jika anda tidak boleh berdiri di sisi darah, mempertimbangkan opsyen ini. Walau bagaimanapun, pendarahan tidak agak berbahaya dan aluminium klorida sering digunakan pada kawasan yang terjejas untuk mengurangkan ia.

Kaedah-kaedah klinikal boleh laju dan mengambil masa beberapa jam untuk lengkap, tetapi pemulihan sepenuhnya dari tanda luka boleh minggu. Dalam beberapa kes yang silapnya, parut kekal adalah repercussion yang pesakit perlu tinggal bersama. Nasib orang-orang ini perlu diiktiraf dan dianugerahkan empati. Lagipun, agak beberapa orang membuang Ketuat untuk meningkatkan penampilan fizikal mereka. Terdapat juga tiada jaminan bahawa Ketuat tersebut tidak kembali semula selepas rawatan. Bercakap tentang kesan kosmetik, anda mungkin ingin tahu bahawa pembuangan Ketuat kosmetik tidak termasuk dalam senarai penyakit dan penyakit-penyakit yang dilindungi oleh syarikat insurans. Banyak orang gagal menyedari ini, Ketuat yang pembedahan dikeluarkan untuk nilai estetik. Ketuat akan hampir tidak ancaman kesihatan, melainkan mereka adalah malignan iaitu kanser yang tidak berlaku pada Ketuat. Ia akan melakukan anda baik untuk menjelaskan dengan syarikat-syarikat insurans yang paling anda perlu dikeluarkan sejumlah besar wang untuk rawatan.

Bagaimana pula dengan ubat-ubatan OTC untuk penyingkiran Ketuat? Ubat-ubatan OTC boleh menghasilkan kesan sampingan yang tidak langsung sama ada dengan serta-merta atau minggu/bulan hujung jalan. Pesakit mungkin mempunyai keadaan kulit yang sensitif atau alah kepada sesetengah agen perubatan ubat-ubatan. Sampingan-kesan langsung boleh menjadi pembangunan ruam kulit.

Saya telah menggariskan potensi risiko dan perangkap supaya anda akan bermaklumat. Orang menderita pada masa-masa bukan kerana tiada rawatan yang tepat atau penawar tetapi semata-mata kerana kejahilan dan/atau kekurangan komunikasi dan perbincangan dengan doktor mereka. Masalah Ketuat boleh hanya dengan betul diuruskan di klinik sehingga Tempahan Bilakah kaedah rawatan semulajadi yang berturap. Ia tidak disedari oleh penyelidik perubatan tetapi oleh penghidap Ketuat yang menemui beberapa mudah-untuk-mengikuti dan rahsia penyingkiran Ketuat semulajadi dan mengatasi keadaan kulit yang kronik beliau selama-lamanya. Orang-orang, yang dapat mempelajari kaedah-kaedah, digunakan mereka dan setakat turunkan keputusan cemerlang. Baca lebih lanjut di blog saya tentang perjuangan beliau menentang Ketuat dan bagaimana dia berjaya dengan rawatan penyingkiran Ketuat semulajadi, selamat dan tetap beliau.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *