Mencari pembekal yang berpatutan untuk insurans kesihatan Massachusetts

Mencari pembekal yang berpatutan untuk insurans kesihatan Massachusetts

Melabur dalam insurans kesihatan Massachusetts, jika anda selesa, sihat dan muda, mungkin kelihatan seperti mewah, walaupun hakikatnya ia lebih daripada. Mempertimbangkan memulas lali kenaikan, atau tangan yang patah dalam satu perlawanan bola sepak, atau masalah bronkial menjadi radang paru-paru. Terdapat beribu-ribu ringgit yang mungkin diperlukan untuk rawatan. Dibawah adalah senarai syarat-syarat yang menerangkan orang-orang yang memerlukan insurans. Menyemak mereka seperti yang anda mungkin hanya jatuh ke dalam salah satu kategori ini:

Anda bergerak dari sekolah menengah ke kerja? Ibu bapa anda mungkin mempunyai majikan perlindungan, dan jika ini berlaku, anda perlu cuba dan menjadi sebahagian daripada pelan insurans kesihatan Massachusetts mereka. Ini adalah sebenarnya lebih murah daripada mendapatkan insurans perubatan individu seperti majikan biasanya menanggung sebahagian besar daripada premium insurans pekerja-pekerja mereka, jika ia adalah pelan Kumpulan. Sebilangan besar syarikat memerlukan syarikat insurans untuk memperluaskan insurans ibu bapa kepada anak-anak mereka yang dewasa 25 atau 30 tahun ke bawah.

Anda memasuki Kolej? Kolej-kolej awam dan swasta di Massachusetts menawarkan Massachusetts pelan insurans untuk pelajar-pelajar yang tidak mendaftar dalam perlindungan insurans ibu bapa mereka. Dalam kes ini, jumlah premium yang anda perlu membayar jumlah kepada $850 untuk tahun satu. Ini adalah kira-kira 80% lebih murah daripada premium yang dibayar oleh pelan insurans kesihatan pekerja Kumpulan yang ditaja. Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak layak sebagai seorang pelajar separuh masa.

Saiznya telah ibu bapa anda hanya telah mengecut? Jika syarikat yang telah dibentangkan-mati ibu-bapa anda masih dalam perniagaan, anda dapat menikmati faedah-faedah COBRA. Undang-undang Persekutuan ini membolehkan anda untuk menikmati kelebihan pelan insurans kesihatan di Massachusetts sehingga 18 bulan selepas yang diberhentikan. Untuk sesetengah pelajar, rancangan mungkin kedengaran mahal, tetapi di bawah kerajaan Obama, langkah-langkah telah diambil untuk merangsang pakej dengan kalah 65% ke bawah premium.

Adakah anda tanpa kerja? Jika anda menganggur, ibu bapa anda boleh menjalankan termasuk anda di Massachusetts polisi insurans kesihatan mereka. Sebagai seorang graduan, anda mungkin ditawarkan pelan oleh ahli alumni bagi melindungi anda selama 6 bulan atau lebih lama. Graduan adalah layak untuk diskaun. Walau bagaimanapun, jika anda telah mencapai usia 25 tahun, anda mungkin tidak layak untuk layak untuk yang dilindungi di bawah pelan Kesihatan ibu-bapa anda. Pelan insurans jangka pendek datang dihormati dan menawarkan liputan yang terhad.

Adakah anda seorang usahawan yang bekerja sendiri? Banyak ejen insurans di Massachusetts sasaran remaja dengan polisi-polisi insurans yang mungkin kos di suatu tempat antara $40 dan $70, seperti rancangan Tonik dari WellPoint atau pengawal peribadi dari Aetna. Wakil bahagian insurans Massachusetts boleh memberitahu anda tentang kewujudan rancangan. Ingat, jika premium yang rendah, perlindungan adalah terhad dan anda mungkin memerlukan membayar lebih dari poket anda. Daripada menanggung ribu dolar awal polisi kesihatan anda, ia adalah yang terbaik untuk mencari pelan dengan gaji co terendah, walaupun ini bermakna dengan premium yang lebih tinggi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *