Mencari cara-cara untuk membersihkan arteri kami – bercakap Diet dan kesedaran

Mencari cara-cara untuk membersihkan arteri kami – bercakap Diet dan kesedaran

Mencari cara-cara untuk membersihkan arteri kami, kedua-duanya untuk berasa lebih baik dan mengurangkan peluang mendapat serangan jantung, strok, penyakit arteri koronari, dan aterosklerosis adalah sesuatu yang kebanyakan kita tertarik. Bagaimanapun, laluan ini untuk kesihatan yang lebih baik jika diisi dengan lubang-lubang periuk, maklumat yang salah, dan masalah-masalah yang mungkin kini kembali ke tahun sekolah rendah kami.

Mengapa kita perlu untuk membersihkan arteri kami pula?

Berfikir dengan cara ini, anda arteri/arteri akan lahirnya yang menuju ke Pekan atau bandar anda. Di tengah-tengah lebuh raya Jabatan Pengangkutan telah membuat keputusan untuk menempatkan pejabat-pejabat perniagaan mereka, supaya mereka boleh terus menutup mata tentang apa yang sedang berlaku. Ini menyebabkan satu timbunan trafik sehingga sebahagian besar-besaran yang hanya terus menjadi lebih buruk dengan setiap kereta perlu memerah melalui yang sempit membuka, sehingga satu hari setia kereta gerai dalam pembukaan kecil itu dan lalu-lintas semua dibawa untuk menghentikan setiap hari.

Dalam badan anda ini dikenali sebagai serangan jantung dan D.O.T. bangunan pejabat yang terdiri daripada kolesterol, kalsium, sel-sel mati dan tisu yang berserabut. Kereta stalled adalah darah beku yang berhenti oksigen dan darah mengalir ke jantung.

Bagaimanakah boleh saya menyinkirkan D.O.T. bangunan itu dan mengambil semula aliran lalu lintas

Seperti yang anda lihat ini tidak akan mudah tetapi jika kita mula mengeluarkan satu bahagian dalam bangunan setiap hari, sebelum lalu-lintas yang panjang akan mula mengalir lebih bebas mengurangkan kemungkinan kereta stalled yang satu itu boleh merosakkan hari kami.

Boleh Diet boleh membantu kita untuk membersihkan arteri kami?

Diet digabungkan dengan pengurusan berat badan, senaman, dan tidak merokok akan semua kepingan teka-teki yang sama penting. Tetapi apabila ia datang untuk diet perkara-perkara yang boleh mendapat sedikit mengelirukan kadang-kadang.

Apa yang kita akan berusaha jauh adalah untuk memastikan cholesterols darah yang cukup rendah di mana halangan arteri yang telah diambil tahun untuk membina mula hilang batu-bata yang satu pada satu masa. Matlamat kami adalah untuk menghadkan pengambilan lemak tepu untuk kira-kira 16 gram sehari (7 peratus kalori) dan kolesterol kurang daripada 200 miligram setiap hari.

Tetapi anda perlu ingat yang pengeluar makanan ini tahu dan mungkin tidak sama sekali akan datang dalam pemasaran mereka. Biar saya beri satu contoh ini yang saya perasan baru-baru. Ada bran yang kononnya sihat mentega yang dipanggil pintar sesuatu atau lain-lain. Anda tahu yang mana satu yang saya maksudkan, ia diletakkan pada eyelevel kebanyakan rak-rak kedai runcit. Satu sudu besar mengandungi 2.5 gram lemak tepu (13%). Katakan anda tambah 2 camca besar roti bakar pagi anda dan dua hingga kentang malam anda bersama-sama dengan sedikit keju (27% lemak tepu). Ini semata-mata akan menambah sehingga hampir 16 gram lemak tepu. Walaupun makanan yang anda digunakan pada masa yang lain pada waktu siang adalah nadi anda tidak akan dapat mengurangkan lemak tepu dan cukup untuk membersihkan arteri anda sihat. Moral di sini ialah tidak mengambil apa-apa untuk diberikan, meneliti label dan tuntutan keras tanpa mengenal penat.

Apa lagi? Untuk membersihkan arteri kami dengan selamat dan berkesan kita perlu bantuan yang kami dapat dan bagi kebanyakan orang tambahan adalah kawasan yang tidak boleh diabaikan. Tiga yang saya sedang melaksanakan bersama-sama dengan diet rendah lemak tepu adalah 700 mg minyak omega 3 ikan setiap hari, cecair B complex vitamin dan suplemen pengurangan kolesterol asli. Gabungan ini telah bekerja untuk saya tetapi perlu diingat bahawa semua orang adalah sedikit berbeza, jadi semak dengan doktor anda untuk mengetahui apa suplemen yang sesuai bagi anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *