Mencapai darjah yang tinggi dalam bidang Psikologi pendidikan berterusan

Mencapai darjah yang tinggi dalam bidang Psikologi pendidikan berterusan

Pencapaian akademik adalah penting untuk kejayaan dalam pelbagai industri. Semasa waktu belajar, anda terdedah kepada penyelidikan, amalan dan kemahiran yang ditetapkan dikehendaki untuk berkesan melahirkan khusus produk atau perkhidmatan anda kepada komuniti yang anda bercadang untuk berkhidmat. Bagi orang-orang yang mengejar manfaat daripada satu atau beberapa Ijazah psikologi pendidikan berterusan, anda akan berusaha ke arah penambahbaikan dan penstabilan kesihatan mental lelaki, wanita, kanak-kanak, warga tua, dan yang Kurang Upaya individu dan keluarga yang anda dibentangkan untuk nasihat. Sama ada anda perlu atau dicadangkan untuk melanjutkan lesen, Ijazah Sarjana Muda, master, atau PhD doktor falsafah, proses dan tangan pengalaman yang keputusan akan meletakkan anda lebih awal daripada orang lain dengan keupayaan anda untuk mentafsir dan menggunakan data yang akan memberi manfaat bukan sahaja dalam industri tetapi kehidupan pelanggan anda akan memberi kesan. Darjah dan licensure ini tidak hanya membuktikan bahawa anda layak untuk membantu mereka; mereka membuktikan bahawa anda mampu mencari keterangan betul keadaan mereka, kaedah-kaedah untuk membantu mereka, dan rujukan ubat-ubatan atau rawatan psikiatri tambahan jika perlu.

Anda mungkin salah seorang daripada tiga peringkat dalam proses anda melanjutkan kerjaya anda melalui pengajian akademik dan latihan. Dari satu segi, kebanyakan lelaki dan wanita dengan satu matlamat untuk mengambil bahagian dalam o kejayaan kesihatan mental masyarakat akan bermula proses pendidikan berterusan psikologi mereka dengan Ijazah Sarjana Muda. Selepas empat tahun ijazah, anda akan boleh mendapatkan akses ke pelbagai bidang yang mendapat manfaat daripada pengetahuan dan persediaan sosial psikologi dalam bidang penyelidikan, kaunseling, dan pengurusan. Semua kawasan-kawasan industri memerlukan banyak kemahiran yang diperolehi semasa kajian. Ini termasuk empati untuk pelanggan-pelanggan dan pekerja, atau anda teliti rekod yang menghalang daripada amalan akademik.

Di sisi lain, kerana bersama-sama dengan semua industri yang Ijazah akademik dari beberapa kepentingan, semakin tinggi tahap mencapai peluang lebih profesional boleh mampu untuk anda. Ia adalah penting untuk mempunyai visi kesan anda berharap kerjaya anda akan mempunyai orang-orang yang memberi panduan, nasihat atau inspirasi. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa untuk mengejar Ijazah Sarjana atau Kedoktoran dalam psikologi pendidikan berterusan Ijazah boleh bergerak anda melepasi peringkat rendah pekerjaan yang rentang pelbagai jenis industri dan membantu anda pakar mental jawatan Kesihatan, pendidikan, dan kerajaan. Dengan Ijazah MS, PhD, atau PsyD, anda boleh meneruskan amalan kaunseling peribadi atau Kumpulan, atau anda boleh menjadi seorang pekerja sosial berlesen yang mana kemungkinan meluaskan lagi. Mesej yang terhasil adalah bahawa tanpa mengira tahap anda mencapai hari, peluang kerjaya akan terus berkembang pada masa depan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *