Menarik idea-idea dan Tips untuk mencapai kecergasan fizikal

Menarik idea-idea dan Tips untuk mencapai kecergasan fizikal

Kecergasan boleh menjadi perkataan “f” yang lain. Ia adalah sukar, sukar dan memerlukan disiplin diri yang merupakan sesuatu yang tidak ramai orang mempunyai hari ini. Kecergasan tidak bermakna bahawa anda perlu tinggal di gimnasium atau makan apa-apa tetapi salad. Artikel ini akan menunjukkan kepada anda beberapa cara mudah yang hebat untuk menggabungkan kecergasan ke dalam hidup anda.

Ia adalah yang terbaik untuk tidak bersenam apabila anda sakit, melainkan jika anda hanya mempunyai sedikit sejuk adalah. Menempah tenaga badan anda apabila anda sakit, akan membantu proses penyembuhan, dan mendapatkan kembali kekuatan penuh lebih cepat.

Jika anda merupakan seorang atlet dan sering anda jalankan, anda akan mahu untuk menggantikan Kasut berjalan anda kira-kira pernah 400-500 km. Yang mungkin kelihatan seperti banyak, tetapi jika anda menjalankan secara tetap km tersebut menambah dengan cepat. Ini adalah untuk memastikan bahawa kasut anda kekal selesa dan tidak menyebabkan anda lepuh atau meninggalkan anda cenderung memulas buku lali anda.

Mengurangkan masa anda di gimnasium dengan tidak mengambil masa yang lama untuk rehat antara set angkat berat. Apabila anda mula-mula mula mengangkat berat otot anda akan masih cukup kuat untuk melalui betul-betul. Berfikir secara intuitif dan mengambil rehat apabila anda memerlukannya, tetapi anda boleh mengurangkan baik 10-20% off masa gimnasium anda oleh jimat mereka rehat yang awal, yang akan membolehkan anda untuk bergerak ke sesuatu yang lain yang lebih cepat.

Bilakah latihan, selebihnya anda mengambil antara set, kekuatan akan menentukan bagaimana otot anda akan berkembang. Jika anda sedang mencari untuk membina otot dan sangat besar, waktu rehat antara set harus lebih lama. Jika anda sedang mencari untuk membina ketahanan dan mendapatkan lebih ramping, lebih sculpted otot-otot, maka waktu rehat hendaklah lebih pendek.

Cara yang baik untuk membantu anda mendapatkan sesuai adalah perlu benar-benar yakin matlamat anda. Banyak orang mahu meletakkan otot dan menumpahkan lemak pada masa yang sama. Melakukan kedua-duanya pada masa yang sama adalah tidak mungkin. Dengan mengetahui dengan tepat apa yang anda mahu, anda boleh mencari program diet dan senaman yang sesuai untuk anda.

Berjalan kaki adalah senaman yang popular dan cara terbaik untuk mengekalkan kecergasan. Ia membaiki kitaran darah, membakar kalori dan menguatkan otot-otot anda. Sambil berjalan, pastikan berjalan sebagai lurus sehingga mungkin tanpa arching atau condong ke hadapan atau ke belakang. Elakkan tilting badan, kerana ini akan meningkatkan peluang anda untuk straining otot.

Petua kecergasan yang benar-benar baik ialah mula melakukan senaman untuk membina otot leher. Jika anda pernah melihat pemain bola sepak atau wrestlers anda mungkin perasan bahawa otot leher mereka yang besar. Jambatan leher adalah satu senaman yang hebat yang boleh membantu membina otot leher.

Cuba melakukan senaman ab anda pada awal latihan anda. Ini adalah kerana kebanyakan latihan yang anda akan lakukan akan melibatkan sebahagian daripada rantau ab. Jika anda bersenam rantau ini pada mulanya, sepuluh sepanjang senaman anda anda akan dapat menekankan mereka yang lebih banyak.

Seperti yang anda telah membaca, yang patut dan menambah kecergasan kecil dalam hidup anda tidak akan menjadi yang sukar! Anda boleh menambah aktiviti mudah sepanjang hari anda dan secara beransur-ansur membuat diri anda seorang Jurugegas dan sihat dengan melibatkan diri dalam aktiviti yang mudah untuk mendapatkan anda akan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *