Menangkap Illinois rekod perkahwinan 2012

Menangkap Illinois rekod perkahwinan 2012

Negeri Illinois dianggap satu daripada Amerika Syarikat. Tanah Lincoln brags lokasi pusat dan kepelbagaian budaya. Terdapat banyak bandar-bandar, Bandar-bandar dan industri-industri yang terletak di Illinois. Di tempat ini, anda boleh menemui Lapangan Terbang paling sibuk serta memuncak bangunan pencakar langit yang akan membawa anda ke kagum. Apabila anda bercakap tentang tempat-tempat menarik, Negeri Illinois mempunyai begitu banyak destinasi yang boleh anda nikmati sepanjang penginapan anda. Berkahwin di tempat ini akan menarik dan menyeronokkan. Anda hanya perlu mengikut garis panduan mereka untuk mempunyai rekod perkahwinan Illinois anda dan mempunyai Majlis di negeri ini menarik.

Perkahwinan, beberapa definisi, adalah Kesatuan seorang lelaki dan seorang wanita telah dirasmikan dalam satu majlis di sisi undang-undang yang dinamakan suami dan isteri. Pasangan itu membacakan mereka bersumpah di hadapan untuk officiate perkahwinan dan beberapa orang saksi. Ikrar dan bersumpah yang uttered adalah simbol-simbol mereka komitmen antara satu sama lain dalam apa-apa kebahagiaan dan kesukaran mereka berdua menghadapi. Meraikan perkahwinan berbeza-beza pada setiap budaya.

Keesahan perkahwinan terbukti dengan kewujudan rekod perkahwinan yang sah. Ini adalah dokumen penting yang terdiri daripada nama-nama pasangan, tarikh dan tempat Majlis, nama-nama saksi mereka antara butir-butir lain yang berkaitan. Fail tersebut akan dihantar ke pejabat yang mengekalkan set undang-undang sekeping kertas yang sama. Mungkin terdapat keadaan di mana laporan mengenai perkahwinan yang akan diminta. Pencarian fail undang-undang tersebut akan mudah diproses sebaik sahaja mereka disusun antara semua dokumen penting negara.

Penduduk daripada Illinois dan orang-orang pasangan yang mempunyai perkahwinan mereka yang difailkan dalam negeri ini, mempunyai hak untuk akses kepada dokumen-dokumen undang-undang mereka sendiri. Di Illinois Jabatan Kesihatan awam isu-isu penting dossiers kepada penduduk di negeri ini. Walau bagaimanapun, salinan fail perkahwinan mereka hanya akan meminta dari kerani mahkamah litar di daerah tertentu di mana perkahwinan tersebut didaftarkan. Bahagian rekod penting Kerajaan hanya boleh menyediakan Surat pengesahan untuk perkahwinan yang direkodkan dari tahun 1962 sehingga masa kini.

Untuk mendapatkan pengesahan daripada fail perkahwinan mereka, pemohon perlu menghantar borang permohonan. Borang ini boleh dimuat turun dari laman web Pejabat tersebut. Mereka perlu mengisi medan diperlukan dan mel permintaan Illinois Jabatan Kesihatan awam, bahagian rekod penting Kerajaan, 925 E. Ridgely Ave., Springfield, IL 62702-2737. Pengesahan dokumen-dokumen yang diminta telah sepadan sebanyak $5 bagi setiap fail yang diminta. Berhubung permintaan akan dibayar melalui cek dan kiriman wang. Bayaran mestilah dibayar ke Illinois Jabatan Kesihatan awam.

Mencari rekod perkahwinan awam kini dapat dilakukan dengan cara yang lebih cepat. Dengan penggunaan komputer atau komputer riba, mencari fail tersebut boleh dibuat tanpa sebarang masalah. Anda perlu memberi maklumat ke dalam enjin carian pilihan Syarikat yang menawarkan perkhidmatan tersebut. Syarikat-syarikat dalam talian yang asli ini akan memerlukan beberapa jumlah untuk meneruskan untuk carian anda. Anda juga boleh mendapatkan maklumat lengkap yang sepadan laporan anda dicari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *