Memulihkan tahap Ph badan anda – satu-satunya cara untuk menikmati kesihatan yang baik

Memulihkan tahap Ph badan anda – satu-satunya cara untuk menikmati kesihatan yang baik

Ada keraguan bahawa, memandangkan gaya hidup kita sentiasa sibuk, ramai di antara kita yang mengabaikan untuk makan untuk kesihatan yang baik – makan untuk tenaga.

Kemudahan makanan telah menjadi satu cara hidup, dan industri makanan yang cashes ini kerana ia bertujuan keuntungan yang lebih banyak dan lebih banyak – menyampaikan sedikit dalam syarat kelayakan.

Rugi memang akan kami!

Berjalan kaki di lorong pasaraya mana-mana dan apa yang anda lihat? Yang terletak betul-betul! Baris baris bijirin, pasta, roti dan kuih-muih, diproses dan tinned, daging, gula dan makanan yang berisi garam yang mendatangkan mudarat yang tidak berkesudahan kepada kami rupa bumi yang batin.

Badan kita akan menjadi lebih dan lebih berasid dan ia berada dalam hubungan secara langsung bagaimana teruk kami memilih untuk makan.

Dan jadi set dalam keadaan yang dipanggil acidosis

Ia adalah suatu pembiakan dan penyakit. Penyakit yang banyak telah datang untuk menerima sebagai rutin, seperti jerawat, masalah berat badan, angin ahmar dan penyakit jantung, mempunyai asal-usul mereka ketidakseimbangan pH. Jadi bagaimana kita boleh memperbetulkan ini?

Bagaimana kita boleh pergi tentang melindungi diri kita untuk masa depan?

Realitinya adalah bahawa anda Pertahanan terhadap penyakit dan penyakit adalah mengembalikan pH darah anda. Jelas, kita perlu bekerja keras untuk menterbalikkan keadaan.

Ia dilakukan dengan memastikan bahawa kita makan dengan betul dan makanan yang beralkali dalam diet kita. Minum air juga adalah penting, kerana memotong keluar minuman berasid seperti kopi dan adanya. Air adalah rakan anda dalam persamaan ini.

Mengekalkan tubuh yang berasid adalah salah satu cara yang pasti mempercepatkan proses penuaan, seperti sisa asid ditinggalkan dalam badan kita. Ia juga adalah satu cara meletakkan sistem imuniti daripada tindakan.

Tetapi yakin. Tidak perlu potong semua makanan berasid sudah tentu, tetapi makan mereka dengan nisbah 80/20 yang ideal – iaitu 80% makanan alkalizing dan 20% berasid, seperti yang anda tidak mahu akhirnya menjadi terlalu beralkali sama ada.

Sayur-sayuran hijau, sebaik-baiknya mentah, mungkin dalam smoothies, akan kerjaya perjalanan anda ke arah mengimbangi pH darah anda.

Ia sememangnya idea yang bijak untuk mengurangkan makanan yang menggalakkan keasidan dan itulah daging, produk yis, tenusu, dan alkohol.

Menumpukan perhatian kepada sayur-sayuran, kacang, biji benih, benih sprouted dan buah-buahan yang beralkali membentuk dalam sistem anda.

Ia tidak semestinya mudah!

Memilih untuk makan diet yang lebih beralkali tidak semestinya mudah, tetapi jika anda membuat perubahan anda secara beransur-ansur, menghapuskan banyak makanan orang-orang yang anda tahu akan membentuk asid, tidak lama lagi anda akan mula melihat perubahan positif. Itulah apabila anda tentu yakin bahawa anda berada di jalan yang betul.

Tahap tenaga akan meningkat, anda akan merasa kebahagiaan yang mungkin telah hilang dalam hidup anda, dan anda akan lebih cenderung untuk meningkat pada waktu pagi untuk bersenam.

Yakinlah juga, bahawa di sepanjang jalan anda akan mula ambil perhatian supaya banyak isu-isu kecil (yang anda boleh mempunyai hanya meletakkan dengan) hanya hilang.

Ini adalah bukti semua dalam rupa bumi yang sihat

Tekstur kulit anda akan bertambah baik, pemikiran anda akan menjadi lebih jelas dan terbaik dari semua, anda akan tidur seperti bayi! Kesemua ini adalah bukti peningkatan di peringkat selular.

Dan apa lebih baik sepertimana kesihatan daripada penurunan dalam berat badan, sel-sel lemak semata-mata tidak lagi diperlukan?

Ia adalah satu cabaran yang saya tahu, tetapi hey, baru anda akan menjadi salah satu yang anda suka. Anda tidak akan menoleh ke belakang, dan jujur, anda akan tertanya-tanya mengapa anda menghabiskan sekian lama membawa sekitar bahan yang berasid.

Cabaran anda – Keseimbangan pH badan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *