Memulakan perniagaan penaik rumah anda!

Memulakan perniagaan penaik rumah anda!

Adakah anda mempunyai satu pencuci mulut atau pastri yang menerima Ulasan rave setiap kali anda membuat? Pernahkah anda terfikir jika produk anda akan berjaya di pasaran? Adakah anda memerlukan pendapatan tambahan atau percutian dari pekerjaan anda sekarang?

Produk kegemaran bahawa anda telah membuat masa dan masa lagi, boleh menjadi jawapan kepada soalan-soalan anda dan dilema kewangan anda. Anda boleh memegang resipi pastri seterusnya juta dolar. Secara umumnya, pujian yang berulang kali dari para penonton yang bercampur, mencadangkan bahawa produk anda mempunyai potensi pasaran. Restoran kafe, Kedai-kedai sandwich, katering, Hotel, pembeli runcit tempatan, pembeli-belah dalam talian, dan sebagainya akan mencari produk-produk baru; dan kualiti produk sentiasa dalam permintaan.

Sekarang, sebelum anda mula menjual barang dibakar yang indah, terdapat perkara-perkara penting yang anda mesti meletakkan di tempat untuk membuat undang-undang perniagaan anda. Walaupun terdapat banyak langkah-langkah yang penting untuk memulakan perniagaan penaik rumah anda, saya telah memutuskan untuk memberi tumpuan kepada kedua-dua paling penting yang akan meletakkan asas yang besar untuk perniagaan dari rumah yang berjaya.

Langkah pertama dalam menyediakan rumah anda penaik perniagaan adalah mencari jika anda akan dapat memperolehi lesen-lesen yang diperlukan dan permit untuk menjalankan perniagaan. Sebelum meneruskan langkah ini, saya perlu memberitahu anda bahawa anda tidak akan dibenarkan/dilesenkan untuk menyediakan makanan untuk jualan komersial dari dapur peribadi anda (dapur digunakan untuk menyediakan makanan peribadi anda). Anda akan dikehendaki untuk persediaan dapur berasingan untuk perniagaan. Ia adalah saya memahami bahawa setiap negeri di Amerika Syarikat menguatkuasakan kod peraturan/kesihatan ini di samping lain-lain. Tempatan anda mentadbir agensi… perniagaan lesen Pejabat, zon Jabatan dan Jabatan Pertanian/kesihatan boleh menjawab sebarang soalan anda telah mengenai peraturan-peraturan dan penyediaan ruang kerja kerana ia berkaitan dengan kawasan anda.

Perlu diingat, tidak semua bandar-bandar, Daerah dan Negeri mempunyai sama Ordinan, peraturan dan kod. Sebagai contoh: Ordinan di bandar atau county anda mungkin menghalang operasi perniagaan makanan di rumah, atau, lokasi rumah anda mungkin jatuh di zon terhad untuk perniagaan makanan berasaskan rumah. Melabur sedikit masa dan usaha dalam beberapa panggilan telefon atau dalam Lawatan ke Pejabat ini.

Setelah anda mempunyai jawapan “Ya” yang akan membolehkan anda untuk memulakan perniagaan makanan utama, langkah seterusnya adalah: memilih bilik atau kawasan rumah anda untuk penaik, mendapat anggaran untuk kerja-kerja pengubahsuaian, harga peralatan (hanya apa yang perlu bagi permulaan), mewujudkan belanjawan permulaan diperlukan banyak dan menulis rancangan perniagaan (walaupun ringkas, untuk kegunaan peribadi anda sahaja).

Kerana banyak soalan telah ditanya mengenai kesukaran menyediakan rumah penaik perniagaan mengikut kod dan peraturan-peraturan, saya rasa perlu untuk bincangkan perkara ini dari sudut pandangan yang berpengalaman. Tahap kesukaran dalam menubuhkan perniagaan rumah anda adalah, lebih sering daripada tidak, minimum berbanding membuka kedai roti di lokasi komersial. Jumlah kerja yang dilakukan akan berbeza-beza, bagi setiap orang, bergantung kepada keadaan semasa dan ruang kerja yang ditetapkan. Jika Ruang pilihan kerja yang telah tiada Pendawaian Elektrik, paip, siap dinding atau lantai yang dilindungi, sudah tentu, kos permulaan anda akan lebih daripada apa yang ia akan jika beberapa perkara-perkara ini telah pun dilaksanakan. Membuat keputusan yang tepat, anda mesti terlebih dahulu Tentukan kos sebenar kerja-kerja pengubahsuaian. Tidak meninggalkan apa-apa kos, tidak kira berapa kecil. Ia boleh memberi kesan negatif garis bawah.

Sebelum membuat keputusan muktamad mengenai sama ada untuk memulakan atas projek ini, menimbang kos anda dikira terhadap keperluan, kehendak dan keazaman untuk mempunyai sebuah rumah – perniagaan anda.

Beberapa tahun yang lalu, saya sendiri sediakan dan perniagaan rumah-penaik. Ia dilakukan mengikut peraturan-peraturan dan kod-kod county saya. Saya boleh memberitahu anda bahawa seluruh projek adalah jauh lebih murah daripada pajakan, pengubahsuaian dan mengekalkan lokasi komersial. Salah satu ciri-ciri menarik yang banyak operasi perniagaan ini dari rumah adalah bahawa anda mempunyai masa untuk membuat/mengubahsuai ruang dapur pada kadar anda sendiri tanpa perlu membayar tambahan overhed. Pengubahsuaian saya berlangsung dalam tempoh 3-4 bulan. Bajet saya bersandar ditentukan saya melengkapkan satu tugas pada satu masa dengan kadang-kadang jeda panjang antara. Walau bagaimanapun ia mengambil masa untuk mendapatkan dapur anda dan berjalan, anda mempunyai masa itu dengan tiada tekanan overhed atau wang tambahan.

Jika penaik merupakan kawasan yang menarik untuk anda, berhenti duduk di luar. Anda berhutang kepada diri anda untuk meneroka. Tidak dapat tidak digalakkan dengan komen yang tidak menguntungkan dari lain-lain. Melakukan penyelidikan anda sendiri. Mengetahui apa yang terlibat. Mengetahui apakah ini boleh dilakukan. Lagipun, akan ada cabaran dengan apa-apa perniagaan yang anda mulakan.

Kesungguhan dan semangat, produk anda dan perniagaan, boleh buka pintu untuk pendapatan sambilan. Dengan faedah yang berterusan dan kesungguhan, usaha anda sambilan boleh berbunga ke yang manis, perniagaan menguntungkan, sepenuh masa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *