Memulakan perniagaan pembangunan peribadi – industri untuk menonton

Memulakan perniagaan pembangunan peribadi – industri untuk menonton

Pertumbuhan ini mendapat perhatian ramai. Pembangunan peribadi dan peningkatan diri industri akan mengalami pertumbuhan yang luar biasa pada kadar yang mengejutkan. Walaupun kajian bebas mungkin tidak bersetuju pada nombor yang tepat, kesepakatan keseluruhan adalah bahawa bidang perniagaan ini akan mendadak ke tahap yang baru. Tetapi mengapa mereka menjadi begitu popular? Sebab utama adalah bahawa orang ramai mendapati bahawa mereka boleh mempunyai lebih banyak. Kebebasan yang lebih banyak, lebih banyak masa dan semangat yang lebih banyak melakukan sesuatu yang mereka benar-benar cinta. Rakyat mahu sesuatu di mana mereka tidak melakukan kerja, hari dan hari yang sama. Ia adalah penting untuk mempunyai perniagaan di mana anda sentiasa belajar dan berkembang. Majoriti orang-orang yang ingin mencari semangat dalam apa yang mereka lakukan dan membongkar lebih daripada kehidupan yang penuh maksud.

Orang tidak lagi duduk kembali, menunggu kejayaan untuk jatuh ke dalam pusingan mereka. Sebagai contoh, bilangan sekolah tinggi graduan yang pergi dengan segera ke Kolej yang meningkat daripada 55.7% pada tahun 2004 kepada hampir 62% pada tahun 2006. Bilangan “Daftar senaman gimnasium” telah pergi dari bilangannya kepada lebih 10,000 dalam dekad yang lalu.

Selain itu, buku-buku bantu diri telah melebihi $600 juta jualan tahunan. Walaupun buku-buku bantu diri telah hampir tidak lebih satu abad yang lalu, pembangunan peribadi dianggarkan untuk melompat ke atas tanda $14 bilion pada tahun 2010. Dalam hanya beberapa tahun kebelakangan, pertumbuhan eksponen industri ini telah jauh melampaui kadar pertumbuhan tahunan 10-12%.

Jadi, siapa orang-orang yang ingin mempertingkatkan diri mereka sendiri? Walaupun generasi muda akan tersebar luas dalam trend ini, kebanyakan bersetuju bahawa Baby Boomer memimpin pek. Jualan sendiri membantu buku dan buku-buku audio, peningkatan bilangan jurulatih peribadi, peningkatan kepentingan vitamin dan pendekatan kesihatan holistik, atau malah trend peningkatan orang-orang yang akan kembali ke sekolah untuk mendapatkan Ijazah baru atau kemahiran, Semua orang terlibat mengalami kesan yang positif.

Pembangunan peribadi adalah satu peluang besar untuk kejayaan yang berterusan dalam kehidupan. Sama ada seseorang yang sedang mencari untuk kesihatan yang lebih baik, menjadi lebih bijak, mempunyai lebih banyak tenaga, memperoleh kemahiran baru atau menambah pendapatan mereka, mereka sedar bahawa pembangunan peribadi adalah jawapannya.

Mari kita hadapi itu. Jika anda berada di Pejabat, bagaimana seorang bangsawan yang sering bekerja di gimnasium, mengambil kursus pengucapan awam, pembelajaran bahasa asing, menguasai teknik pengurusan tekanan melalui yoga, dan mendengar buku audio mana-mana dia boleh mencari yang berkaitan dengan industri anda, yang anda fikir akan dapat meningkatkan besar pada akhir tahun?

Jelas sekali, kemajuan akan membawa kepada peningkatan kemahiran dan kebolehan. Walau bagaimanapun, peningkatan keyakinan diri adalah merupakan hasil sampingan kepada pembangunan peribadi. Bukan sahaja akan anda berasa lebih baik mengenai diri anda, orang-orang di sekeliling anda akan mengambil notis keuntungan anda dalam harga diri juga.

Pertumbuhan akan membuat perubahan positif dalam hidup anda, dan akhirnya membawa anda terus berjaya. Di sebelah flip, jika anda tidak berkembang, anda akan tahap dan mengekalkan kesederhanaan, atau bahkan bertakung dan mula mati. Mengambil masa untuk bergerak ke hadapan dalam hidup anda. Pembangunan peribadi bermaksud perkara-perkara yang banyak kepada ramai orang. Sama ada anda memutuskan untuk belajar kemahiran baru, mula bersenam, atau mengupah seorang jurulatih hidup, anda akan mengambil langkah-langkah yang betul untuk satu perjalanan yang indah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *