Memulakan perniagaan Cupcake – ianya perniagaan sesuai untuk anda?

Memulakan perniagaan Cupcake – ianya perniagaan sesuai untuk anda?

Pernahkah anda pergi untuk perkahwinan, hari lahir atau pancuran mandian bayi yang di mana cupcakes telah berkhidmat, dan pemikiran anda boleh melakukan kerja yang lebih baik penaik dan menghias cupcakes bagi pihak-pihak. Kemudian memulakan perniagaan cupcake mungkin hanya kerjaya untuk anda!

Cupcakes telah meningkat popular di zaman moden supaya memulakan perniagaan cupcake adalah cara yang ideal untuk datang kemarahan terbaru. Terdapat begitu banyak occassions untuk dipilih termasuk kanak-kanak birthday cupcakes, wedding cupcakes, cupcakes pancuran mandian bayi dan memaparkan cupcake.

Apabila memulakan perniagaan cupcake terdapat beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan.

Bermula dengan menentukan strategi perniagaan anda. Keputusan awal adalah di mana anda bercadang untuk membuka. Ia akan menjadi satu barisan kedai atau Adakah anda bercadang untuk beroperasi dari dapur dan membuat penghantaran secara peribadi atau melalui pos? Satu barisan kedai akan memerlukan lokasi dengan lalu lintas berat kaki, manakala tapak dapur berasaskan peribadi perlu berasingan jenis promosi untuk mewujudkan pelanggan anda.

Pelan perniagaan maka perlu dicipta.

Pelan perniagaan merupakan pembentangan formal yang merangkumi kos permulaan, kos, pemasaran dan pendapatan unjuran. Ini diperlukan dalam susun atur rasmi jika anda bercadang untuk mengejar pelabur atau pembiayaan, sama ada semasa memulakan perniagaan cupcake pertama, atau pada masa hadapan jika ingin menambah perniagaan anda.

Langkah seterusnya adalah untuk memohon permit anda dan Pelesenan. Ini termasuk mewujudkan sebuah perbadanan, LLC atau mendaftar perniagaan anda sebagai sebuah DBA (menjalankan perniagaan). Produk makanan yang dikawal selia oleh pihak berkuasa tempatan dan negeri anda. Penyediaan kawasan anda akan dikehendaki lulus peperiksaan oleh Jabatan Kesihatan.

Memilih dan menguji anda resepi dan reka bentuk adalah langkah yang seterusnya dalam proses. Ini mungkin merupakan langkah yang paling mudah kerana keghairahan anda apa dapat anda ketika ini di tempat pertama. Pelanggan menikmati barangan yang dibakar yang dibuat dari awal. Terdapat juga peningkatan pasaran bagi produk bebas gluten, barangan yang dibakar yang belum diproses dan pencuci mulut yang sihat. Penting untuk menguji dan menilai selectionand cupcake anda membuat pelarasan berdasarkan apa yang menjual perisa dan apa yang tidak.

Langkah yang terakhir untuk mendapatkan perniagaan cupcake anda dari tanah adalah promosi yang berjaya. Anda perlu mendapatkan cupcakes anda di hadapan pelanggan. Mengambil sampel untuk perniagaan tempatan, sediakan satu jadual acara, pameran dan pasar Peladang. Keluarkan iklan dengan gambar-gambar cupcakes dan harga anda. Jika anda adalah mempromosikan di laman web anda akan memerlukan tapak dengan kualiti SEO cemerlang untuk mendapatkan perniagaan anda di kedudukan tinggi dalam enjin carian.

Memulakan perniagaan cupcake adalah satu cara untuk mewujudkan pendapatan tambahan secara sambilan dari rumah.

Kemudian apabila perniagaan anda semakin membesar, anda boleh membuka sebuah kedai kek cawan dan menjual cupcakes anda terus kepada pelanggan. Ia semua datang kepada apa yang anda mahu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *