Memulakan perkongsian perniagaan

Memulakan perkongsian perniagaan

Anda dan sahabat anda sedang mencari ke dalam memulakan perniagaan bersama-sama. Anda telah melakukan penyelidikan anda jenis-jenis perniagaan yang anda ingin untuk memulakan. Anda telah berbincang dengan beberapa pihak penyokong kewangan dan bersedia untuk pergi. Atau Adakah anda? Terdapat sekurang-kurangnya tiga perkara yang anda perlu tahu sebelum memulakan perniagaan dengan rakan-rakan.

Mendapatkan semua dalam penulisan: anda mungkin kawan-kawan sejak tadika tetapi wang tidak perkara-perkara yang aneh kepada orang. Ia demi kepentingan terbaik untuk anda berdua duduk bawah dan mendapatkan semua maklumat perniagaan anda secara bertulis. Siapakah pemilik dan Siapakah pemilik co. Berapa banyak keuntungan dari perniagaan yang setiap orang tidak terima? Pastikan bahawa semua perniagaan ini berkaitan butir-butir sepenuhnya didokumenkan, bertarikh dan ditandatangani oleh setiap orang. Ini adalah hanya salah satu daripada langkah berjaga-jaga yang harus anda muat sebelum permulaan perkongsian perniagaan anda.

Bersedia untuk paling teruk: Jika sekiranya anda dan rakan anda mempunyai kejatuhan keluar, bersedia. Apabila bekerjasama dengan sesiapa sahaja dalam hal-ehwal perniagaan anda mempunyai risiko untuk pertempuran itu ke atas aktiviti Syarikat dan wang. Orang boleh menjadi kuasa sangat lapar, mementingkan diri sendiri dan tamak. Lagipun, wang adalah punca segala kejahatan. Jika ini berlaku yang terbaik, bahawa anda mempunyai semua butir-butir perniagaan anda yang didokumentasikan seperti yang dinyatakan di atas. Juga pastikan anda telah menyiapkan mental diri anda untuk acara tersebut. Ia boleh berlaku wrenching dan tekanan jantung yang. Ia adalah lebih sihat bagi anda untuk mempunyai sekurang-kurangnya dianggap bahawa ini adalah kemungkinan.

Melindungi diri sendiri: menjadi bijaksana dalam apa yang anda lakukan dengan perniagaan. Menjaga kewangan anda. Menjimatkan wang apabila mungkin dan menjejaki terperinci aliran tunai masuk dan keluar. Jika ada yang jatuh daripada macam antara anda dan rakan perniagaan yang anda ingin memastikan bahawa anda akan selamat dari segi kewangan. Anda melindungi diri anda dengan cara ini serta menyimpan rekod-rekod penyimpanan buku yang baik. Sekali lagi orang menjadi jenis Jekyl dan Hyde dengan wang. Yang tidak mementingkan untuk memastikan bahawa anda adalah selamat. Urusan-urusan perniagaan boleh menjadi skandal dan hangat. Anda hanya ingin memastikan bahawa apabila semua yang lebih anda datang di atas.

Pastikan ketiga-tiga perkara dalam fikiran, dokumentasi, penyediaan dan perlindungan. Maklumat ini adalah bukan untuk membuat anda rasa paranoid. Tidak bermaksud untuk membuat anda mengesyaki rakan anda sama ada. Ini adalah hanya cebisan maklumat yang penting dalam memastikan anda selamat. Dalam fakta yang mudah dalam dunia wang. Perniagaan adalah serius dan perlu diberi perhatian begitu. Fikir sebelum anda melompat dan anda dan rakan anda akan mula kedua-dua pada satu jalan yang selamat untuk hubungan perniagaan yang indah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *