Mempertimbangkan kerjaya dalam Kesihatan rumah? I’ts A Great Idea!

Mempertimbangkan kerjaya dalam Kesihatan rumah? I’ts A Great Idea!

Melainkan anda telah tinggal dalam sebuah gua, anda tahu bahawa penduduk di Amerika Syarikat adalah penuaan. Tidak lama lagi “generasi terbesar” akan menjadi ingatan reverent dan “bayi boomers” akan berada dalam mod penuh persaraan. Ini akan meletakkan peningkatan yang ketara dalam permintaan sistem penjagaan kesihatan kita. Sumber-sumber hospital-hospital dan klinik-klinik perubatan kami akan lebih diregang, memaksa mereka untuk menjadi peribadi yang kurang dan lebih institusi dalam berurusan dengan anda, pesakit. Ini boleh menjadi satu faktor yang negatif bagi orang-orang yang ingin mempunyai kerjaya penjagaan kesihatan. Mereka sering mencari model penjagaan kesihatan alternatif yang membolehkan penghantaran yang lebih peribadi–di rumah.

Sebahagian besar daripada kami profesional penjagaan heath yang paling menjanjikan akan memilih kerjaya di sebuah agensi utama kesihatan. Peningkatan minat dalam laluan kerjaya ini mempunyai banyak kaitan dengan keupayaan pembekal penjagaan kesihatan bagi mewujudkan hubungan yang lebih peribadi dan ganjaran dengan pesakit.

“Bekerja di sebuah agensi utama kesihatan menawarkan beberapa kelebihan yang sangat ketara berbanding hospital atau klinik persekitaran,” menjelaskan Maria Bushebi, Pengurus Tugas peribadi untuk penjagaan rumah keluarga dan kandang, terletak di Spokane, WA. “Melihat pesakit di dalam persekitaran rumah yang membolehkan jururawat atau pembantu kesihatan rumah masa untuk membangunkan hubungan dengan pesakit, mengikuti perkembangan penjagaan dan membuat syor-syor yang mungkin terlepas perhatian daripada hospital atau klinik berasaskan profesional. Plus, ia adalah lebih mudah dalam sistem kami untuk mengikuti perkembangan penjagaan dan bahawa sebahagian besar daripada kepuasan kerja kami.”

Dengan lebih daripada 250 pekerja, penjagaan rumah keluarga dan kandang adalah terbesar milik agensi kesihatan utama di barat laut darat. Michael Nowling, Presiden Syarikat, adalah amat menyedari cabaran yang menjalankan perniagaan penjagaan kesihatan semalam.

Salah satu masalah terbesar yang menjalankan perniagaan penjagaan kesihatan adalah perjawatan,”jelas Nowling. “Kami mempunyai kejayaan yang besar dalam merekrut calon-calon yang berkualiti tinggi kerana mereka adalah jenis orang-orang yang berminat untuk bekerja dalam satu sistem yang menekankan interaksi dan perhatian peribadi.”

Bukan sahaja pekerja Kesihatan rumah mengalami kepuasan kerja yang lebih besar, tetapi mereka juga mempunyai lebih fleksibiliti dalam kerja-kerja mereka jadual daripada lakukan klinik atau hospital yang berasaskan profesional. Hasilnya, sebuah agensi kesihatan rumah adalah keadaan yang sesuai bagi pekerja-pekerja dengan keluarga. Opsyen penjadualan membenarkannya untuk keluarga atau kewajipan lain.

“Keadaan di agensi-agensi seperti keluarga penjagaan di rumah yang sempurna untuk pekerja-pekerja dengan keluarga,” mencatat Bushebi. “Kami mempunyai waktu bekerja yang biasa dan juga boleh mengatur jadual kami supaya hal-hal seperti ibu bapa-guru persidangan atau pelantikan pergigian untuk kanak-kanak yang boleh dicapai tanpa banyak kesulitan. Keupayaan menjadi fleksibel adalah yang memberikan manfaat yang besar.”

Bushebi memerhati bahawa agensi-agensi kesihatan rumah yang banyak akan semakin yang dikendalikan oleh pekerja-pekerja yang lebih matang. Ini selalunya adalah orang-orang yang telah menaikkan keluarga masing-masing dan sedang mencari pekerjaan yang akan memberi mereka rasa kepuasan dan kepuasan.

“Pekerja-pekerja gravitate kepada sistem kesihatan rumah,” terus Bushebi. “Persekitaran rumah adalah biasa kepada mereka dan mereka boleh mendapat rasa penting pencapaian dan terima kasih kerana mereka bekerja dengan pesakit dan melihat mereka memperbaiki.”

Agensi-agensi kesihatan rumah juga akan menarik lebih banyak pakar kesihatan dari hospital-hospital dan klinik-klinik kerana kemajuan dalam teknologi telah membenarkan banyak terapi yang canggih dan teknik-teknik untuk dipraktikkan di rumah.

“Profesional kesihatan tidak perlu bimbang lagi bahawa mereka akan meninggalkan di belakang pengetahuan teknikal mereka terkumpul bekerja dengan peralatan perubatan berteknologi tinggi atau prosedur canggih,” Tambah Bushebi. “Banyak pengalaman dan teknologi sekarang boleh digunakan dalam persekitaran rumah, jadi mereka boleh mempunyai yang terbaik daripada kedua-duanya. Mereka boleh sehingga mengenai perkembangan terkini dalam bidang mereka dan telah memenuhi interaksi pesakit.”

Lesen & pengiktirafan adalah perlu bagi pekerja-pekerja kesihatan yang utama. Program-program latihan yang mengakibatkan Pelesenan bagi Pembantu jururawat akan ditawarkan oleh kebanyakan kolej komuniti di seluruh negara dan tidak mahal. Di samping itu, agensi-agensi penjagaan rumah seperti penjagaan rumah keluarga selalunya akan membayar bagi pekerja untuk menerima latihan ini.

Sama ada anda hanya mula kerjaya penjagaan kesihatan anda atau Cari untuk memasukkan tenaga kerja, kerjaya utama kesihatan akan memberikan anda kombinasi ideal nilai-nilai tradisional penjagaan pesakit dan kemajuan teknologi yang canggih. “Berdasarkan pengalaman saya pada keluarga penjagaan rumah dan kandang,” Bushebi menyimpulkan, “Saya akan mengatakan bahawa kerjaya utama kesihatan yang menawarkan segala-galanya yang seorang pekerja penjagaan kesihatan mahu dalam kerjaya ganjaran.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *