Memperkayakan Perbendaharaan kata penjagaan jangka panjang anda

Memperkayakan Perbendaharaan kata penjagaan jangka panjang anda

Sebelum anda boleh merancang masa depan kesihatan anda memerlukan anda perlu menjadi biasa dengan perkataan yang anda lihat dalam Glosari penjagaan jangka panjang kerana anda akan menghadapi tempahan jika tidak semua terma-terma seperti anda memulakan pelan anda dan sehingga anda benar-benar mula menggunakannya.

Memperkaya kosa kata penjagaan (LTC) jangka panjang anda adalah penting untuk perancangan masa depan anda untuk mengelakkan kekeliruan. Hanya kerana anda mendengar orang-orang yang menggunakan perkataan-perkataan LTC di vernakular, ia tidak bermakna anda sudah mempunyai genggam kata-kata yang baik. Di samping itu, terma-terma yang banyak dalam industri bunyi serupa jadi satu perkataan sering kali disalah anggap sebagai satu lagi.

Sebagai contoh, tempoh lihat percuma kelihatan sama seperti tempoh lihat balik. Walau bagaimanapun, jika anda belajar kedua-dua terma sangat baik anda akan menyedari bahawa bekas merujuk kepada tempoh 30 hari di mana orang yang Diinsuranskan boleh membatalkan polisi beliau dan mendapat bayaran balik sepenuhnya. Sementara itu, kedua merujuk kepada prosedur yang sosial Jabatan untuk menyemak aset Medicaid benefisiari.

Ia adalah sangat penting untuk menghabiskan banyak masa dissecting setiap perkataan teliti untuk anda supaya dapat benar-benar memahami dan peranan individu LTC.

Setiap kali seseorang jangka panjang (LTC) Pelan penjagaan pergi kaput, beliau sering memberitahu bahawa dia memilih unsur-unsur yang salah. Ini mungkin sebahagiannya benar tetapi hakikatnya perkara itu adalah bahawa beliau pula tidak sepenuhnya Menyelam ke dalam industri Bahasa.

Sebagai contoh, seseorang individu jangka panjang dasar (LTCI) insurans penjagaan adalah tidak mampu untuk membayar balik perbelanjaan penjagaan rumah beliau kerana beliau telah diberitahu oleh syarikat insurans beliau bahawa beliau memperolehi Perkhidmatan tidak ditemui ditetapkan dalam polisi Nya. Dia fail aduan terhadap syarikat insurans beliau tetapi kedua akhirnya dibersihkan kerana polisi Diinsuranskan didapati eksklusif untuk kemudahan penjagaan.

Contoh di atas mempamerkan kekurangan individu Diinsuranskan memahami terma-terma dan ungkapan-ungkapan yang pergi ke dalam dasar-dasar LTCI dan inattention beliau untuk maklumat lanjut.

Glosari penjagaan jangka panjang

Anda tidak dijangka untuk membeli sebuah Kamus perubatan yang mengandungi semua perkataan-perkataan yang digunakan dalam industri LTC. Walau bagaimanapun, anda perlu mengambil inisiatif untuk mengkaji syarat-syarat asas yang sering digunakan.

Di antara kata-kata yang boleh menjadi rawatan penjagaan perubatan, pembantu rumah Kesihatan, penjagaan rumah, surirumah Perkhidmatan, Kemudahan hidup dibantu, Pusat Penjagaan Kesihatan dewasa hari, rumah jagaan kejururawatan, tempoh penjagaan, insurans penjagaan jangka panjang, pengunderaitan, cukai-cukai yang berkelayakan, berkelayakan, pilihan Kesihatan diskaun, gadai-janji terbalik, penjaga tidak formal, dan tidak menyala.

Terdapat perkataan LTC tertentu yang mungkin tidak bunyi sama tetapi mereka menghantar dari makna yang sama kepada sesetengah orang.

Sebagai contoh, penjagaan rumah dan penuaan di tempat mungkin seolah-olah mempunyai takrif yang sama tetapi jika anda melihat seting LTC kedua-dua anda akan mendapati bahawa kedua merujuk kepada perkhidmatan penjagaan dan perubatan yang luas di lokasi pilihan utama bagi penerima rawatan. Tempat di mana dia merancang untuk memperoleh penjagaan perlu dilengkapkan dengan komunikasi penting, perubatan, dan peralatan sokongan. Rumah penjagaan, di sisi lain, adalah pada dasarnya penjagaan rawatan dilakukan atau disediakan di dalam keselesaan rumah.

Mula membiasakan diri dengan Glosari penjagaan jangka panjang dan sekiranya anda mempunyai sebarang soalan yang memerlukan jawapan segera tidak teragak-agak untuk menghubungi pakar LTCI.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *