Memperbaiki kulit anda menggunakan gaharu dalam 5 cara ini

Memperbaiki kulit anda menggunakan gaharu dalam 5 cara ini

Minyak satu yang anda mahu mempertimbangkan untuk menggunakan pada kulit anda adalah gaharu kerana ia akan mempunyai kesan yang sangat baik. Untuk menggunakan bahan eksotik ini dengan betul, mengikut salah satu tips: Campurkan gaharu, serbuk kunyit dan susu bersama-sama untuk membuat Topeng muka untuk merawat jerawat; Tambah minyak Cendana ke minyak almond atau jojoba untuk melegakan gatal-gatal dan kekeringan; Campurkan gaharu dengan pelembap muka unscented, dan menggunakannya untuk melegakan kulit anda; Campurkan minyak argan, minyak Cendana dan minyak pati yang meningkat bagi satu regimen Kecantikan yang anti-penuaan; atau Campurkan tanah gaharu dengan sedikit air dan memohon sebagai Topeng muka.

Banyak produk-produk penjagaan kulit yang mengandungi bahan-bahan semulajadi dan minyak yang mempamerkan sifat-sifat yang penting. Sifat-sifat semulajadi minyak Argan menjadikan ia popular sebagai seorang anti penuaan produk penjagaan kulit anda boleh pertempuran kedutan dan meningkatkan kesihatan kulit dengan menggunakan minyak pati dari tumbuhan Cendana. Ciri anti-radang dan anti-mikrob dan gaharu, serta wangian yang sedia ada, menjadikan ia layak menjadi sebahagian daripada regimen penjagaan kulit sesiapa pun. Anda mempunyai dua pilihan: anda boleh membeli serbuk Cendana dan minyak pati dan membuat produk-produk kecantikan yang anda sendiri atau hanya mencari bahan semulajadi dalam produk kecantikan. Manjakan diri anda dengan rawatan kecantikan di rumah dengan mengikuti Tip-Tip yang hebat:

Sediakan satu sudu serbuk Cendana dan mencampurkannya dengan susu dan secubit serbuk kunyit

Pertama, anda perlu Campurkan gaharu, serbuk kunyit, dan susu untuk membuat untuk merawat jerawat muka maskThis tampal telah digunakan secara tradisional oleh orang asli untuk membantu mengurangkan jerawat dan masalah kulit berminyak. Salah satu boleh paste dalam dua cara: dab ke setiap cacat cela atau menggunakan produk ke seluruh wajah, dibilas setelah 30 minit telah berlalu.

Cuba menambah minyak Cendana ke minyak almond atau jojoba untuk melegakan gatal-gatal dan kekeringan kulit

Ekzema merupakan penyakit kulit yang berkaitan dengan kekeringan, gatal-gatal dan radang. Campurkan beberapa titik minyak Cendana dengan sama ada auns minyak jojoba atau auns minyak badam, dan meletakkannya pada kawasan yang terjejas.

Campurkan setitik minyak Cendana dengan sejumlah minit pelembap unscented dan menggunakannya untuk muka anda untuk melegakan kulit anda

Menggabungkan setitik minyak Cendana dengan sejumlah kecil unscented pelembap dan digunakan untuk muka anda. Gaharu yang dikenali kerana yang menenangkan dan baik untuk kulit yang sensitif.

Untuk menghalang keradangan kulit yang boleh menyebabkan masalah penuaan, gaharu merupakan bahan yang berguna

Kerana minyak sandalwood adalah ramuan utama dalam produk-produk anti-penuaan yang banyak, cuba mencampurkan elixir ini dengan minyak Argan dan dinaikkan untuk rawatan kecantikan yang sempurna yang pasti untuk memanjangkan yang nampak muda anda Hadiah begitu sangat. Membuat rawatan kecantikan anti-penuaan minyak Argan anda sendiri dengan menggabungkan satu auns minyak argan dengan lima titik minyak Cendana dan 5 titis minyak pati yang meningkat. Faedah daripada campuran ini berkhasiat yang luar biasa! Anda boleh menggunakan 4-5 titis ia sebagai pelembap selepas meletakkan campuran dalam satu botol kedalam

Campurkan tanah gaharu dengan sedikit air dan memohon sebagai Topeng muka

Menggunakan topeng muka yang terdiri daripada campuran tanah gaharu dan air. Teruskan prosedur ini sehingga campuran hasil dalam kira-kira satu sudu teh pes Cendana. Memohon paste muka anda, berikan beberapa minit dan kemudian benar-benar bilas. Ia akan menjadikan kulit anda kelihatan segar dan muda, memberikan anda kulit yang bercahaya.

Gaharu mempunyai banyak kegunaan dan menghairankan bermanfaat untuk kulit seseorang. Bercampur-campur dengan bahan-bahan yang betul, gaharu boleh membantu anda dengan beberapa penyelesaian untuk memenuhi keperluan penjagaan kulit anda. Walau bagaimanapun, anda perlu memastikan bahawa gaharu yang anda beli yang datang dari sumber yang boleh dipercayai. Gaharu adalah mahal, dan berfikir untuk menjadi jarang. Memastikan bahawa anda membeli dari kedai yang menawarkan barangan Cendana kualiti yang hebat untuk memastikan bahawa anda mendapat bang kebanyakan untuk buck anda boleh dipercayai.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *