Mempelbagaikan rutin Elliptical anda membosankan

Mempelbagaikan rutin Elliptical anda membosankan

Apabila anda akan Menunggang untuk elliptical ia boleh mudah untuk jatuh ke dalam rutin yang sama berulang-ulang kali. Lebih banyak yang anda dapat mempelbagaikan senaman lebih baik yang anda boleh untuk mendapatkan Mesin.

Pertama, anda ingin memastikan bahawa anda menetapkan matlamat untuk diri sendiri. Anda harus memastikan bahawa anda mengambil masa untuk menetapkan matlamat yang anda akan dapat mencapai cepat cukup bahawa anda tidak akan bosan senaman yang anda gunakan.

Terdapat ramai orang yang tidak faham bagaimana untuk mengambil masa untuk menetapkan matlamat yang akan bekerja baik untuk badan mereka. Yang lebih banyak yang anda faham tentang badan anda lebih baik anda akan menetapkan matlamat yang baik untuk anda.

Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai apa yang anda cuba untuk mencapai matlamat anda harus berunding dengan doktor anda. Doktor anda akan tahu apa yang baik untuk badan anda dan akan pastikan anda sihat semasa masih menolak anda untuk menjadi lebih sihat.

Tidak kira apa pendapat anda, anda perlu pastikan anda mengikuti arahan yang doktor memberikan anda. Apabila doktor memberitahu anda untuk melakukan sesuatu atau tidak melakukan sesuatu, anda harus mengikuti apa yang mereka katakan.

Apabila anda telah menetapkan matlamat anda perlu menulis matlamat. Selepas matlamat diturunkan anda perlu menghantar mereka di kawasan yang anda akan lihat beberapa kali sepanjang hari atau sepanjang keseluruhan daripada senaman anda.

Seperti yang anda lihat pada matlamat anda, anda akan dapat menjaga diri anda di landasan yang betul sepanjang hari. Yang lebih banyak bahawa matlamat anda yang ada dalam fikiran anda lebih baik anda akan menjadi pada memastikan diri anda di landasan yang betul sepanjang hari.

Selepas anda telah mencapai matlamat anda, anda harus pahala diri sendiri. Pastikan bahawa ganjaran yang anda pilih untuk diri sendiri bukanlah sesuatu yang akan menetapkan anda kembali untuk matlamat anda seterusnya dari Batal keluar kemajuan anda dalam mencapai matlamat ini.

Apabila anda telah mendapat menjadi kebiasaan untuk menetapkan matlamat anda harus kemudian mula mencari jalan untuk menukar ke latihan anda. Terdapat ramai orang yang tidak memahami betapa pentingnya ia adalah untuk mengubah senaman mereka setiap sekali sekala.

Lebih banyak yang anda menyertai senaman sama biasa lebih banyak otot akan menjadi untuk senaman yang tertentu. Otot-otot anda boleh mula untuk membangunkan otot memori untuk latihan yang akan anda menyertai.

Seperti yang anda terus bersenam dengan melakukan senaman sama anda akan mengabaikan otot-otot yang anda tidak gunakan. Walaupun ini berbunyi seperti itu adalah satu konsep yang sangat mudah, ramai orang tidak menyedari ia untuk masa yang lama.

Terdapat banyak otot yang anda harus mengukuhkan apabila anda bersenam. Disebabkan oleh sekatan masa atau kekurangan pengetahuan anda boleh mula tersekat ke dalam rutin yang tidak bekerja semua otot-otot anda.

Ini adalah apabila keperluan untuk kepelbagaian menjadi jelas. Yang lebih banyak yang anda senaman yang lebih anda akan memahami betapa pentingnya untuk ceriakan senaman anda.

Pada satu elliptical ia dapat merasakan hampir mustahil untuk menukar senaman anda. Jangan tersekat di minda itu apabila terdapat banyak cara yang berbeza yang anda boleh gunakan untuk elliptical meningkatkan senaman anda.

Anda harus memastikan bahawa anda menggunakan atur cara berbeza yang terdapat di dalam mesin. Ini akan membantu anda bekerja berbeza bidang kaki anda dan meletakkan penekanan pada bahagian-bahagian otot-otot yang berbeza.

Jika anda merasakan bahawa anda tidak mendapat cukup senaman untuk bahagian atas badan di dalam elliptical anda pasti boleh mengubah ini. Membeli beberapa berat tangan kecil untuk latihan anda akan menjadi sangat berkesan.

Anda boleh pam tangan anda seperti anda sedang, melakukan bicep kerinting atau bahkan mengangkat tangan anda di atas kepala anda dan bekerja bahu anda. Yang lebih banyak yang anda boleh menggunakan lengan anda lebih baik anda bersenam akan atau badan anda.

Apabila anda ingin menggabungkan senaman untuk perut anda, anda perlu mula mengubah tubuh anda dari sisi ke sisi. Ini bermakna bahawa pinggul anda perlu tinggal di tempat yang sama dan anda perlu bekerja otot-otot di sisi anda.

Mengambil masa untuk mengenali badan anda dan apa yang perlu anda lakukan untuk meningkatkan keberkesanan anda senaman anda elliptical.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *