Memilih ubat gigi mesra kanak-kanak yang

Memilih ubat gigi mesra kanak-kanak yang

Mana-mana ibu bapa yang baik mahu anak-anak mereka untuk mempunyai gigi yang sihat. Walau bagaimanapun sebagai ibu-bapa mana-mana tahu, ini boleh menjadi pertempuran sebenar terutama apabila semua anak-anak anda akan mahu tampal gusi flavored yang mempunyai rasa seperti gula-gula. Adakah ubat gigi manis orang-orang yang benar-benar sihat? Dan kukuh bagaimana anda harus tentang subjek?

Seperti kebanyakan ibu bapa juga tahu, berjuang untuk kesihatan gigi anak anda boleh menjadi sukar. Ibu bapa mahu anak mereka gigi akan sihat, manakala kanak-kanak itu hanya mengambil berat tentang rasa ubat gigi tersebut, dan secara amnya sekali satu Tempahan manis di pasaran. Bagaimana menegaskan sebagai ibu bapa kita perlu tentang subjek?

Perlu diingat, bahawa jika kanak-kanak membenci ubat gigi yang anda membeli mereka mungkin tidak walaupun menggunakan sekali; hanya bertindak seperti mereka sedang memberus gigi mereka. Anda boleh membeli ubat gigi yang terbaik di dunia, tetapi jika anak anda enggan menggunakannya, maka apa gunanya? Apa yang paling penting dalam situasi ini, adalah untuk memilih ubat gigi yang yang anak anda sebenarnya akan menggunakan.

Bagaimana pula dengan ubat gigi yang semulajadi?

Hari ini terdapat banyak pewarna dan bahan tambahan dalam ubat gigi yang banyak, termasuk kanak-kanak. Terdapat pilihan semula jadi? Ada, tetapi malangnya ramai kanak-kanak tidak fikir mereka rasa sangat baik. Cadangan akan untuk mencari buah berperisa asli tampal dan lihat jika yang berfungsi.

Jika anda tidak dapat mencari ubat gigi yang semulajadi yang akan digunakan oleh anak-anak anda dan anda akan berazam untuk pergi laluan semulajadi, cuba mendapatkan mereka untuk berus dengan air dan soda penaik dan susulan dengan bilas fluorida yang menambah perlindungan enamel gigi.

Perisa ubat gigi yang mesra kanak-kanak

Mungkin anda pada akhir kecerdasan anda dan hanya ingin mencari ubat gigi yang yang anak anda sebenarnya akan menggunakan. Jika ya, di sini adalah strategi untuk anda. Mengambil anak anda membeli-belah dengan anda. Biarkan mereka memilih sendiri ubat gigi yang berperisa. Kanak-kanak akan lebih bersedia untuk benar-benar menggunakan produk yang mereka mempunyai tangan yang dalam memilih.

Sesetengah perisa popular adalah gusi gelembung, Strawberi, berry, dan oren. Ramai kanak-kanak tidak suka ubat gigi dengan kayu manis dan mint perisa, memetik rasa “terlalu panas”. Jika anak anda tidak akan menggunakan pes sos mayonis pudina, cuba beralih kepada rasa untuk atau ubat gigi yang sederhana seperti lengan dan tukul atau Tom’s asli untuk kanak-kanak.

Jika anda mempunyai lebih daripada satu kanak-kanak, dan semua anak-anak anda akan pilih-Pilih, anda mungkin mendapati diri anda membeli lebih daripada satu tiub ubat gigi. Ini bukan mahal kerana ia berbunyi, kerana dengan hanya seorang kanak-kanak yang menggunakan satu tiub ia akan tahan lebih lama. Anda juga akan menjimatkan wang pada Lawatan pergigian, kerana anak-anak anda benar-benar menggunakan gigi yang anda membelinya.

Ini adalah salah satu kawasan daripada ibu bapa di mana ianya pasti lebih baik untuk berkompromi. Mencari happy medium, dan anda akan mendapati ia tidak lagi akan seberapa banyak perjuangan untuk mendapatkan anak-anak anda untuk menjaga gigi mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *