Memilih tilam yang baik untuk kehamilan

Memilih tilam yang baik untuk kehamilan

Salah satu tanda-tanda kehamilan adalah sakit belakang. Seorang wanita membawa berat badan yang semakin meningkat dalam perut beliau dan ini meletakkan banyak tekanan pada belakang beliau.

Manakala beberapa kes sakit belakang hanya boleh bertahan selama beberapa hari atau minggu, sesetengah orang mengalami sakit belakang yang berulang untuk kehamilan seluruh mereka. Ini adalah disebabkan oleh hari demi hari daripada ketegangan pada otot, ligamen dan tendon sekitar tulang belakang yang lebih rendah. Terikan yang boleh menghasilkan spasm otot secara tiba-tiba atau beransur-ansur yang menyakitkan atau ketegangan.

Kajian sebenarnya telah menyatakan bahawa kos perubatan langsung untuk kembali kesakitan mencapai kira-kira $24 bilion setiap tahun manakala secara tidak langsung perbelanjaan jumlah kira-kira AS $35 bilion. Dengan ini jumlah mengejutkan, sakit belakang adalah sesuatu yang semua orang perlu Elakkan.

Apa yang boleh wanita lakukan semasa hamil untuk membantu aching beliau kembali? Salah satu penyumbang-penyumbang yang paling biasa untuk sakit belakang kehamilan ini tidur di atas tilam buruk atau kendur. Kerana orang tidak mendapat tidur malam yang lena, mereka boleh bangun bermasalah mental dan fizikal. Walaupun satu akan memilih untuk tidak mengendahkan sakit itu dan dengan rutin harian, terikan akan menyebabkan kesakitan dan mungkin juga membawa kepada artritis dan banyak syarat-syarat lain kemudian nanti dalam kehidupan.

Untuk mengelakkan ini, seseorang mungkin mahu membeli sebuah tilam yang lebih baik untuk kehamilan. Selain itu, sebuah tilam yang baik boleh juga membawa tidur yang tenang, yang benar-benar diperlukan untuk mengisi yang digunakan sehingga tenaga fizikal dan psikologi.

Berikut adalah Tip-Tip yang berguna mengenai memilih tilam sesuai untuk anda dan keluarga anda:

Petua #1: Awal penyelidikan

Adakah anda memerlukan seorang Kembar, satu, dua, penuh, saiz tilam king atau queen? Pilih satu yang boleh memuatkan seluruh tubuh anda. Ingat bahawa saiz yang dijual di Amerika Syarikat mungkin berbeza dari orang-orang yang dijual di United Kingdom dan negara-negara lain. Oleh itu, membandingkan saiz dan pilih yang paling sesuai. Selain itu, banyak rumah yang selesa menjalankan Kedai-kedai eksklusif talian hari ini begitu luas comparison-shopping terlebih dahulu.

Petua #2: Mengambil seseorang untuk pergi dengan anda apabila anda membeli-belah

Hal ini penting kerana anda perlu mempunyai suatu pendapat kedua sebelum anda akhirnya membeli tilam itu. Ramai orang mendapat diganggu sama ada kerana harga yang rendah atau Reka bentuk supaya ia lebih baik untuk membawa seseorang bersama-sama untuk memberikan pendapat yang berguna, jujur.

Petua #3: Menimbang tahap keselesaan

Seberapa banyak yang mungkin, meminta untuk catalogues tilam yang disediakan. Ia mengandungi ilustrasi atau cutawaysof pedalaman tilam. Semak lapisan dan lihat jika terdapat tuala wanita, toppers dan buih yang mencukupi. Jika anda berada di sebuah kedai perabot rumah, anda boleh juga cuba untuk bertanya jika anda boleh baring di atas tilam dan memberikan ujian cuba pelbagai posisi tidur dan lihat jika belakang, bahu, kaki dan punggung anda disokong baik semasa berbaring di atas tilam. Ingat bahawa terdapat tiada tilam sesuai yang satu. Orang mempunyai persepsi yang berbeza untuk kemudahan dan keselesaan, justeru itu, adalah lebih baik anda cuba berbaring di atas tilam yang pertama. Keselesaan tidak bermakna bahawa tilam telah menjadi sengit, walaupun, supaya anda boleh pastikan bahawa ia mempunyai sokongan yang diperlukan untuk tubuh anda. Yang membawa kita ke Petua seterusnya.

Petua #4: Mengambil kira tahap sokongan

Anda mahu tilam anda menjadi kukuh namun masih cukup lembut untuk mematuhi lengkung tulang belakang anda dan seluruh tubuh anda. Tilam telah untuk membantu anda mengekalkan sama penjajaran semula jadi badan anda. Hal ini penting kerana anda tidak mahu mencederakan tulang terutamanya tulang belakang anda.

Petua #5: Memberi penekanan kepada nilai

Tiada mungkin terdapat tilam-tilam harga yang rendah dan ini mungkin kelihatan tiada apa-apa berbeza berbanding dengan orang-orang yang lebih mahal tetapi lebih sering daripada tidak, ada sebab bagi perbezaan harga. Tilam-tilam lebih mahal menjamin kualiti yang baik. Juga, sesetengah tilam murah pada mulanya boleh melakukan silap mata tersebut, Walau bagaimanapun, mereka kemudian boleh sag dan memerlukan tambahan pad dan toppers, oleh itu, ia datang mahal juga.
Terdapat banyak tilam di pasaran hari jadi anda perlu membuat pilihan yang tepat. Selepas semua, anda akan menggunakan tilam ini setiap hari. Manjakan diri anda pilihan yang baik dan tepat.

Sebaik sahaja anda mempunyai tilam baru, tambah bantal besar kehamilan untuk curl dengan dan keselesaan anda terjamin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *