Memilih Program kecergasan yang terbaik untuk anda

Memilih Program kecergasan yang terbaik untuk anda

Terdapat hampir seberapa banyak program kecergasan kerana terdapat pakar-pakar kecergasan dan Pusat-Pusat Kecergasan! Salah satu yang paling hangat baru program kecergasan hari yang berputar. Bagi anda yang — seperti saya — yang pemikiran Tmn diperlukan Mesin Tenun bertenaga dan bulu, Biar saya jelaskan. Tmn adalah sebuah program kecergasan yang mana menggunakan basikal pegun yang khusus. Ia tiada kena mengena dengan mengubah bulu menjadi benang. Atau tidak menanggung apa-apa hubungan untuk mengubah badan cepat sekitar di kalangan ketat sehingga satu pening.

Tmn kita aktiviti Berbasikal dalaman yang direka untuk nada otot dan membakar lemak. Luar biasa Basikal tidak bergerak, berputar adalah sebuah program kecergasan dalaman Kumpulan yang di mana anda Basikal muzik yang meriah di deretan Basikal. Tmn boleh bersungguh-sungguh dan berat atau yang perlahan dan santai seperti yang anda mahukan. Anda boleh meningkatkan kelajuan dan rintangan pada basikal dengan mengubah satu panggilan semasa anda berputar. Jelas sekali, yang lebih tinggi kelajuan dan rintangan yang lebih besar pembakaran lemak dan lebih baik otot toning keputusan akan.

Berbeza dengan kebanyakan program kecergasan dipuji memberi jisim otot, Tmn memerlukan sedikit peralatan. Kerana ia adalah kelas, oleh itu aktiviti Kumpulan, ia tidak memerlukan anda hadir gimnasium, Pusat Kecergasan, Kemudahan latihan pejabat atau di mana-mana kelas Tmn berlaku. Gereja saya Tempahan telah menubuhkan berputar kelas di auditorium yang di parishioners bersama-sama tiga yang menjalankan sebuah pusat kecergasan dan ingin memberikan sesuatu kepada gereja.

Lain-lain program kecergasan yang panas semalam adalah kelas aerobik, yoga, pilates dan langkah — semua cemerlang cara pembakaran lemak, menyediakan otot dan toning badan.

Pilates merupakan program kecergasan yang menggunakan minda untuk kawalan otot. Ia meningkatkan kekuatan, fleksibiliti, daya tahan serta udara lengan, kaki dan abs. Pilates meningkatkan penyelarasan sementara membina kekuatan pada otot-otot belakang. Seperti berputar pilates tidak memerlukan banyak peralatan. Ia menggunakan pelbagai peralatan untuk membimbing dan melatih badan. Mat senaman adalah asas kepada pilates. Springs memberi rintangan tambahan. Berwajaran bola, putaran cakera dan band tentangan kadang-kadang digunakan. Merupakan Pengubah (kerusi) dan setong tangga akan berkurangan-dikenali pilates peralatan.

Satu lagi program kecergasan yang popular adalah yoga. Matlamat program ini adalah untuk mencapai keadaan yang sempurna dan kerohanian. Yoga bertujuan memperbaiki kesihatan melalui pergerakan terkawal.
Kecergasan berat badan yang membuat program menggunakan badan semulajadi rintangan dalam melaksanakan rutin senaman yang berdasarkan pergerakan semulajadi badan yang diperlukan untuk pergerakan harian termasuk Lif, teras, regangan bercangkung, lunge dan bend. Program ini boleh direka oleh profesional atau dicipta oleh exerciser dirinya. Ia sangat disarankan bahawa warmups dan sejuk downs dan latihan kardiovaskular dengan disertakan dalam setiap rutin. Rutin Bodyweight boleh dilakukan di mana-mana, bila-bila masa dan dengan peralatan yang ada. Tidak seperti Pilates, rutin bodyweight direka untuk tahap kecergasan individu dan melaksanakan keutamaan. Jika ingin exerciser, beberat percuma boleh ditambah untuk meningkatkan rintangan kepada nada otot dan membakar lemak lebih cepat.

Perennially popular dan sesuai untuk semua peringkat umur dan tahap kecergasan semua adalah aerobik air atau aerobik aqua. Selalunya, ini adalah satu aktiviti kelas seperti berputar. Juga seperti berputar dan program kecergasan berat badan program ini membolehkan setiap individu untuk menyertai / tahap kecergasan. Aerobik air menggunakan air keapungan semulajadi untuk meningkatkan pergerakan dan mengurangkan rintangan. Seperti Jazzercise dan berputar, air aerobik sering menjadikan penggunaan muzik yang meriah untuk memperbaiki mood dan merangsang pergerakan. Kelemahan adalah aerobik air itu memerlukan sebuah kolam.

Akhir sekali, terdapat pengenalan baru kepada dunia kecergasan. Ini termasuk P90X melampau, PrecisionFlex dan program berat goncang. Tambahan lagi, Terdapat beberapa selebriti yang menaja program kepada pengguna yang muncul untuk menghasilkan keputusan yang berjaya.

Dengan begitu banyak program kecergasan pengguna, menghabiskan masa meneliti setiap satu program untuk membuat pilihan terbaik untuk matlamat kecergasan anda.

Program kecergasan untuk anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *