Memilih minyak betul-betul organik untuk kulit anda dalam langkah 4

Memilih minyak betul-betul organik untuk kulit anda dalam langkah 4

Terdapat pelbagai jenis minyak muka organik yang boleh anda gunakan untuk jenis kulit yang berbeza. Kulit berminyak memerlukan minyak kesemak, dan kulit normal memerlukan minyak yang berkhasiat. Kulit kering Tanggap baik minyak pelembap yang organik, manakala penuaan kulit manfaat dari minyak organik yang mengandungi antioksidan, dan nutrien lain.
Minyak pati semulajadi adalah barangan penjagaan kulit yang baik sebagai kosmetik. Apa yang membuat minyak ini organik adalah bahawa mereka yang diambil dari pelbagai hidupan tumbuhan termasuk buah-buahan dan kekacang yang telah ditanam secara semulajadi tanpa bantuan atau campur-tangan racun makhluk perosak yang keras atau berbahaya atau bahan kimia yang boleh menyebabkan pengguna mempunyai reaksi alahan. Dari minyak argan organik untuk minyak kelapa, pelbagai jenis minyak mempunyai sifat semulajadi yang mempunyai mencantikkan sendiri dan berkhasiat kesan pada kulit. Jika anda ingin membuat produk sendiri untuk menjaga muka anda, menggunakan beberapa ramuan semulajadi dan organik minyak. Perkara yang penting adalah bahawa anda tahu jenis kulit anda, keperluan penjagaan kulit khusus, dan Apakah jenis minyak organik terbaik akan menangani keperluan tersebut. Berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda membuat keputusan Apakah minyak organik adalah sesuai untuk jenis kulit yang berbeza:
Minyak organik dengan sifat-sifat kesemak untuk kulit berminyak
Jika anda mempunyai kulit berminyak yang terdedah untuk jerawat jerawat, anda perlu memilih minyak yang mempunyai kualiti kesemak dan comedogenic. Ini jenis minyak organik akan hydrate kulit anda sambil menghalang ia daripada menghasilkan terlalu banyak minyak. Grapeseed, hazelnut dan terpecah minyak kelapa adalah bebas-comedogenic dalam alam semula jadi, yang bermakna mereka akan menyumbat liang-liang anda dan akan mengurangkan risiko jerawat jerawat. Minyak jojoba adalah berkesan mengawal tahap sebum dan menyimpannya dalam semak juga. Anda juga boleh mencampurkan minyak pati kayu cedar, cypress, lavender, basil, rosemary dan eucalyptus ke pilihan minyak asas untuk nada kulit anda.
Minyak organik dengan menyuburkan kualiti untuk kulit biasa
Jika anda mempunyai kulit yang biasa, anda boleh memilih minyak yang lembut, cahaya, dan tidak mengandungi sifat-sifat kesemak yang mungkin kulit anda kering. Sesetengah minyak organik yang hebat akan bunga kamelia, macadamia nut, rose hip & jojoba. Pilih satu minyak sebagai asas dan Campurkan dengan minyak penting yang lain seperti lavender atau rose menyuburkan kulit anda.
Gabungan minyak organik yang mempunyai kesan-kesan pelembap untuk kulit kering
Untuk kulit kering, anda boleh memilih gabungan minyak yang kaya dengan kesan pelembab. Minyak organik dari manis almond, rose hip, alpukat dan kacang macadamia akan beberapa pilihan yang anda boleh memilih untuk membantu mengelak di kelembapan dan meningkatkan minyak semulajadi kulit anda. Jika anda mempunyai kulit yang kering atau Rengsa atau hanya ingin membantu mempertingkatkan ton kulit, menambah salah satu daripada minyak-base anda: cedar, atlas, cypress, palmarosa, neroli, vetiver atau chamomile.
Minyak organik dengan berkhasiat kesan antioksidan bagi penuaan kulit
Dalam bidang anti-penuaan dan pemulihan belia, Terdapat banyak rawatan semulajadi untuk mempertimbangkan. Minyak argan organik adalah salah satu yang terbaik untuk kesihatan dan Kecantikan kulit. Minyak semulajadi ini dikenali untuk menjana khasiat rakyat kesan kulit dan mengandungi jumlah antioksidan yang membantu melawan radikal bebas dan mencegah kerosakan matahari yang baik. Kesan anti-penuaan minyak ini boleh dilengkapkan dengan menambah titik geranium, rose, neroli, clary bijaksana dan Jintan hitam kepada minyak asas.
Pelbagai minyak organik yang membuktikan bahawa penjagaan kulit yang besar tidak datang dalam bentuk botol.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *