Memilih insurans kesihatan yang betul

Memilih insurans kesihatan yang betul

Perubahan dalam pelbagai bidang industri perlindungan insurans kesihatan meninggalkan ramai benar-benar keliru dengan perubahan dan mereka benar-benar tidak memahami jenis-jenis dasar dan yang mana satu akan sesuai dengan keperluan insurans mereka. Jika anda berlaku untuk menjadi sebahagian daripada majikan berdasarkan pelan perlindungan anda secara amnya tidak mendapat peluang untuk membuat pilihan, tetapi jika anda mendapat peluang pilihan terus membaca untuk membantu anda memahami utama tiga jenis perlindungan insurans kesihatan dengan gambaran singkat ini.

Polisi-polisi indemniti – ini adalah jenis-jenis polisi insurans kesihatan yang digunakan untuk dianggap terbaik dari yang terbaik dalam sehari tetapi telah menjadi begitu mahal bahawa kebanyakan syarikat tidak walaupun menawarkan ini sebagai pilihan apa-apa lagi. Ini adalah pelan yang menawarkan co-pay dan boleh ditolak dengan pengecualian dan had tetapi ini juga adalah rancangan yang membolehkan anda untuk melihat mana-mana doktor yang anda ingini. Ini adalah dasar yang sangat terperinci yang menggariskan banyak butiran dalam dokumen polisi mereka.

PPO – PPO atau keutamaan pembekal organisasi adalah salah satu yang menawarkan Diinsuranskan orang pilihan berterusan dalam atau luar rangkaian. Jika mereka memilih kemudahan atau doktor yang ada di dalam rangkaian mereka menerima lebih banyak faedah yang dibayar ke arah mereka Perkhidmatan yang diterima tetapi jika mereka memilih untuk pergi di luar rangkaian mereka kemudian dilindungi hanya pada kadar yang lebih rendah. Jenis pelan ini menawarkan sekumpulan doktor semua yang dianggap sama dengan pelan tersebut.

HMO – sebuah organisasi penyelenggaraan Kesihatan adalah salah satu yang menawarkan Diinsuranskan individu pemilihan seorang doktor yang dianggap doktor utama mereka dan melalui doktor ini semua permintaan untuk penjagaan mesti pergi. Ramai mendapati bahawa pelan jenis ini cenderung untuk menjadi sangat ketat kerana keperluan berterusan untuk rujukan tetapi sebaliknya manfaat dan penjagaan seolah-olah menjadi lebih baik daripada Tempahan menjangka.

Salah satu isu yang penting rakyat akan akhirnya perlu menghadapi adalah penjagaan kesihatan mereka sendiri dan salah satu yang perlu dimasukkan ke dalam dengan pertimbangan yang berhati-hati. Walaupun insurans kesihatan majikan yang dibekalkan atau ia dari sebuah syarikat swasta, anda masih perlu ingin tahu apa yang anda telah mendapat dan jika ia akan terbaik melayani keperluan anda serta anda yang ahli-ahli keluarga yang lain. Ini akan meminta anda untuk mengambil sedikit masa untuk memahami dan membiasakan diri dengan polisi dan kebaikan, tetapi ia akan mengambil masa dan menghabiskan dan anda tidak perlu memberi tumpuan kepada penyesalan yang lain akan melakukan kerana mereka tidak mengambil masa yang diperlukan untuk kajian pilihan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *