Memilih betul Treadmill Motor dan pelinciran

Memilih betul Treadmill Motor dan pelinciran

Jika anda berada di pasar untuk membeli sebuah treadmill, ia adalah sangat penting untuk memilih motor yang akan berlangsung selama bertahun-tahun, tanpa menghadapi sebarang masalah atau bertambah di sepanjang jalan. Ia mesti menjadi cukup kuat untuk menahan berat dan Haus dan lusuh yang anda akan meletakkan padanya.

Treadmill motors pelbagai dari kuasa Menunggang satu ke dua perpuluhan lima kuasa kuda. Ini mungkin kedengaran seperti perubahan drastik tetapi hampir semua treadmill hari ini dilengkapi dengan kuasa dua perpuluhan lima Menunggang motor.

Lebih murah treadmill motors adalah hanya satu kuasa kuda. Treadmill motors adalah sama seperti mana-mana motor kecil dan perlu disimpan yang lain atau pembaikan akan menjadi tidak dapat dielakkan.

Membaiki kenderaan treadmill adalah sukar untuk melakukan sendiri, dan mungkin perlu dibawa ke dalam sebuah kedai. Keperluan membaiki kenderaan treadmill boleh sekecil mudah bolt yang longgar, memerlukan motor treadmill yang baru.

Motor treadmill DC berada dalam semua model treadmill yang baru. Apabila anda perlu Gantikan treadmill motor, banyak treadmill DC motors hanya datang dengan waranti sembilan puluh hari pada bahagian dan buruh.

-Motor treadmill perlu juga diambil penjagaan atau mereka akan tidak menggerakkan tali pinggang atas treadmill anda dengan betul. Treadmill motor encased di treadmill di dan lengan yang sebenar berukuran ketagih untuk tali pinggang treadmill untuk menggerakkan tali pinggang pusingan supaya anda boleh berjalan di atasnya.

Jika motor treadmill anda mempunyai kerosakan di dalamnya, dan perlu diganti, maka anda benar-benar tidak mempunyai pilihan tetapi untuk keluar uang sekitar dua ratus dolar untuk menggantikannya. Sebaik sahaja anda telah mengantikan treadmill motor, ia perlu bekerja seperti baru.

Kos purata bagi baru treadmill motors adalah kira-kira dua ratus ringgit bagi kuasa dua perpuluhan lima Menunggang motor. Terdapat lebih murah Motor DC treadmill yang pergi sedikit lebih 100 untuk satu ratus lima puluh ringgit.

Apabila anda perlu membaiki kenderaan treadmill atau untuk menggantikan treadmill di motors, anda harus berunding manual pengguna anda terlebih dahulu. Ini akan memastikan bahawa anda mempunyai motor treadmill yang betul dan pengetahuan untuk membuat treadmill motor pembaikan.

Sebaik sahaja anda mempunyai motor berkualiti, ia adalah sangat penting untuk memastikan anda motor yang dilincirkan dengan betul supaya ia akan terus bekerjasama dengan cara yang anda mahu ia. Pinggang dan dek sebuah treadmill adalah bahagian yang sangat penting dan jika kedua-duanya memerlukan penyelenggaraan yang kerap.

Apabila satu rehat, adalah amat disyorkan untuk menggantikan kedua-dua mereka supaya mereka akan bekerja dengan sempurna bersama-sama. Penggantian boleh dikenakan bayaran sehingga lima ratus ringgit atau lebih bergantung kepada anda jenama treadmill.

Kehidupan dek treadmill dan tali pinggang anda boleh dilanjutkan dengan penyelenggaraan yang kerap. Dengan menggunakan treadmill tali pinggang pelincir Haus dan lusuh tali pinggang dek serta komponen lain boleh dikurangkan dengan banyak.

Terdapat dua jenis minyak pelincir treadmill, ini adalah lilin dan silikon. Kedua-duanya datang dalam pelbagai bentuk, Pelincir lilin boleh datang dalam serbuk, butiran, dan bentuk pepejal, manakala silikon hanya terdapat dalam cecair atau di dalam tin semburan.

Semak arahan pengeluar untuk jenis pelinciran treadmill anda memerlukan. Ia adalah penting bahawa anda tidak menggunakan minyak pelincir tali pinggang treadmill anda terlalu kerap kerana tidak perlu pelinciran boleh merosakkan bahagian-bahagian yang termasuk motor.

Juga menggunakan jenis treadmill tali pinggang pelinciran yang salah juga boleh merosakkan bahagian-bahagian yang anda treadmill, menyebabkan bil pembaikan yang mahal. Kekerapan pelinciran juga bergantung atas treadmill yang anda miliki, manual pengguna akan beritahu berapa kerap dan yang jenis pelinciran untuk digunakan.

Sebagai panduan, lube treadmill anda sekali setahun bagi pejalan kaki dan berjoging dan setiap enam bulan bagi pelari. Laraskan masa ini bergantung kepada berapa lama ia digunakan setiap hari, dan berapa ramai orang yang akan menggunakannya.

Walau bagaimanapun, tidak semua treadmill perlu dilincirkan boleh, pada masa kini kebanyakan dek diperbuat daripada bahan-bahan yang tidak memerlukan pelinciran atau mereka akan pretreated. Menggunakan treadmill tali pinggang pelincir pada tali pinggang ini akan melakukan lebih banyak mudarat daripada kebaikan.

Adalah amat disyorkan supaya menyemak dengan arahan pengilang sebelum cuba lube sehingga tali pinggang anda. Jika anda menyimpan motor dan tali pinggang juga dilincirkan anda, mereka akan berlangsung lebih lama.

Seperti yang anda lihat, Terdapat banyak penyelidikan untuk memastikan bahawa anda mempunyai sekeping peralatan yang anda membayar untuk kualiti. Jika anda mengambil berat untuk bahagian treadmill anda berhati-hati, anda akan dijalankan bagi tahun akan datang!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *