Memerangi kenaikan kadar Premium insurans kesihatan Texas

Memerangi kenaikan kadar Premium insurans kesihatan Texas

Kenaikan premium pelan insurans kesihatan Texas mungkin standard, tetapi sesetengah orang tidak sedar bahawa premium mereka akan meningkat dengan usia mereka. Seperti yang kita mendapat lebih tua, penanggung insurans mengharapkan kita memerlukan penjagaan kesihatan yang lebih banyak dan menjadi risiko kewangan yang lebih besar. Ini bermakna mereka mengenakan lebih, terutamanya apabila kita bergerak ke dalam kategori yang berbeza, seperti orang-orang berumur 50 lebih.

Sebagai contoh, wanita dalam empat puluhan mereka adalah lebih predisposed untuk kanser payudara berbanding dalam kurungan umur yang lebih rendah kerana hormon boleh mula menurun dan anda telah berada di sekitar lagi akan terdedah kepada faktor risiko dalam persekitaran dan makanan. Terdapat beberapa tips yang anda boleh gunakan untuk melawan balik, walaupun.

Adakah syarikat-syarikat insurans kesihatan Texas menawarkan tempoh “Lock-In” untuk kadar Premium?

Apabila anda hidup pada bajet a ketat, mendapat kenaikan kadar ini amat mengecewakan. Syarikat-syarikat insurans kesihatan cenderung untuk menggunakan kadar dasar-dasar yang mereka punya paling lama. Ini bermakna anda tidak boleh melihat kadar kenaikan setahun. Berada di hadapan kenaikan tersebut, Kedai apabila anda mendapat notis bahawa kadar anda akan naik, dan anda boleh mungkin bergantung yang datang setiap tahun. 1 Januari terkenal kerana kadar yang lebih tinggi.

Apabila anda memohon untuk polisi baru untuk mengekalkan premium anda rendah, permintaan untuk tarikh berkuatkuasa 28 bulan semasa. Dengan cara ini anda akan mendapat kadar yang anda telah dipetik dan bukannya kadar bulan depan meningkat.

Membeli-belah untuk insurans kesihatan TX bererti membandingkan dasar daripada beberapa syarikat insurans, tetapi anda telah dapat memahami perbezaan jenis-jenis perlindungan untuk pastikan anda membandingkan liputan yang sama. Jika tidak, perbandingan kos tidak akan sah.

Akan membeli-belah perbandingan benar-benar menjimatkan wang?

Jika anda berada dalam Kesihatan yang baik, menukar rancangan dan Syarikat-Syarikat adalah mudah. Kini anda boleh membeli dalam talian dengan akses Internet, ianya cepat, terlalu. Anda boleh mendapatkan senarai yang menunjukkan anda apa insurans kesihatan yang berbeza bagi pelan yang ditawarkan oleh Syarikat-syarikat yang utama bersama-sama dengan kos jadi anda secara literal boleh mengecilkan carian anda untuk beberapa rancangan di minit Texas. Kerana anda boleh hampir instantly di mana untuk membeli rancangan yang paling murah, membeli-belah perbandingan boleh dengan mudah menjimatkan wang yang banyak, tetapi ada sedikit peringatan untuk diingat.

Pertama, apabila anda mencari pelan yang lebih berpatutan dan memutuskan untuk beralih, pastikan anda perlindungan yang baru adalah berkuat kuasa sebelum membatalkan polisi anda sebelumnya. Anda boleh mendapat counteroffer yang jika anda berlebihan berat badan, contohnya, dan memutuskan anda tidak suka premium. Jika anda mempunyai keadaan sedia ada, syarikat insurans dibenarkan untuk menolak untuk menerima permohonan anda sehingga 2014. Yang benar untuk orang dewasa, tetapi kanak-kanak di bawah umur 19 sudah mempunyai perlindungan perlindungan yang dijamin. Permohonan mereka tidak boleh ditolak tidak kira pre-existing apa syarat-syarat yang mereka telah.

Kedua, polisi insurans mempunyai beberapa jenis yang berbeza. Tidak semua jenis kerja untuk semua orang, tetapi beberapa jenis liputan hampir selalu kos kurang. Mengetahui di mana untuk mencari perlindungan kos rendah bermakna lebih banyak penjimatan.

Boleh insurans kesihatan Texas tinggi-potongan terus rendah Premium saya?

Secara amnya, anda mendapat lebih rendah daripada premium dengan pelan insurans kesihatan TX tinggi-boleh ditolak. Ini adalah kerana anda berkongsi kos-daripada penjagaan kesihatan anda dengan membayar untuknya sehingga jumlah yang ditetapkan. Yang dipanggil deduktible.

Mana-mana pelan insurans kesihatan TX yang anda beli sekarang dengan serta-merta akan meliputi perkhidmatan penjagaan pencegahan, bahkan sebelum anda telah bertemu anda boleh ditolak dengan satu Kaveat. Anda perlu menggunakan dalam rangkaian pembekal. Rawatan pencegahan termasuk peperiksaan fizikal tahunan dan prosedur pemeriksaan untuk mengesan penyakit-penyakit biasa.

Untuk penjagaan kesihatan, pastikan anda mampu untuk membayar bil-bil sehingga anda bertemu deduktible.

Bagaimana jika saya mempunyai keadaan kesihatan yang sedia ada?

Dengan kelulusan pembaharuan penjagaan kesihatan, kanak-kanak di bawah 19 tidak boleh dinafikan perlindungan Kesihatan kerana mereka mempunyai keadaan sedia ada. Bagi orang-orang 19 atau lebih tua, ada yang sedia ada keadaan pelan insurans, tetapi anda tidak layak sehingga anda tidak mampu untuk mendapatkan insurans selama enam bulan.

Menjelang 2014, dewasa akan mendapat perlindungan perlindungan yang dijamin yang sama yang sudah mempunyai kanak-kanak. Sebelum anda merungut tentang perbezaan, pertimbangkan bahawa kanak-kanak mati lebih sering daripada orang dewasa apabila mereka memasuki hospital dengan tiada insurans kesihatan. Tidak kira mengapa mereka perlu dimasukkan ke hospital atau hospital mana mereka telah dihantar, kanak-kanak yang tidak mempunyai insurans kesihatan meninggal dunia 60 peratus lebih kerap berbanding kanak-kanak yang pula, menurut penyelidik Johns Hopkins.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *