“membunuh saya lembut.: esei Kolej Nota-nota pada hipertensi ini benar Agenda

“membunuh saya lembut.: esei Kolej Nota-nota pada hipertensi ini benar Agenda

Hipertensi adalah pembunuh senyap. Kertas penyelidikan dan esei kolej yang dilakukan oleh ulama yang terbaik di dunia telah mengatakan bahawa pesakit hipertensi adalah seperti bom masa berjalan. Pesakit tidak akan tahu apa-apa kesusahan melainkan ianya telah berada di peringkat kritikal. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa terdapat ada tanda-tanda bahaya yang boleh dilihat dengan mudah.

Sphygmomanometer yang merupakan instrumen yang digunakan untuk menentukan tekanan darah. Systole tersebut atau pembilang yang dianggap normal jika nilai atau di antara 90 – 140 mmHg, manakala diastole dalam atau aktiviti pembawah menginap terdiri daripada 60 ke 90 mmHg. Walau bagaimanapun Kolej esei mengatakan tiada adalah keadaan apabila nilai-nilai di bawah atau di atas parameter yang diberikan masih dianggap normal. Berikut adalah senarai Kolej esei faktor-faktor yang boleh menyumbang atau menghalang perkembangan keadaan kesihatan.

1. Genetik
Menurut esei kolej, kecenderungan keluarga memainkan peranan yang penting, kerana ini adalah komposisi DNA dan RNA yang mempengaruhi aktiviti sel-sel dalam badan. Gen-gen ibu bapa yang mempunyai sifat yang boleh memindahkannya ke anak anak, dan sebagainya dan sebagainya.

2. Umur
Keanjalan pembuluh darah dan arteri juga merupakan satu faktor untuk bertanggungjawab dalam peraturan peredaran darah dalam badan. Keupayaan kapal-kapal untuk constrict dan dilate dalam tindak balas terhadap sebarang rangsangan terutamanya menyumbang untuk mengekalkan homeostasis. Bayi mempunyai organ tubuh yang belum matang dan warga tua telah melemahkan bahagian juga, disebabkan oleh Haus dan lusuh teori Kolej esei. Umur ini penduduk mempunyai risiko yang tinggi ke dalam mendapatkan apa-apa abnormaliti edaran.

3. Pemakanan pengambilan
Esei Kolej Kesihatan mendakwa bahawa makanan berlemak cenderung untuk mematuhi dinding kapal-kapal yang kemudian Mengeras yang dipanggil “plak”. Bila plak menjadi lebih menonjol dan besar, ia dipanggil “thrombus”. Thrombus yang kemudian menduduki ruang laluan, oleh itu menyekat jalan sel-sel. Halangan ini akan menyebabkan tekanan yang terlalu kuat untuk darah, bagi mereka, satu jumlah yang biasa akan lulus dan patut diri seperti Kolej esei dalam folder, di sebuah terusan yang sangat kecil. Bila tekanan menjadi tinggi, ada kemungkinan tinggi yang thrombus ini akan menanggalkan sesuatu dari lapisan dalam. Apabila thrombus yang dislodges dari kapal-kapal dan menyertai edaran ia menjadi suatu embolus. Embolus yang boleh terus ke bilik yang lebih kecil seperti kapilari tersebut, dan mungkin cenderung untuk menyekat ruang keseluruhan, menyebabkan pengurangan tenaga bekalan darah, timbul kepada komplikasi yang lebih serius.

4. Menjalankan
Lemak adalah sumber pertama tenaga yang digunakan oleh badan. Jika pesakit hidup gaya hidup yang sedentari, kemungkinannya adalah lemak ini tidak akan digunakan, sehingga mereka semua longgokan seperti timbunan esei kolej yang belum dibaca dan menjadi thrombus di dalam salur darah, terus apa yang akan berlaku seperti yang dinyatakan dalam nombor 4.

5. Rosak gaya hidup
Merokok dan minum adalah memudaratkan Kesihatan, seperti yang diisytiharkan oleh Kolej perubatan esei. Nikotin dari cerut menyumbang kepada peningkatan tekanan darah, tambahan seperti Nikotin mengikat dengan darah, mengurangkan kandungan oksigen dalam sel darah merah. Apabila di RBC menghantar oksigen ke tisu-tisu, tisu akan dilucutkan daripada elemen yang diperlukan, kerana mereka telah dibekalkan dengan sejumlah Nikotin, yang sebenarnya tidak perlu di tempat pertama. Esei Kolej memaklumkan bahawa tisu akan menghantar impuls untuk ke otak untuk di jantung untuk mengepam lebih kuat supaya lebih banyak darah akan tiba yang akan membawa lebih banyak oksigen untuk mereka. Sepanjang proses ini, tekanan darah meningkat.

6.Pre-tidak wujud penyakit atau anomali-anomali Congenital
Injap yang rosak, keadaan jantung dan penyakit-penyakit hati boleh menghasilkan tekanan darah tinggi, atau mungkin merumitkan jika itu adalah wujud sebelum penyakit-penyakit tersebut. Berdasarkan esei Kolej imbangan asas asid, penyakit dan keraguan di dalam struktur ini akan menjejaskan peredaran lancar dan peraturan cecair badan dalam badan, bukan hanya darah, tetapi juga dalam cecair dan electrolytes yang membantu badan berfungsi dengan baik dan berkesan.

Ada anda mempunyai. Semua Nota-Nota ini dari Kolej esei boleh berlaku dalam badan tanpa menyedari, kerana terdapat tiada tanda-tanda yang boleh dilihat, hanya gejala yang perlu dinilai secara berkesan oleh penyedia penjagaan kesihatan pesakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *