Membuat wasiat: Satu keperluan atau kewajipan?

Membuat wasiat: Satu keperluan atau kewajipan?

Membuat wasiat adalah bagi orang-orang yang banyak perkara yang terakhir di fikiran mereka apabila mereka berada dalam Kesihatan yang baik dan Bilakah mereka muda. Walau bagaimanapun, kepentingan mendraf apa-apa yang penting sekeping kertas kadang-kadang boleh dibayangkan. Banyak wasiat peguam Gariskan kepentingan menulis wasiat apabila anda berada dalam Kesihatan yang baik. Kelebihan menjaga perkara ini boleh menjadi berganda dan anda dan keluarga anda akan hanya perlu menang.

Terdapat banyak pasangan yang berfikir bahawa jika sesuatu berlaku kepada mereka kemudiannya harta dan barang-barang yang akan secara automatik menghantar kepada rakan atau pasangan mereka. Apa-apa penghakiman yang adalah salah namun kerana terdapat banyak peluang yang perlu diambil kira. Sebagai contoh, apabila anda mempunyai kanak-kanak yang masih hidup pasangan anda kemudian akan mewarisi barangan peribadi dan kepentingan hidup separuh daripada harta pusaka anda. Ini bermakna bahawa anak-anak anda akan mewarisi separuh daripada segala-galanya dan pasangan anda akan hanya mewarisi separuh yang lain. Juga, ingat bahawa jika anda dan pasangan anda tidak berkahwin tetapi anda telah tinggal bersama-sama selama bertahun-tahun, ini tidak bermakna bahawa dia akan mempunyai hak untuk hartanah anda aset. Dalam senario kes terburuk dia boleh akhirnya diusir daripada rumah anda telah berkongsi.

Bilakah anda telah dipisahkan dari pasangan anda tetapi anda gagal untuk mengambil beliau akan kemudian dia akan mewarisi harta pusaka anda dan segala-galanya yang anda mungkin telah disebut dalam wasiat. Di sisi lain, wasiat peguam Gariskan fakta itu, jika anda mati rakan dan anda belum berjaya untuk berkahwin dalam masa yang sama, anda kehilangan kehilangan segala-galanya bahkan jika anda mempunyai kanak-kanak. Sudah tentu, anak-anak akan dapat menerima bahagian mereka daripada harta pusaka.

Masa Bilakah anda memutuskan untuk menulis wasiat anda perlu tahu bahawa anda mempunyai peluang untuk melantik penjaga bagi anak-anak anda jika sesuatu berlaku kepada anda. Jika penjaga itu tidak disebutkan maka Mahkamah akan akhirnya memutuskan di mana anak-anak anda harus hidup. Sudah tentu, ia adalah yang terbaik untuk bercakap dengan orang itu sebelum tangan dan pastikan bahawa dia menerima tugas dan bersedia untuk memenuhi ia.

Kelebihan membuat wasiat yang selalunya berkitar pada ahli keluarga anda yang mempunyai sesuatu yang kurang perlu bimbang tentang sekiranya anda meninggal dunia. Ianya tidak fobia untuk menyediakan wasiat dengan bantuan peguam akan, ia adalah perkara yang betul untuk melakukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *