Membuat wang dalam talian blog dengan 4 langkah

Membuat wang dalam talian blog dengan 4 langkah

Terdapat beberapa langkah-langkah untuk mengambil jika anda mahu membuat wang dalam talian blog. Mewujudkan sebuah blog yang berjaya akan mengambil sedikit masa, ketekunan dan kreativiti. Walau bagaimanapun, ramai orang berjaya membina blog popular yang menghasilkan jumlah pendapatan yang layak.

Tahu penonton anda

Langkah pertama adalah untuk berfikir tentang pembaca anda, anda perlu tahu penonton sasaran anda. Blog paling berjaya biasanya bertujuan untuk pasaran tertentu atau penduduk. Beberapa contoh akan keibubapaan, jenaka, kesihatan dan Kecergasan, atau teknologi.

Berfikir tentang blogger yang berpotensi dan apa yang mereka ingin tahu. Selain mengetahui pembaca anda, anda juga perlu tahu tentang topik anda di dalam dan keluar.

Tapak hos dan Nama Domain

Sebaik sahaja anda memikirkan topik apa yang anda mahu blog anda tentang, anda perlu mula menyediakan ia. Ini bermakna anda perlu mencari tapak tuan rumah. Laman ini menyediakan susun atur dan arahan langkah demi langkah untuk mencipta laman blog anda.

Beberapa Blogger dan WordPress.com akan menjadi tuan rumah blog secara percuma. Jika anda ingin blog anda sendiri yang dihos sendiri maka WordPress.org adalah bidaan terbaik anda. Mewujudkan susun atur blog anda adalah keseronokan sebahagian. Tambah gambar, video, teks, dan elemen-elemen Laman yang lain.

Anda juga akan perlu nama domain, yang alamat blog anda boleh didapati. Kebanyakan orang yang mencari untuk membuat wang dalam talian blog ingin mempunyai domain sendiri. Ini dianggap lebih profesional dan lebih mudah untuk orang ramai untuk ingat.

Walau bagaimanapun, terdapat dengan kos kira-kira $10 untuk membeli nama domain dan yuran bulanan yang kecil untuk menjadi tuan rumah. Setelah anda menyediakan ini sehingga anda akan mempunyai laman web sendiri untuk blog anda.

Pemasaran Blog anda

Terdapat beberapa cara yang agak mudah untuk meningkatkan pembaca anda dan untuk memulakan paparan laman yang semakin meningkat. Pertama, link blog anda ke laman rangkaian sosial anda. Ini akan membolehkan anda untuk berkongsi satu jawatan baru dengan rakan-rakan dan pengikut.

Ianya juga berguna untuk mengikuti blog lain yang ada yang sama tertakluk kepada anda. Juga belajar tentang Cari enjin Optimization (SEO), ini adalah proses yang membolehkan blog anda untuk menghidupkan carian Internet. Ia perlu dengan kata kunci orang menggunakan apabila mencari subjek anda, dan memastikan laman web anda muncul di laman enjin carian mereka.

Mendapatkan wang daripada Blog anda

Ini adalah salah satu cara paling mudah untuk membuat wang dalam talian blog. Pengewangan adalah apabila anda buka blog anda sehingga pengiklanan. Anda mempunyai kawalan ke atas iklan ini kelihatan seperti apa dan di mana mereka pergi.

Setiap kali orang klik pada iklan, anda akan mendapat sedikit wang. Jika mereka klik pada iklan dan membeli sesuatu, anda akan mendapat komisen kecil. Jenis iklan pilihan anda berdasarkan tajuk blog anda.

Sebagai contoh, sebuah blog tentang berjalan mungkin akan mempunyai iklan untuk Kasut berjalan. Sesetengah Blogger Pilih produk tertentu dan menulis Ulasan mengenainya dengan pautan ke tapak jualan, yang juga membawa komisen jika produk yang dijual.

Membuat wang dalam talian blog dengan langkah-langkah berikut. Menentukan penonton anda, dapatkan nama domain anda sendiri, pasaran blog anda, dan mendapatkan wang daripada ia. Dalam masa anda akan meningkatkan pembaca anda dan mempunyai orang-orang yang berminat untuk iklan di halaman anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *