Membuat sendiri dek TCG menyeberang

Membuat sendiri dek TCG menyeberang

Dek yang baik adalah kunci kepada kejayaan pemain permainan kad dagangan. Permainan kad dagangan seperti Yu-Gi-Oh!, Dragonball Z Koleksi Kad Permainan, dan perhimpunan The Magic yang memerlukan anda untuk membina satu dek berkesan untuk menang permainan terhadap pemain lain. Kata pemain profesional trading Kad Permainan, anda tidak perlu mempunyai banyak kad-kad yang kuat dek anda untuk menang. Anda hanya perlu membina dek yang baik dengan kad-kad yang bekerja dengan baik dengan satu sama lain. Panduan ringkas ini akan mengajar anda bagaimana untuk membina dek kad perdagangan menyeberang asas.

Memilih tema dek anda

Perkara pertama yang anda perlu lakukan adalah memilih tema dek anda. Anda boleh memilih tema berasaskan jenis seperti kebakaran jenis dek, jenis rumput atau jenis psikik dek. Anda juga boleh memilih tema berasaskan menyeberang seperti Charizard dek, dek Blastoise atau dek Pikachu. Tema yang anda pilih akan menentukan jenis kad tenaga yang anda perlukan dalam dek anda. Sebagai contoh, jika anda ingin membina dek jenis kebakaran, anda memerlukan kad tenaga asas kebakaran. Jika anda ingin membina dek Pikachu, anda memerlukan kad tenaga asas kilat kerana Pikachu sebuah lampu jenis raksasa.

Kad-kad tenaga

Adalah disyorkan bahawa anda mempunyai sekurang-kurangnya 30 tenaga Kad dalam dek anda. Pastikan bahawa kad tenaga anda sepadan dengan jenis dek anda. Jika anda dek dek jenis kebakaran, pastikan bahawa anda mempunyai sekurang-kurangnya 30 Kad tenaga asas kebakaran. Jika anda tidak mempunyai apa-apa kilat menaip Kad-Kad dalam dek anda, maka tidak termasuk mana-mana Kad tenaga asas kilat di dek anda.

Kad pelatih

Anda harus juga memastikan bahawa anda mempunyai sekurang-kurangnya 10 jurulatih Kad dalam dek anda. Kad pelatih yang anda masukkan ke dalam dek kad trading anda bergantung kepada strategi anda. Baca penerangan tentang kad pelatih anda untuk mengetahui bagaimana mereka bekerja dan bagaimana setiap daripada mereka boleh menyumbang kepada dek anda. Sebagai contoh, Kad Super ubat pengasih Jauhkan raksasa anda dalam Kesihatan yang baik semasa pertempuran, tetapi anda perlu menghabiskan kad-kad tenaga untuk mengaktifkan mereka, jadi anda mungkin perlu meningkatkan bilangan tenaga Kad-Kad dalam dek anda. Jika anda ingin menyimpan Kad tenaga anda untuk diseru dan berkembang raksasa anda, kemudian tidak meletakkan ubat pengasih Super Kad dalam dek anda.

Kad menyeberang

Langkah terakhir adalah untuk meletakkan kad menyeberang di dek anda. Anda perlukan sekurang-kurangnya 20 daripada kad-kad dalam dek anda. Ingat bahawa jenis raksasa harus sepadan dengan jenis tenaga Kad dalam dek anda. Sebagai contoh, jika anda mempunyai kad tenaga asas api, kemudian anda mesti termasuk kebakaran jenis raksasa seperti Charmander, Charmeleon dan Charizard. Dua pertiga daripada kad raksasa anda harus raksasa yang asas (contohnya Charmander, Pikachu) dan selebihnya perlu Evolved raksasa (cth: Charmeleon, Raichu).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *