Membuat Scrub anda sendiri gula untuk kepala dicukur bersih, licin

Membuat Scrub anda sendiri gula untuk kepala dicukur bersih, licin

Jika kubah botak anda cenderung mendapat tidak stabil, berminyak atau cacat, atau hanya memerlukan pembersihan yang baik dan yang gosokkan, anda mungkin menimbangkan untuk gosok gula. Sedikit kasar, melembap dan pengelupasan, anda boleh menggunakannya di bilik mandi pada kepala, muka dan hanya mengenai mana-mana lagi. Bagi kepala botak, ia memberikan yang baik, mendalam kering sebelum bercukur, dan Poland yang baik selepas itu. Anda tidak boleh bayangkan bagaimana ringan, licin dan berkilat yang ia akan menjadikan kulit kepala anda.

Gosok gula yang adalah kebanyakannya kosong lama Jadual gula putih. Meletakkan beberapa dalam bekas sealable, kemudian Tambah sedikit glycerin dan minyak. Minyak boleh menjadi manis badam, aprikot biji, jojoba atau hanya grapeseed atau anda memasak dengan minyak zaitun. Jumlah adalah tidak penting. Hanya menggunakan minyak yang sedikit lebih banyak daripada glycerin, dan gunakan cukup untuk membuat pes tebal yang sedikit lebih pelepasan daripada gooey. Yang dalam belukar gula, dan ia akan melakukan pekerjaan itu dengan apa-apa lagi, tetapi bahan-bahan tambahan yang sedikit akan lebih baik.

Anda boleh menambah beberapa minyak vitamin E, yang mudah untuk mencari dalam botol atau memerah daripada beberapa vitamin E gelcaps. Anda juga boleh menambah beberapa Vitamin C Kristal.

Beberapa titis minyak pati akan memberi anda gula scrub bau yang menyenangkan, bersama-sama dengan sifat-sifat lain. Menggabungkan aromaterapi dengan Kering, meningkatkan scrub anda kering atau sifat-sifat udara, dan membuat ia sedikit anti-bakteria. Ada benar-benar tiada had gabungan minyak pati yang anda boleh cuba. Melakukan beberapa bacaan, dan meminta nasihat di kedai makanan kesihatan tempatan anda atau di mana sahaja anda mendapatkan minyak pati. Minyak pati yang tinggi, dan apabila menggunakannya, sama ada bersendirian atau bergabung, anda perlu berhati-hati untuk mengelakkan kulit merengsa atau menyebabkan beberapa reaksi luar jangkaan yang lain.

Anda juga boleh cuba menambah serbuk rempah, seperti kayu manis atau halia, Koko atau apa sahaja yang anda suka. Bahan-bahan ini boleh kemas apabila anda menggunakannya, jadi ia terbaik digunakan hanya dalam Bilik mandi.

Menyimpan anda gosok gula dalam satu bekas kedalam dan menghalangnya daripada mendapat basah. Minyak mungkin menjelaskan selepas beberapa ketika, tetapi yang mudah adalah tetap dengan kekecohan cepat.

Untuk yang dekat, licin kepala shave, gunakan scrub gula anda dalam Bilik mandi. Selepas bilas cepat, mematikan sama ada pancuran mandian atau mengambil langkah kembali dari, mengambil sedikit gula gosok dan menyebarkan lapisan pada kulit kepala anda. Perlahan-lahan bekerja ke dalam kulit anda. Bulatan kecil berusaha yang terbaik, dan berasa hebat. Pastikan gosok baik sekitar telinga anda, belakang leher anda, dan pangkal tengkorak anda. Mana-mana tempat yang memerlukan pembersihan yang mendalam. Gula akan mula membubarkan sendiri selepas seminit atau dua. Anda akan berasa satu lapisan minyak pada kulit anda. Hanya berbuih hak ke atas, dan menikmati satu shave tutup sangat. Selepas bercukur, anda boleh membuat scrub yang lagi. Urut Pekeliling akan tidak hanya merasa baik dan merangsang kulit kepala anda, ia juga akan membantu anda mencari tempat-tempat kasar untuk bercukur touch-up.

Basuh kulit kepala anda dengan sabun dan air, tuala ia kering dan akhirnya berjalan tangan anda ke atas kulit kepala anda lebih lancar.

Anda mungkin mahu mengambil masa pada langkah akhir itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *