Membuat rumah seperti rasa rumah jagaan kejururawatan

Membuat rumah seperti rasa rumah jagaan kejururawatan

Kerana orang lebih tua, ia boleh menjadi semakin sukar untuk menjalankan kerja-kerja penjagaan peribadi dan mengekalkan kerja rumah. Manakala ramai orang yang lebih tua hidup bahagia dan secara berasingan di rumah masing-masing, orang lain memilih untuk bergerak ke rumah jagaan kejururawatan kerana kesihatan atau mobiliti terhad.

Kejururawatan rumah mempunyai kelebihan untuk menawarkan rasa masyarakat serta aktiviti-aktiviti yang biasa bagi penduduk untuk mengambil bahagian dalam. Sebagai saudara ipar kepada seseorang yang telah berpindah ke rumah jagaan kejururawatan, anda juga boleh reassured untuk tahu bahawa rumah kediaman juga boleh menawarkan perhatian penjagaan kesihatan dan perubatan yang sesuai.

Jika saudara tanggungan – seperti ibu, bapa atau Datuk dan nenek – dimasukkan ke dalam rumah kejururawatan mereka mungkin mahu mengambil barang-barang mereka dengan mereka. Kaji selidik terbaru dari Pejabat untuk statistik negara melaporkan bahawa wanita lebih tua adalah lebih mungkin berbanding lelaki untuk tinggal di rumah penjagaan, sejak 23% wanita lebih 85 penduduk dalam penjagaan berbanding 12% daripada orang-orang yang sama umur. Wanita-wanita yang lebih tua boleh menikmati menghias bilik mereka dengan sedikit harta benda terharga, mencipta sebuah rumah baru untuk diri mereka sendiri dan berasa lebih selesa.

Mungkin saudara anda ingin gambar keluarga untuk meletakkan di dinding, sekeping kecil perabot yang telah tinggal di dalam keluarga, atau beberapa trinkets dan barang-barang hiasan. Hanya beberapa sentuhan keperibadian akan membawa mana-mana bilik dalam rumah jagaan kejururawatan kepada kehidupan, dan membuat ia merasa seperti rumah dari rumah. Anda akan mengerti ingin saudara anda seberapa selesa yang mungkin, dan membantu mereka membawa mereka bertukar milik dengan mereka adalah salah satu cara untuk melakukan ini.

Anda juga boleh menawarkan tanggungan anda saudara ketenangan fikiran dengan melindungi barang-barang mereka dari segi kewangan juga. Insurans rumah anda juga boleh meliputi apa-apa barang-barang yang anda saudara bergantung dengan mereka di rumah penjagaan mereka, sering kali sehingga bernilai £ 2,500 bagi mana-mana satu tuntutan. Manakala kerosakan akibat kemalangan yang dilindungi, kecurian hanya akan cenderung untuk dilindungi jika terdapat bukti kemasukan secara paksaan atau kekerasan ke dalam bangunan.

Jadi walaupun rumah jagaan kejururawatan dapat menjaga tersayang, anda mampu untuk melindungi kewangan anda cintai yang dimiliki. Ketenangan fikiran ini bermakna bahawa anda dan saudara anda boleh menikmati menghabiskan masa bersama-sama di rumah baru mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *