Membuat pembaharuan produk tenusu anda dengan bahan-bahan yang berfungsi

Membuat pembaharuan produk tenusu anda dengan bahan-bahan yang berfungsi

Ia adalah mudah untuk melihat bahawa dalam industri tenusu mewakili sebahagian besar daripada industri makanan Amerika. Pengguna membeli produk-produk tenusu kerana ia mengandungi nutrien penting seperti kalsium, kalium, fosforus, vitamin D dan protein. Sama ada susu, keju, yogurt atau ais krim, hampir setiap Amerika menggunakan produk tenusu beberapa jenis kerap.
Mei 2008 Laporan penyelidikan pasaran “Makanan fungsian” dan Laporan Risikan pengguna, Kumpulan Antarabangsa Mintel, Ltd., menyatakan bahawa kepentingan pengguna dalam makanan berfungsi atau berkubu telah melonjak naik dari tahun 2002 hingga 2007 sebanyak 63 peratus dengan makanan berasaskan tenusu yang membentuk 75 peratus daripada jualan keseluruhan makanan fungsian. Pengeluar makanan tenusu yang memohon untuk kedudukan mereka tenusu di pasaran dengan nilai bahan yang lebih tinggi dan lebih pengguna rayuan harus mempertimbangkan menggabungkan bahan-bahan yang berfungsi ke dalam produk atau barisan produk mereka.
Produk-produk tenusu yang diperkukuhkan dengan bahan-bahan yang berfungsi seperti probiotics, asid lemak omega 3, tambahan kalsium dan Vitamin D menerima perhatian pengguna hari ini. Produk tersebut bukan sahaja meningkatkan pemakanan tetapi, bergantung kepada ramuan berfungsi ditambah, juga memainkan peranan dalam pengurusan berat badan, kesihatan pencernaan, imuniti dan perkembangan tulang yang sihat. Bahan-bahan fungsian yang popular termasuk:
“Probiotics” ertinya “hidup”. Pertubuhan Kesihatan Sedunia mendefinisikan probiotics sebagai “live mikroorganisma, apabila yang diberikan dalam jumlah yang mencukupi, memberi manfaat kesihatan pada tuan rumah”. Penyelidikan menunjukkan probiotics menyokong penghadaman, tetapi mungkin mempunyai faedah-faedah yang lebih luas mengikut strain khusus daripada probiotics yang digunakan. Yogurt telah menjadi produk yang popular bagi Kubu dengan probiotics.
Dari tahun 2006 hingga 2007, probiotics mendakwa produk makanan dan minuman yang meningkat sebanyak lebih daripada 140 peratus, mengikut AC Nielsen (yang global pemasaran firma penyelidikan) dengan yogurt yang menjadi produk paling popular untuk penghantaran.
Asid lemak Omega 3. Pemakanan peningkatan asid lemak Omega 3, khususnya, asid Dokosaheksanoik (DHA) dan asid eicosapentaenoic (EPA) disokong oleh penyelidikan. Asid lemak Omega 3 dipercayai akan memberi banyak manfaat kesihatan yang termasuk sokongan kesihatan jantung, kesihatan pencernaan, kesihatan otak dan Kesihatan bersama. Lemak “baik” ini lebih ditambah susu, yogurt dan keju. Kesedaran pengguna tentang faedah-faedah kesihatan EPA dan DHA adalah luas dan Kubu produk tenusu dengan asid lemak omega 3 ini dijangka akan panas-penjual.
Oligosakarida akan serat larut dan semi-soluble sering digunakan sebagai prebiotics, komponen yang penting untuk kesihatan pencernaan. Synbiotics, gabungan probiotics dengan prebiotics, membantu untuk menghasilkan asid lemak rantaian pendek (SCFA) dan vitamin B yang tertentu. SCFA yang melindungi tisu usus dan membantu mengawal tahap trigliserida dan kolesterol yang sihat. Mereka juga menyokong tahap normal gula dalam darah dan sesetengah fungsi imun. Fructooligosaccharides (FOS) berasal dari buah-buahan dan sayur-sayuran membantu menggalakkan penyerapan kalsium.
Whey protein yang diperolehi dari susu meningkatkan nilai protein daripada produk tenusu. Kajian menunjukkan whey protein membantu meningkatkan kebolehlarutan mineral dan penyerapan mereka dalam saluran penghadaman. Ia juga membantu untuk meningkatkan kecekapan fungsi imun.
Protin adalah nutrien yang menguasai dalam Olahraga dan industri bina badan. Untuk beberapa tahun, ahli sukan dan peminat kesihatan telah mengamalkan diet yang kaya dengan protein untuk membina lebih banyak jisim otot dan menggalakkan penurunan berat badan. Penyelidikan menunjukkan bahawa protein adalah penahan selera, dan berdasarkan kajian yang dijalankan oleh NPD Group, Inc, sebuah pembekal global yang terkemuka bagi pengguna dan maklumat penyelidikan pasaran runcit, rakyat mahu lebih banyak protein dalam diet mereka. Diet protein tinggi membantu menggalakkan kepuasan dan kehilangan lemak.
Antarabangsa makanan maklumat Majlis makanan 2009 (IFIC) dan kajian kesihatan dilaporkan bahawa pengguna digalakkan untuk membuat pilihan makanan yang sihat yang berdasarkan rasa, harga dan nilai bahan. Trend juga menunjukkan bahawa pengguna akan mencari produk yang membuat tuntutan khusus keadaan kesihatan. Pesat dan peminat Kesihatan ada takers terbesar. Berikut adalah sedikit berita yang menarik: Yogurt dan minuman yogurt jenama yang disasarkan keadaan kesihatan tertentu meningkat 169 peratus dari tahun 2005 hingga 2008. Ini adalah menurut laporan Mintel 2008 yang bertajuk “Yogurt dan Yogurt minuman-AS,” November 2008.
Peralihan produk tenusu dari makanan yang sihat untuk makanan berfungsi untuk lebih sihat, boleh membuktikan untuk menjadi cara yang paling mudah untuk meningkatkan keuntungan garis bawah syarikat anda dan menawarkan pengguna nilai kesihatan yang lebih bagi wang mereka. Hubungi pengeluar suplemen kualiti tentang produk-produk tenusu anda dengan bahan-bahan yang berfungsi menggubal. Hanya Pilih dari pelbagai stok label peribadi untuk mendapatkan talian pengeluaran anda berlaku fast-track untuk kejayaan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *