Membuat “Kesihatan” anda keutamaan nombor satu

Membuat “Kesihatan” anda keutamaan nombor satu

Saya akan memberitahu anda mengapa. Kami menumpukan kepada matlamat yang salah. Atas sebab-sebab, kita tidak harus rasakan berat kami sebagai “penting cukup” untuk mencapai. Jadi apa yang akan “penting cukup” untuk berpegang kepada kami baru tabiat makan yang sihat? KESIHATAN anda! Apa-apa di dunia ini adalah lebih penting daripada keadaan kesihatan anda. Berfikir tentang hal itu, kesihatan anda mempengaruhi segala-galanya dalam hidup anda. Apabila kesihatan kita terjejas kita akan secara automatik menukar tabiat gaya hidup kita. Lihat sahaja pada Presiden Clinton. Tidak sehingga beliau mempunyai kebimbangan kesihatan yang muktamad pula beliau benar-benar mengubah tabiat makan dan senaman beliau. Mari kita tidak tunggu sehingga badan kita benar-benar mempunyai berehat sebelum kita membuat keputusan untuk menjaga diri kita sendiri. Jika anda merasakan bajet, segala-galanya yang anda lakukan hari itu adalah buruk. Begitu juga, jika anda merasa hebat, Semua yang anda lakukan hari itu adalah besar. Jadi tahun ini, mari kita tidak fokus pada hanya kehilangan beberapa kilogram, mari kita fokus pada Kesihatan, perkara yang #1 dalam kehidupan kita.

Jadi tanya diri anda, “Bagaimana penting adalah kesihatan saya untuk saya? Bagaimana saya hendak menjalani sisa hidup saya? Sakit dan berasa dahsyat atau sihat dan rasa bertenaga? Adakah saya mahu Main golf dan tenis persaraan saya atau Adakah saya mahu membelanjakannya di hospital?” Jawapan kepada soalan-soalan ini akhirnya akan menetapkan berat badan dan kesihatan anda pada masa hadapan. Apa-apa tabiat gaya hidup yang mempengaruhi kesihatan anda dengan cara yang positif secara automatik akan menyebabkan anda kehilangan berat badan atau mengekalkan berat badan sihat yang baik.

Mengikut senarai semak ini ke arah kesihatan dan anda akan melihat berat datang secara automatik.

1. Membuat masa untuk memberi tumpuan kepada kesihatan.
Orang nombor satu sebab tidak makan sihat atau senaman adalah kerana mereka “tidak mempunyai masa”. Tetapi Kenapa ianya yang apabila kita jatuh sakit, serangan jantung, telah didiagnosis dengan penyakit jantung, kencing manis atau kanser, kami semua tiba-tiba ada masa? Ini tidak membuat apa-apa perasaan. Kita menunggu sehingga badan kita telah menjadi begitu sakit akhirnya mengambil langkah-langkah ke arah menjaga ia. Ini adalah setara dengan tidak mendapatkan perubahan minyak atau servis kereta anda dan membiarkan ia benar-benar rosak sebelum melakukan apa-apa tentang hal itu. Keutamaan hari anda. Apa mungkin boleh lebih penting daripada kesihatan anda? Anak-anak anda, Ya, saya bersetuju. Tetapi meneka apa? Jika sesuatu berlaku kepada anda, yang akan berada di sana untuk anak-anak anda? Saya tahu bahawa bunyi yang dahsyat, tetapi ia adalah benar. Berapa kali kita pernah mendengar kisah-kisah anak-anak yang kehilangan ibu bapa untuk serangan jantung dan angin ahmar? Pilih kesihatan bukan sahaja untuk diri sendiri tetapi untuk anak-anak anda juga. Keutamaan hari anda supaya membuat pilihan makanan yang sihat dan bersenam akan betul-betul di bahagian atas.

2. Lihatlah lama keras apa yang anda letakkan ke dalam tubuh anda.
Untuk satu minggu, Baca setiap bahan setiap makanan yang anda makan. Ini mungkin boleh menjadi satu pengalaman yang menakutkan. Beberapa label ramuan makanan Berbungkus dengan menyemak bunyi lebih seperti kelas kimia Kolej daripada apa-apa yang kita perlu makan. Sebagai peraturan keemasan, jika anda tidak boleh menyebut, peluang yang anda tidak boleh memakannya. Majoriti makanan yang anda perlu makan walaupun sepatutnya untuk bahan-bahan label. Mereka harus sayur-sayuran, buah-buahan, kacang mentah, ayam, ikan, telur, daging. Jika anda membuat 90% daripada diet anda, makanan yang segar, saya jamin anda tidak akan jauh berubah berat badan dan kesihatan anda. Tiada masa untuk membuat makanan segar? (Sila rujuk kembali kepada #1). Masak lebih daripada satu bahagian pada satu masa yang apabila anda memasak supaya selalu ada sisa yang sihat di dalam peti sejuk. Anda sentiasa boleh mempunyai sisa makan tengahari dari malam sebelum. Masak beberapa bahagian satu hidangan dan pembekuan sebahagian. Contoh yang baik ini adalah sup sihat atau Turki cili. Meletakkan sebahagian cili dalam Tupperware kecil dan beku. Anda boleh merebut ini apabila tergesa-gesa untuk makan tengahari atau makan malam.

3. Berapa banyak anda makan?
Di Amerika Syarikat, persepsi kita satu bahagian adalah sangat diputarbelitkan. Bahagian Restoran adalah kira-kira 3 kali lebih banyak daripada apa yang kita perlu makan dalam satu masa. Jika kita menjadi biasa melihat ini banyak makanan di atas pinggan kami di sebuah Restoran kami cenderung untuk melakukan perkara yang sama apabila kita berada di rumah dan berkhidmat kepada diri kita sendiri. Menurut satu kajian oleh Pusat bagi kawalan dan pencegahan penyakit, wanita makan 300 lebih banyak kalori sehari dan lelaki 168 lebih banyak kalori berbanding 20 tahun yang lalu. Apa yang perlu adalah 100 kalori tambahan sehari untuk mendapatkan 10 paun setahun.

Selama satu minggu, mengurangkan bahagian anda pada Makan tengah hari dan makan malam separuh. Terdapat tiada keperluan untuk “membersihkan pinggan”. Paling banyak apa atas pinggan anda adalah dua kali ganda apa anda perlu makan juga. Jika anda merasa lapar sedikit pada sebelah petang, tambah satu epal kecil dengan beberapa kacang mentah sebagai Snek. Badan anda dengan cepat menjadi biasa dengan bahagian-bahagian yang lebih kecil dan anda akan akhirnya tidak dapat makan banyak pada sekali duduk seperti yang anda lakukan sebelum ini. Ingat, anda mempunyai akses kepada pelbagai jenis makanan setiap hari. Anda tidak perlu makan semuanya sekali gus.

3. Minum air!
Dehidrasi yang secara langsung dikaitkan dengan beberapa jenis penyakit termasuk kanser kolon, tekanan darah tinggi dan paras kolesterol yang tinggi. Ramai juga kesilapan dahagakan kelaparan. Jadi ia tidak mungkin bahawa anda lapar sepanjang hari, anda hanya mungkin dahaga dan mengalami dehidrasi. Tempoh masa, dehidrasi akan menyebabkan keuntungan secara beransur-ansur dalam berat badan dari makan berlebihan sebagai kesan langsung daripada kekeliruan sensasi lapar dan dahaga.

Lihatlah apa yang anda minum setiap hari.

Kopi atau Soda (Diet Coke termasuk)? Pengambilan kafein di kedua-dua akan mendehidrasi anda lebih banyak dan akan menyebabkan anda berasa lapar sepanjang hari.

Minuman diet dan adanya? Pemanis tiruan itu sebenarnya meningkatkan selera makan anda dan meningkatkan pengambilan makanan.

Jus oren dan jus buah-buahan lain? Gula dan kalori boleh menambah sehingga 10 sudu teh gula setiap minuman, yang boleh di mana-mana daripada 150-200 kalori. Bukan untuk menyebut hakikat gula yang akhirnya membuatkan mereka lebih banyak gula.

Setiap orang perlu minum separuh daripada berat badan mereka dalam auns air setiap hari. Jadi jika anda berat 150 kg, anda harus minum 75 auns air setiap hari. Jika anda minum kopi atau sebarang minuman lain yang caffeinated pada waktu siang, auns air diperlukan kenaikan.

4. Berapa banyak anda boleh memindahkan setiap hari?
Badan anda telah direka untuk bergerak! Hati adalah otot dan mesti bekerja seperti setiap otot lain dalam badan anda. Anda tidak perlu menyertai gimnasium untuk bergerak, anda hanya perlu mencabar badan dan otot-otot anda setiap hari.

Dua pilihan yang terbaik menjimatkan masa latihan saya selalu mencadangkan kepada pelanggan adalah:

1. Pergi berjalan. Anda boleh pergi berjalan di mana-mana dan bila-bila masa. Tiada masa yang anda katakan? Sila rujuk kembali kepada peraturan #1.

2. Sediakan rumah anda dengan beberapa beberat percuma dan bola senaman. Anda akan kagum pada jumlah senaman yang anda boleh lakukan dengan hanya badan anda, beberapa beberat percuma dan bola kestabilan. Jika anda tidak tahu bagaimana, Penyewaan jurulatih untuk menunjukkan kepada anda atau mendapatkan buku yang baik. Masuk ke dalam rutin penjadualan waktu senaman setiap hari. Tiada ifs, ands atau buts. Membuat masa senaman anda yang lebih penting daripada panggilan telefon, Dobi, tugas atau makan tengahari tarikh.

Membuat janji kepada diri sendiri bahawa masa ini akan tentang Kesihatan, tidak mengenai penurunan berat badan jangka pendek. Benar-benar menilai cara anda melayan badan anda secara harian. Itu dengan cara yang sama anda akan melayan sekeping peralatan sangat berharga, mahal? Kerana itulah badan anda. Ada tiada jumlah wang di dunia yang akan membeli anda antara satu sama lain, jadi anda mungkin juga mengambil langkah yang benar-benar baik yang anda dapat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *