Membuat elektromagnet Pulse Generator

Membuat elektromagnet Pulse Generator

Fikirkan cara-cara mencipta sendiri teknologi peranti atau mesin. Sebagai contoh, membuat elektromagnet pulse generator boleh menjadi suatu kajian yang penting.

Jika kebanyakan orang bergantung semata-mata membeli komersil mesin dan peralatan, apakah kemungkinan bahawa orang-orang yang sama akan berusaha pada cuba untuk menghasilkan peranti mekanikal mereka sendiri? Jika orang-orang ini akan menyelesaikan meninggalkan kepada Jurutera dan pereka penyelidikan dan ujian, bagaimana boleh mereka menjadi berpengetahuan tentang trend baru dan kemajuan teknologi?

Pemerhatian mudah dan experimentations pasti akan menyebabkan ilmu yang boleh digunakan pada satu sendiri rumah, tempat kerja, atau mana-mana lokasi yang lain.

Penerangan tentang elektromagnet pulse generator
Untuk memulakan, EMP atau elektromagnet pulse generator adalah jalan alternatif bagi penjanaan kuasa melalui menukar radiasi dan/atau tenaga mekanikal kepada tenaga elektrik. Tentera ini adalah penting dalam pembentukan kuasa elektrik walaupun pada masa-masa, ramai orang mengabaikan proses berfikir bahawa ia adalah terlalu sukar untuk memahami. Hakikatnya, memahami prosedur yang mudah. Mana-mana orang yang mampu membina penjana selagi protokol yang betul dan langkah-langkah keselamatan akan dipandang tinggi.

Terdapat dua jenis elektromagnet pulse generator. EMP nuklear, jenis pertama, yang menghasilkan kuasa melalui ledakan sinaran elektromagnetik. Tenaga dihasilkan apabila letupan radiasi yang akhirnya ditukarkan kepada voltan. Sebelum ini, EMP digunakan untuk meletup bom nuklear.

Jenis kedua adalah penjana bebas nuklear elektromagnet pulse. Dalam penjana ini, tenaga mekanikal ditukarkan kepada tenaga elektrik melalui penggunaan turbin yang menyebabkan kepada penghasilan tenaga.

Mana-mana jenis yang memang, penjana ini menyediakan alternatif yang baik untuk sumber tenaga. EMP nuklear telah meningkat kepada populariti kerana tanpa bahaya dibandingkan untuk EMP nuklear yang juga manusia dan persekitaran. Kedua-duanya mempunyai keupayaan untuk mengganggu atau bahkan memusnahkan peralatan elektronik seperti komputer, telefon bimbit, Mesin ketuhar gelombang mikro, dan televisyen.

Pembinaan sebuah penjana peribadi elektromagnet pulse
Untuk mula mewujudkan versi sendiri sangat elektromagnet pulse generator, bahan-bahan yang penting diperlukan untuk sedia ada. Bahan-bahan termasuk dawai tembaga, pita pelekat, pemandu skru, kotak, bateri, dan kamera pakai buang atau peranti elektronik.

Pertama, buka kamera pakai buang dengan menggunakan pemandu skru; peninjau rapat dan selamat untuk melepaskan dan papan litar bercetak PCB. Ini mestilah keluaran dari bekas dan tidak perlu disentuh untuk mengelakkan kemusnahan.

Seterusnya, hanya keluarkan bateri dan mencari capacitors besar. Selepas mencari, menyusun membawa bersama-sama dengan bantuan pemandu skru. Ini mesti tidak juga akan disentuh kerana prosedur ini boleh menyebabkan banyak ignitions kuasa yang tidak dijangka dan mungkin letupan.

Ketiga, mencari suis caj papan litar bercetak yang membuat tertentu ia berfungsi. Sebaik sahaja ia menghasilkan bunyi apabila mendesak, Sertai suis terus pad yang terbongkar.

Keempat, mengekalkan transformer dan tube flash dari papan litar bercetak atau mengeluarkannya. Sama ada cara, salah satu mesti sentuh PCB di sepanjang masa.

Kelima, gegelung wayar tembaga lima hingga sepuluh kali. Memastikan wayar digunakan tahan lasak, tebal dan terlindung. Setelah 1-2 inci diameter tembaga dicipta, mengikat tepi dengan pita pelekat untuk.

Keenam, sambung hujung dawai tembaga bergelung pertama suis papan litar bercetak dan akhir dengan dawai kasar untuk kapasitor yang lain. Apabila ini dilakukan, penjana mesti mempunyai suis yang digunakan untuk menghidupkan dan mematikan dan pendawaian yang bergelung melekat pada kapasitor tersebut. Dengan cara ini, penjana yang sudah bersedia untuk berfungsi.

Akhir sekali, letakkan penjana yang diingini mesin atau peranti, masukkan bateri, dan kemudian hidupkan. Apabila penunjuk dilihat, mematikan penjana. Berbuat demikian menghalang kerosakan tidak perlu generator ini.

Faedah dan kerugian penjana denyut magnet
Penjana denyut magnet Walau bagaimanapun, adalah satu ciptaan yang hebat. Ianya berguna pada memusnahkan batu-batu yang ada di dalam badan. Ia membantu dalam kemajuan rawatan penyakit Kesihatan dikenali.

Juga, penjana yang membantu memusnahkan alat-alat yang tidak perlu yang boleh membahayakan manusia dan alam sekitar.

Lagi-lagi, peranti ini menghasilkan keburukan yang boleh merosak jika tidak digunakan. Jika digunakan oleh pengganas, ini boleh membawa kepada kematian ramai individu. Selain itu, individu yang mempunyai penentu rentak tidak dibenarkan berada berhampiran penjana.

Kesimpulannya, pengetahuan membuat semua orang yang dimaklumkan mengenai kemajuan baru dalam teknologi. Dengan cara ini, orang yang boleh sama-sama berat kelebihan dan kelemahan alat tertentu. Berhubung dengan penjana denyut magnet, ia adalah penting bahawa setiap orang tahu prosedur, kebaikan, dan keburukan itu untuk membuat keputusan dengan teliti sama ada ingin menggunakannya atau tidak. Keputusan yang terburu-buru tidak digalakkan terutamanya kerana bahaya yang disambungkan kepada penjana.

Pengetahuan adalah memang penting.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *