Membina jaminan diri, keyakinan dan kekuatan

Membina jaminan diri, keyakinan dan kekuatan

Tangan Yoga adalah pada dasarnya amalan mudras, atau gerak isyarat tangan dengan jari-jari anda dalam pola-pola ditentukan menyambung. Amalan Mudras yang mempengaruhi aliran tenaga dalam bidang yang berbeza daripada tubuh kita. Dengan melakukan mudras kerap boleh mencapai sebuah negara yang benar-benar sihat minda dan badan, yang bebas dari sebarang penyakit atau penyakit.

Mudras boleh didapati di mana-mana agama, terutamanya dalam Hindu dan Buddha di mana mereka memainkan peranan yang penting. Kajian mudras ini adalah berdasarkan teori arus tenaga yang berjalan melalui kami. Tangan Yoga adalah satu Sains penyembuhan menggunakan arus-arus ini.

Membawa jari bersama-sama mempunyai kesan yang nampaknya sangat kuat pada kesihatan dan keseimbangan badan. Tangan mudras kajian amalan Yoga untuk mencapai Penyembuhan, penstabilan kesan untuk maju dalam meditasi dan amalan-amalan lain. Jari kita dikatakan mempunyai beribu-ribu hujung saraf, menghubungkan mereka adalah intipati mudras.

Tenaga di dalam badan kita mencapai kemuncaknya di pusat-pusat yang tujuh, dipanggil seimbang chakra. Pertama atau akar Madara bertanggungjawab untuk kepastian kepada diri sendiri, keyakinan dan kekuatan. Membakar Prithivi digunakan untuk merangsang chakra ini. Teori Madara adalah satu topik yang teruja, dan layak untuk dikaji secara berasingan.

Tenaga dari chakra akar mengalir melalui seimbang semua lain chakra, menjadikannya bertanggungjawab terhadap kebolehan asas, tahap tenaga dan kepercayaan diri sendiri. Rangsangan chakra ini mengembalikan jaminan, meningkatkan keyakinan diri dan mengembalikan kuasa dan Amanah dalam kebolehan semulajadi kami. Mempunyai akar yang kuat tenaga akan membuat kita merasa lebih berasaskan, merendah dan pada masa yang sama sangat kukuh, kuat dan mampu. Membakar ini perlu diamalkan sehingga 3 kali sehari selama 15 minit.

Untuk melakukan Prithivi yang membakar berhubung ibu jari anda dengan cincin jari pada tangan setiap dan memperluaskan jari-jari lain. Membakar ini adalah mudah dan amat selamat untuk semua orang. Mengamalkan senaman Yoga tangan ini boleh di mana-mana dan bila-bila masa. Akar Madara rangsangan adalah sangat berkesan.

Walaupun daripada apa yang anda boleh fikirkan – sesiapa sahaja boleh pengantara. Meditasi yang tidak sedarkan diri yang berlaku semasa tidur, setiap hari. Kita tidak akan hidup lain bijaksana, meditasi adalah penting untuk kehidupan. Meditasi sedar mempunyai faedah yang menakjubkan – ia akan mengosongkan fikiran anda tanpa meletakkan anda kepada tidur nyenyak. Melaksanakan mudras semasa bertafakur dengan ketara meningkatkan kesan-kesannya. Apabila diamalkan dengan kerap, meditasi dengan sendirinya boleh menjadi alat yang sangat kuat untuk mencapai jaminan dan kekuatan yang diperlukan untuk mengatasi halangan.

Cara-cara lain untuk mempertingkatkan kesan penyembuhan membakar Prithivi termasuk mengambil ubat-ubat herba. Herba berikut disyorkan untuk akar tenaga dan kira-kira batin.

Oatstraw mempunyai kesan pemulihan dan berkhasiat pada otak dan sistem saraf. Herba ini menyuburkan saraf yang kuat. Kesan daripada oatstraw adalah sangat grounding, penting bagi mereka yang kekurangan tumpuan. Dengan meningkatkan kuasa-kuasa yang tegas, oatstraw boleh membantu orang ramai yang berurusan dengan tekanan, meningkatkan keyakinan dan kecergasan. Oatstraw juga membantu untuk mengekalkan pola tidur yang tetap, mengurangkan kekerapan dan tempoh sakit kepala dan membantu dengan gejala-gejala menopaus seperti insomnia, kebimbangan, kehilangan ingatan, Kaki Resah dan kemurungan.

Lain amat yakin booster adalah dandelion. Dandelion akar boleh membantu kita menjadi lebih disambungkan ke badan kita supaya kita boleh menyelaraskan dengan dan nyata maksud jiwa kami, membantu meringankan idealistik dan kekal memberi tumpuan kepada laluan kami. Insulin Erinaceus yang ditemui di dandelion dikatakan mempunyai sel darah putih dan imuniti-meningkatkan sifat-sifat.

Cuba membakar ini bersama-sama dengan meditasi dan herba dan anda akan mempunyai senjata yang kuat untuk melawan kekurangan keyakinan, kehilangan kekuatan dan mendapatkan kembali kehormatan diri anda.

Penulis berjalan tangan-Yoga.org-yang popular tangan yoga sumber dan mendapatkan lebih banyak butir-butir mengenai bangunan kepastian kepada diri sendiri dengan membakar Prithiva.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *