Membiayai bil bagi sama pendatang

Membiayai bil bagi sama pendatang

Pembayar cukai bakau Rang undang-undang $25.3 juta pada 2007-08 untuk membayar bagi penjagaan kesihatan kecemasan bagi bukan warganegara di Pennsylvania. Dibiayai oleh cukai subsidi sebanyak $2 juta pergi ke tujuh kawasan hospital.

Walaupun undang-undangnya AS berusaha tidak termasuk pendatang haram dari pelan-pelan cadangan pembaharuan penjagaan kesihatan Kebangsaan, AS. sudah melindungi bil-bil perubatan uninsured dan terhadap pendatang.

Hospital-hospital di Pennsylvania menerima $25.3 juta pada 2007-08 untuk rawatan kecemasan untuk noncitizens hampir 4,700, termasuk penduduk-penduduk yang menyalahi undang-undang, yang sebaliknya akan memiliki kelayakan untuk manfaat kesihatan kerajaan.

Secara kolektif, tujuh hospital dalam dolar dan Timur Daerah Montgomery menerima hampir $2 juta dalam pembayaran balik Medicaid kecemasan tahun fiskal yang sama, menurut Jabatan Kebajikan Pennsylvania.

Abington Memorial Hospital sahaja menerima $1.4 juta untuk merawat pesakit atas 299.

Rawatan perubatan pendatang asing tanpa izin adalah antara isu-isu emosi Tempahan sekitar perbahasan pembaharuan penjagaan kesihatan negara. Dalam undian pendapat kebanyakan rakyat Amerika menyokong orang-orang yang memerlukan membuktikan bahawa mereka adalah warga yang menerima manfaat penjagaan kesihatan kerajaan.

Tetapi kesihatan awam dan Imigresen bimbang pakar-pakar yang tidak termasuk pendatang yang sama akan meletakkan semua orang menghadapi risiko, menghalang percubaan untuk mencegah penyebaran penyakit dan membawa kepada peningkatan dalam perbelanjaan penjagaan kesihatan.

Bil DPR dan Senat yang utama di bawah pertimbangan kedua-dua bar atas penduduk AS mendapat capaian ke subsidi dibayar kerajaan yang direka untuk menjadikan insurans dengan harga yang berpatutan, walaupun hanya Senat bil termasuk kelayakan untuk saringan mekanisme.

Rang undang-undang kewangan Jawatankuasa Senat tidak termasuk pendatang tanpa izin dari membeli insurans di pasaran pertukaran Insurans Kebangsaan dicadangkan untuk perniagaan kecil dan individu.

Bagaimana besar beban seorang pendatang tanpa izin yang berada di Amerika Syarikat sistem penjagaan kesihatan adalah tidak jelas kerana tidak ada statistik yang tepat dan hospital-hospital dan klinik-klinik tidak bertanya pesakit mengenai status undang-undang mereka.

2008 Baru data bancian menganggarkan 9.5 juta orang uninsured telah “bukan warganegara”, tetapi jumlah termasuk undang-undang imigran pekerja, pelawat dan pelajar asing.

Satu kajian RAND 2006 dianggarkan kira-kira $1.1 bilion dalam Persekutuan, Negeri dan kerajaan tempatan dana akan dibelanjakan setiap tahun perkhidmatan kesihatan untuk para pendatang dewasa yang sama di bawah usia 65. Itu adalah berbanding dengan $88 bilion dalam perbelanjaan penjagaan kesihatan untuk semua orang dewasa yang nonelderly kerajaan.

Pusat Pengajian Imigresen anggaran kos merawat uninsured pendatang tanpa izin menjadi AS $4.3 bilion setahun, terutamanya di bilik kecemasan dan klinik percuma.

Persekutuan bagi Amerika Syarikat Imigresen pembaharuan, yang menentang menyalahi undang-undang Imigresen, berkata kajian yang menunjukkan kos yang lebih dekat kepada $11 bilion setahun, kebanyakannya untuk bersalin dan komplikasi yang berkaitan dengan kehamilan yang melibatkan dipanggil “anchor bayi,” anak dilahirkan di U.S. pendatang tanpa izin.

Rawatan kecemasan yang dilindungi

Aktivis Imigresen, walaupun, berhujah bahawa lawan menokok Tambah jumlah perkhidmatan kesihatan awam yang digunakan oleh penduduk yang menyalahi undang-undang. Mereka berdepan pendatang sama ada kekurangan maklumat mengenai perkhidmatan-perkhidmatan yang disediakan melalui Hospital atau klinik-klinik kesihatan awam atau mereka mengelakkan mereka kerana takut yang terperangkap dan bapa.

“Tak ada risiko kehidupan mereka melangkaui sempadan atau mendapatkan sebuah rakit untuk datang ke sini, jadi jika mereka jatuh sakit mereka boleh pergi ke ER,” kata Leonardo Cuello, Pengarah Pennsylvania Kesihatan undang-undang projek tersebut, yang menyokong untuk golongan miskin, warga tua, Kurang Upaya dan pendatang.

Pada masa ini pendatang undang-undang adalah layak untuk manfaat Medicaid tetapi hanya selepas hidup di Amerika Syarikat selama lima tahun, walaupun Negeri-Negeri boleh mengetepikan keperluan untuk mendaftarkan anak-anak ke Program insurans kesihatan kanak-kanak tersebut.

Tapi bilik kecemasan hospital adalah diperlukan untuk merawat setiap orang tanpa mengira keupayaan untuk membayar atau status kewarganegaraan, di bawah undang-undang Persekutuan 1986. Keadaan perubatan kecemasan dianggap satu dengan serta-merta gejala-gejala teruk itu, tanpa perhatian segera, serius menjejaskan nyawa, kesihatan atau anggota badan seseorang.

Hospital boleh digunakan untuk memberikan rawatan kecemasan kepada noncitizens – undang-undang pendatang dan pelawat asing – yang tidak layak untuk Medicaid, program kesihatan kerajaan untuk golongan miskin dan Kurang Upaya.

Hanya Medicaid kecemasan Persekutuan pembiayaan meliputi rawatan hospital sehingga keadaan pesakit stabil. Juga, untuk dibayar balik, Hospital perlu memohon perlindungan bagi pihak pesakit.Sebagai sebahagian daripada proses permohonan, Hospital mesti dokumen status Imigresen pesakit, tetapi mereka tidak boleh secara langsung atau memerlukan pesakit menunjukkan dokumentasi. Mereka boleh meminta maklumat seperti nombor keselamatan sosial, tetapi nama dan alamat pesakit tidak dikemukakan dengan kertas kerja.

Di Pennsylvania, Perkhidmatan Kesihatan untuk para pendatang haram mewakili kurang daripada setengah peratus daripada bajet Medicaid keseluruhan $15 bilion pada 2007-08, Perangkaan tahun yang telah disediakan.

Dana kecemasan Medicaid telah dibelanjakan penjagaan pesakit dalam hospital dan 56 peratus – hampir $14 juta – mengandung, bersalin dan OB-GYN berkaitan perkhidmatan, Jabatan Kebajikan Negeri.

Negeri juga menerima $1.1 juta di dana Persekutuan di bawah satu program yang berasingan dalam lingkungan hukum D bahagian Medicare 2003 yang dipanggil Seksyen 1011. Program pembayaran balik hospital, doktor dan ambulan, sesetengah atau semua, kos untuk menyediakan perkhidmatan kesihatan kecemasan kepada pendatang tanpa izin yang tertentu.

Pada bulan Jun, lebih 24,000 pembekal di seluruh Amerika Syarikat akan didaftarkan dalam program Seksyen 1011, menurut Pusat bagi Perkhidmatan Medicare & Medicaid. Antara hospital-hospital tempatan, hanya sistem kesihatan Aria terlibat, menurut dalam negeri Jabatan kebajikan masyarakat.

Program ini membenarkan $250 juta setahun untuk pembayaran dengan satu pertiga daripada wang yang diperuntukkan bagi enam sempadan negeri dengan penduduk imigran yang menyalahi undang-undang tertinggi; kedua-dua parti Rang undang-undang di Kongres (H.R. tahun 1386) panggilan untuk membuat bayaran tetap.

Isu kesihatan yang utama

Peningkatan Kesihatan County dolar perkongsian tidak meminta maklumat mengenai status Imigresen dari pesakit-pesakit yang dirawat di Klinik Kesihatan tiga anak, kata Pengarah Sally Fabian. Klinik berkhidmat penduduk county uninsured, berpendapatan rendah.

“Kita kadang-kadang belajar mengenai [yang] terhadap status pesakit secara kebetulan, seperti apabila mereka tidak mempunyai nombor keselamatan sosial,” kata Fabian. “Terdapat tiada perbezaan kepada kami dalam menyediakan penjagaan untuk orang-orang yang tinggal di sini sah atau orang-orang yang sama, kerana semua penjagaan yang disediakan secara percuma.”

Pusat Kawalan dan pencegahan penyakit diumumkan ia akan termasuk pendatang tanpa izin di dalam negara secara sukarela H1N1 vaksin program, yang akan mendapat di bawah cara kemudian dalam bulan ini.

Dari sudut kesihatan awam, ia akan menjadi “benar-benar tidak masuk akal” bagi kesihatan awam pegawai untuk mengabaikan pendatang haram, kata David Barton Smith, seorang profesor penyelidikan di Jabatan Pengurusan Kesihatan dan dasar di sekolah kesihatan awam di Universiti Drexel.

“Saya akan terkejut jika ramai yang tidak bersetuju. Penyakit berjangkit tidak memeriksa pasport atau kewarganegaraan kertas,”kata Smith. “Adakah anda mahu orang-orang yang mempunyai syarat-syarat ini berjangkit Sembunyi? Mereka adalah orang-orang kerja dapur, penjagaan kanak-kanak, pembersihan rumah-rumah yang melakukan perkara-perkara yang membawa mereka dalam hubungan yang rapat dengan rakyat mematuhi undang-undang.”

Pendatang tanpa izin adalah komponen penting ekonomi Amerika Syarikat, bekerja dalam pembuatan, pembinaan, Restoran dan industri perkhidmatan, kata Cuello, Pennsylvania Kesihatan undang-undang projek.

“Anda mempunyai sekumpulan seluruh orang-orang yang tidak mempunyai akses kepada pencegahan penjagaan atau penjagaan yang munasabah akan berlaku sebelum bilik kecemasan,” katanya. “Ia jelas menghasilkan masalah kesihatan utama bagi semua kita dan itulah perkara yang kebanyakan orang Abaikan.”

Tidak menyediakan perkhidmatan pencegahan kesihatan kepada pendatang haram boleh berakhir berharga lebih dalam jangka panjang, Cuello berkata.

“Jika seorang wanita esok memberikan melahirkan bayi di Pennsylvania, kanak-kanak warganegara Amerika Syarikat,” katanya. “Dengan tidak memberi penjagaan pranatal beliau, kita mungkin mempunyai warga Amerika Syarikat yang dilahirkan dengan masalah kesihatan dan kami akan bertanggungjawab sebagai satu sistem kesihatan.”

Beliau menambah bahawa pendatang haram wujud di setiap negara dunia pertama, dan sentimen anti-pendatang meningkat apabila terdapat kegawatan ekonomi sekarang.

“Hujah yang mereka tidak seharusnya telah di sini di tempat pertama boleh menjadi hujah yang hantar,” Tambah Cuello. “Hujah mereka tidak boleh di sini di tempat yang pertama, tidak membantu anda menangani kenyataan bahawa kita berada di dalam.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *