Memberitahu perbezaan di antara sakit kepala sakit kepala & Tinnitus ketegangan

Memberitahu perbezaan di antara sakit kepala sakit kepala & Tinnitus ketegangan

Adakah kepala sentiasa sakit? Mempunyai sakit kepala anda dihalang kerja anda dan juga mengakibatkan masalah tumpuan? Kemungkinan yang anda simpan telah menderita sakit kepala ketegangan. Sakit kepala ketegangan secara umumnya agak menyusahkan. Kebanyakan orang yang mengalami sakit kepala ketegangan cenderung untuk mengabaikan pada awal. Idea understanding gejala-gejala sakit kepala ketegangan adalah penting untuk mendapat rawatan.

Tidak seperti gejala-gejala sakit kepala Migrain, sakit kepala ketegangan tidak diiringi oleh throbbing. Kesakitan ini Walau bagaimanapun buruk dan boleh bertahan cukup tempoh masa. Ia dikatakan paling popular bentuk sakit kepala.

Ia adalah penting untuk anda mengenalpasti unsur-unsur yang membawa kepada gejala sakit kepala ketegangan ini, jika anda berjaya mengurangkan keterukan sakit kepala ini. Salah satu punca utama gejala-gejala sakit kepala ketegangan dikenali sebagai tekanan, kedua-dua fizikal dan emosi. Cara terbaik untuk menangani tekanan akan tidur lebih. Anda juga mahu mengambil rehat pada siang hari dan tidak overexert diri sendiri sama ada di tempat kerja atau di sekolah.

Cara lain find menghilangkan gejala-gejala sakit kepala ketegangan akan mengubah gaya hidup anda untuk memastikan anda mendapat cukup berehat dan masa untuk yourself.

Couldresult postur yang miskin dalam gejala sakit kepala ketegangan seperti ini membawa kepada belakang dan leher sakit, yang seterusnya membawa kepada sakit kepala yang tidak tertanggung. Biasanya gejala-gejala ini diiringi oleh perasaan ketat sekitar bahu dan leher, sebagai tambahan kepada kesakitan. Hilang selera makan adalah gejala biasa yang lain.

Sakit kepala ketegangan juga boleh bertukar menjadi sakit kepala kronik ketegangan jika tidak dirawat segera. Ini boleh diadili oleh bagaimana frequent kejadian are. Biasanya, ia dianggap kronik, jika anda sakit kepala yang datang kira-kira selama kira-kira 2 minggu setiap bulan untuk beberapa bulan.

Biasanya penegangan sakit kepala boleh treated dengan mengambil relievers sakit seperti ibuprofen atau aspirin, yang tidak memerlukan prescription. Jika sakit kepala di worsens Walau bagaimanapun, anda must melawat doktor yang akan kemudian menetapkan dadah yang akan bekerja untuk anda, memandangkan keadaan anda.

Gejala-gejala sakit kepala ketegangan juga boleh dirawat dengan terapi Cina lama yang dikenali sebagai Akupunktur. Di sini, jarum akan inserted ke dalam kulit pada titik tertentu, memberi relief.

andaLatihan yang berbeza yang dikenali memberi kelonggaran adalah apa yang anda perlu meneliti. ideal latihan terbaik adalah yoga dan meditasi yang diiktiraf untuk memberi ketenangan. Anda juga boleh mencuba aerobik, aerobik air khususnya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *