Membeli sebuah lori Trailer pelancongan digunakan – atas sepuluh perkara yang anda perlu memeriksa.

Membeli sebuah lori Trailer pelancongan digunakan – atas sepuluh perkara yang anda perlu memeriksa.

Pemeriksaan sebuah treler perjalanan bukanlah satu perkara yang mudah tetapi anda telah datang jauh sudah kerana anda memilih jenis treler pelancongan yang anda ingin beli. Anda tahu saiz, jenis susun atur dan jumlah wang yang anda mahu menghabiskan.

Apabila ia datang untuk pemeriksaan sebuah treler, Jangan biarkan emosi anda mendapatkan dengan cara keperluan anda. Mempunyai senarai semak perkara-perkara yang penting kepada anda apabila melihat treler pelancongan yang berpotensi membeli. Hanya kerana sebuah treler kelihatan sparkly bersih dan bau hebat dari dalam, tidak bermakna ia akan menjadi pilihan terbaik anda. Berikut adalah atas sepuluh campur satu perkara anda perlu mencari apabila pemeriksaan sebuah treler pelancongan (tidak semestinya dalam susunan ini):

1. Bumbung – bumbung perlu direka supaya air bocor ke kawasan pedalaman. Mencari tanda-tanda pengumpulan air. Jika anda melihat banyak sealant yang digunakan Pastikan seluruh siling dalam tanda-tanda kerosakan air.

2. Bilik mandi – memeriksa kerangka pancuran mandian oleh merebut itu terus dan melihat jika ia adalah mungkin untuk rattle frame? Pancuran mandian beberapa kelihatan hebat tetapi tidak tahan kepada kekangan untuk melantun apabila treler di jalan raya. Jika terdapat tab mandi mandi pastikan ia mempunyai penutup air yang ketat. Untuk kesihatan dan comfort anda perlu peminat kecil kuasa bagi pengekspresian perasaan bumbung.
Pastikan ianya dalam keadaan bekerja.

3. Keseluruhan kebersihan dalam treler – Adakah anda berpuas hati dengan upholsteri dan lantai atau anda akan mempunyai untuk membelanjakan wang untuk mengemas kini? Anda mungkin terpaksa menghabiskan sejumlah besar wang jika pengemaskinian, diingat bahawa apabila berunding dengan harga.

4. Peralatan, termasuk Pemanas air – jika anda boleh, memasang peralatan dan pastikan mereka berada di dalam keadaan baik. Melihat dan mendengar sesuatu yang seolah-olah mencurigakan. Mendengar bunyi-bunyi yang pelik ketika perkakas sedang berjalan, Adakah ia mempunyai bau yang lucu, atau Adakah ia kelihatan rosak?

5. Bateri – pastikan mereka boleh tahan caj penuh dan mencari kakisan dan kebocoran.

6. Dalam – dinding, kipas, tingkap, petak Menyimpan: Lihat tanda-tanda kebocoran, dalam banyak kes ini datang dalam bentuk kotoran pada siling, dinding, di dalam laci dan lantai. Adakah kipas siling dalam keadaan baik? Tingkap dan pintu dibuka dan ditutup dengan betul. Anda tahu mungkin ada masalah jika sukar untuk menutup pintu. Kebocoran yang mungkin.

7. Converter – kebanyakan peralatan dalam treler perjalanan yang direka untuk operasi 12-volt (kecuali; gelombang mikro, pendingin udara dan apa-apa yang dipasang ke dalam saluran 110 volt). Penukar adalah perlu apabila telah diplagkan ke garisan tapak perkhemahan 110 volt untuk menukarkan voltan 110 ke 12 volt untuk mengelakkan terbakar pendawaian pada peralatan 12 volt.

8. Lampu/brek lampu: mengubah lampu dan lampu brek yang betul?

9. Tayar: Pastikan mereka lebuh raya yang selamat. Mencari retak, tanda-tanda juling dan Haus berlebihan.

10. Propane; Melihat tanda-tanda kebocoran dan bau lucu yang tidak dari propane botol.

+ 1. Menunda kenderaan – Pastikan kenderaan anda menunda mampu menyokong berat treler. Mengesahkan bahawa anda adalah dalam lingkungan keupayaan treler ditunda. Ini tidak boleh menekankan cukup. Terdapat banyak treler di jalan yang tidak dapat ditunda oleh kenderaan yang akan menunda mereka. Ini adalah amat berbahaya kepada anda dan kenderaan di sekeliling anda dan juga jangka hayat kenderaan tunda anda akan dipendekkan.

Membeli sebuah lori trailer yang digunakan pelancongan adalah perkara daripada treler perjalanan yang baru, tetapi penjimatan yang boleh menjadi sangat penting. Mempertimbangkan pilihan anda dengan berhati-hati dan bersedia untuk melakukan penetapan sedikit, kerana seperti yang kita semua tahu tiada apa yang sempurna. Selamat melancong.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *