Membeli sarung tangan kerja – perbezaan antara Keselamatan dan perlindungan

Membeli sarung tangan kerja – perbezaan antara Keselamatan dan perlindungan

Yang akan berfikir bahawa sarung tangan kerja boleh membuktikan untuk menjadi begitu berbahaya! Kebenaran adalah bahawa kerja-kerja yang tidak sesuai sarung tangan, dibeli atas sebab-sebab Keselamatan, sebenarnya punca langsung untuk kerja banyak kecederaan tangan yang berkaitan. Ia tidak sukar untuk memahami mengapa, tetapi ia seolah-olah telah dapat dielakkan hasil siri keputusan berniat, di mana kesemuanya telah mengakibatkan pekerja dalam perniagaan dan industri yang menghadapi risiko yang lebih besar daripada kecederaan atau kemalangan berbanding sebelum.

Bukan sahaja ia lama telah diketahui bahawa kerja sarung tangan dan peralatan keselamatan adalah penting dalam membantu untuk melindungi pekerja, tetapi dengan keselamatan dan Kesihatan undang mengetatkan syarat-syarat dan tanggungjawab majikan, ia telah menjadi penting bagi industri untuk mengenal pasti dan sumber yang mungkin peralatan keselamatan yang paling sesuai. Permintaan ini telah menyebabkan sebilangan besar pengilang peralatan Keselamatan dan pengedar menyediakan industri yang berkaitan dengan peralatan Keselamatan, termasuk keselamatan sarung tangan, kacamata dan lain-lain bentuk pakaian perlindungan yang bersesuaian.

Dengan peningkatan permintaan, dan peningkatan penyediaan pakaian Keselamatan, tiada kelihatan sedikit skop bagi majikan yang gagal untuk memenuhi standard yang diperlukan untuk Keselamatan. Orang-orang yang gagal untuk berbuat demikian menghadapi ancaman baru dari segi kecenderungan yang meningkat bagi litigasi. Sebagai masyarakat yang berkembang untuk memeluk idea bersama tanggungjawab, ia menjadi semakin penting bagi industri untuk memastikan bahawa peralatan keselamatan yang terbaik adalah digunakan. Malangnya ianya pada titik ini bahawa satu ralat kasar cenderung untuk dibuat oleh Syarikat-syarikat yang banyak, yang mengelirukan Keselamatan perlindungan, dan kemudian terus percaya bahawa dua perkataan yang bermakna lebih kurang sama. Dalam buku sesiapa, Keselamatan dan perlindungan mungkin seolah-olah menjadi banyak yang sama sekolah pemikiran, tetapi hakikatnya, ia adalah perbezaan di antara konsep-konsep tersebut dua yang telah menyebabkan majikan untuk membuat ralat pertimbangan apabila memilih kerja sarung tangan dan peralatan keselamatan untuk pekerja.

Masalah itu dengan memilih anti getaran sarung tangan atau sarung tangan tahan potong majikan boleh menganggap bahawa menawarkan perlindungan maksimum adalah keperluan. Ini kemudian membawa kepada pembelian sarung tangan keselamatan yang tebal yang memberikan seluruh tangan, dan walaupun pergelangan tangan dan lengan itu, secara besar-besaran perlindungan. Tetapi perlindungan cenderung seiring dengan ketangkasan menurun dan keboleh-kendalian yang lebih rendah. Yang dibalut dalam kain kapas bulu yang halus, selagi anda tidak bercadang untuk bergerak atau melakukan apa-apa. Perlindungan atau perlindungan yang tidak sesuai boleh menyebabkan pekerja-pekerja yang kurang mampu untuk mengesan item-item yang mereka menyentuh mereka, atau alat-alat yang mereka gunakan, dan mungkin menyekat pergerakan dengan ketara.

Sekatan ini dalam sarung tangan keselamatan yang tidak sepatutnya pilihan boleh mengakibatkan salah satu daripada tiga senario yang berlaku. Sama ada pekerja mendapati bahawa mereka tidak dapat beroperasi sebagai efisien seperti dahulu, mengurangkan output dan keuntungan di seluruh aspek itu perniagaan atau industri. Kemungkinan kedua yang sarung tangan pelindung mengurangkan pergerakan, perasaan dan ketangkasan, membawa terus kepada kemalangan di tempat kerja, seperti butang yang salah ditekan, barang-barang jatuh, mengetuk atau rosak. Cuba membuat secawan teh yang memakai sarung tangan tinju dan anda lebih cenderung untuk bekerja lebih perlahan, tumpahan lebih, menyebabkan lebih banyak masalah dan mengakibatkan kurang teh yang dibuat kurang baik, dan dengan keadaan huru-hara yang lebih banyak untuk membersihkan.

Senario ketiga adalah satu, yang Malangnya, cenderung kepada berlaku lebih banyak. Ini adalah di mana pekerja gagal untuk menggunakan mereka anti getaran sarung tangan, sarung tangan tahan atau sarung tangan Keselamatan lain, dan tangan mereka dengan tiada perlindungan apa-apa risiko. Dalam kes ini, mana-mana kemalangan jauh lebih cenderung untuk menyebabkan kecederaan yang lebih serius, dan mungkin menyebabkan pekerja untuk sama ada dapat bekerja jauh lagi, atau tidak dapat bekerja sama sekali. Oleh sebab undang-undang yang akan kemudian agak besar.

Bukan memilih sarung tangan yang tidak sesuai, atau mengelirukan perlindungan untuk Keselamatan, ia adalah jauh lebih baik untuk mencari pembekal yang boleh menyediakan pelbagai jenis sarung tangan Keselamatan, masing-masing yang direka bentuk bagi suatu maksud yang tertentu. Sebagai contoh, sarung tangan tahan potong tidak mungkin memerlukan penuh suku inci toughened kulit sekitar seluruh tangan. Ia mungkin hanya bahagian belakang tangan dan pergelangan tangan yang pernah berisiko. Dengan menyediakan sarung tangan yang mempunyai perlindungan yang sangat baik dalam bidang ini, tetapi lebih nipis berbanding kelapa di tangan dan jari-jari, pekerja akan dapat beroperasi dengan cekap seperti sebelum ini, dapat merasa alat dan peralatan, mereka menggerakkan tangan mereka dengan mudah dan tanpa sekatan, namun melindungi diri daripada kecederaan yang mungkin di tempat kerja.

Ia adalah dengan menghargai perbezaan antara Keselamatan dan perlindungan yang membolehkan majikan untuk memilih kerja sarung tangan yang sesuai untuk kerja, dan tidak hanya sesuai untuk mana-mana bahaya yang kemungkinan manakala menghadkan keupayaan sebenar untuk menjalankan tugas-tugas yang dikehendaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *